Valg 2019

Danskerne har stemt - her er aftenens valgdramaer

Hvad skete der? Resultatet af den 29 dage lange valgkamp er officielt. Mette Frederiksen (S) og rød blok får 91 mandater og flertallet i Folketinget.

Se resultaterne her.

Denne liveblog opdateres ikke længere.

Tak for i dag

Den afsluttende partilederdebat fra Folketingssalen er forbi.

Lyn-analyse

Det var en forsigtig debat, og man kan se, at partilederne nu er udkørt. De skal dog finde ny energi frem, for hvis man synes, valgkampen var spændende, så venter der nogle meget spændende uger med regeringsdannelse - og linjerne er tegnet hårdt op fra start.

TV 2 lukker hermed også dagens liveblog, men fortvivl ej, vi er klar til at give dig seneste nyt om valget fra morgenstunden igen.

Isabella Arendt: - Vi kæmper videre

Kristendemokraternes Isabella Arendt understreger, at skuffelsen efter valgresultatet ikke er et dødsstød for partiet.

- Vi bliver ved med at tro på det. Vi har fordoblet vores tilslutning. Jeg føler skuffelse lige nu, men den må jeg lægge væk. Vi har knoklet og vundet stemmer og har overbevist nye danskere om at stemme på os, siger hun.

Kristendemokraterne manglede blot 200 stemmer for at få et kredsmandat i Vestjyllands Storkreds, hvilket kunne have banet vejen til Folketinget.

Uffe Elbæk klar til kaffe med Socialdemokratiet

I Alternativet er formand Uffe Elbæk tilfreds med valgresultatet, når han tager i betragtning hvor risikobetonet, det var at pege på ham selv som statsminister før valget.

- Vi sidder lige der, hvor vi skal sidde. Vi skal være den frie, politiske stemme i Folketingssalen og være den grønne vagthund, siger han.

Han anderkender, at Socialdemokratiet har et flertal uden hans stemmer:

- Sådan er det, vi ser mange samarbejdsmuligheder og er klar til at mødes over en kop kaffe med Mette.

Paludan: - Vi prøver igen næste gang

Det lykkedes ikke for Stram Kurs og Rasmus Paludan at komme ind i Folketinget, men han garanterer, at partiet forsøger igen ved næste valg.

- Jeg vil sige, at i betragning af, jeg havde én dag til at forberede mig, var 1,8 procent ikke noget dårligt resultat. Jeg er selvfølgelig skuffet over, vi ikke kom ind. Men jeg har lært meget, og den kan jeg tage med, når vi prøver næste gang, og det gør vi selvfølgelig.

Han ærgrer sig samtidig over, at Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti ikke fik bedre valg, end det var tilfældet.

- Når jeg nu ikke selv kunne komme ind, ville jeg ønske for Danmark, at de havde fået gode valg.

Samuelsen: - Jeg kan blive politisk kommentator

Anders Samuelsen tager nu ordet, og han står vel at mærke selv til ikke at komme ind i Folketinget.

- Nu afventer vi lige finoptællingen, men det har ikke været nogen festaften. Det går op og ned. Lige nu var vinden ikke til en liberal-borgerlig regering. 

- Jeg vil lige konkludere på, om jeg er en del af det. Ellers kan jeg altid gå ind i det som politisk kommentator, det er der jo så mange, der har gjort før.

Thulesen Dahl: Vi kommer til at forandre os

- Vi kommer til at forandre nogle ting. Vi vil vise danskerne, vi står fast på vores politik, men den måde vi kommer til at agere på, vil reflektere de mandater, vi har fået.

- Vi vil filosofere over, hvordan vi bedst kan spille vores mandater. Vi kan komme i en periode, hvor vi ikke har så meget magt, og den situation har vi været i før. Det betyder ikke, man ikke har indflydelse. Vi skal være en vagthund, der holder øje med, om Mette leverer varen på udlændingeområdet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Løkke: Jeg bøjer mig i støvet

Lars Løkke tager ordet som den anden og erkender, at Mette Frederiksen ser i en anden retning end hans forslag om en regering henover midten.

- Jeg får en kold afvaskning. Jeg vil gerne stille mig i spidsen for et samarbejde. Vi har fået den største fremgang. Men der er et rødt flertal, og det kan jeg forstå på Mette, at det skal bruges.

- Men jeg kan jo ikke gøre andet end at ønske tillykke med sejren og sætte mig ned og iagttage. Der er ikke nogen fællesmængde blandt de partier, der skal bakke Mette op, men den kan man finde på midten. Men jeg bøjer mig i støvet, siger Løkke.

Partilederdebat i gang: - Valgets tale er klar

Socialdemokratiets Mette Frederiksen får som den første ordet under den afsluttende partilederdebat, efter valgresultatet er blevet offentliggjort.

- Valgets tale er klar. Det er den største røde sejr i mange år, og det er en klar melding fra danskerne om, at de ønsker en ny retning, siger hun.

Paludan deltager i partilederrunde alligevel

Modsat den tidligere melding fra Stram Kurs, så ser det nu alligevel ud til, at Rasmus Paludan deltager i partilederrunden. Han er mødt op i folketingssalen, hvor politikerne nu er ved at blive klar.

Valgdeltagelsen dykker - danskere blev væk fra stemmeboksen

84,5 procent af de stemmeberettigede danskere har stemt ved onsdagens folketingsvalg.

Det viser de foreløbige tal, efter alle stemmer er talt op.

Tallet er lavere end både valget i 2015, 2011 og 2007, og lige så stort som valgdeltagelsen ved valget i 2005.

Partilederrunden starter om lidt

Aftenens sidste begivenhed er en partilederrunde, og politikerne er nu på vej ind i folketingssalen. Du kan se partilederrunden direkte her i livebloggen.

Mette Frederiksen vil stadig have etpartiregering

Mette Frederiksen understreger, at partiet stadig går benhårdt efter at danne en etpartiregering, nu hvor valgresultatet ligger klar.

- Den tillid, I i dag viser et nyt flertal, den må vi ikke smide på gulvet. Politik er ikke nemt, alle vil gerne have indflydelse. Der er ikke et parti, vi kan det hele med, men vi kan noget med mange. Det er derfor, vi går efter at danne en rent socialdemokratisk regering.

Paludan deltager ikke i nattens partilederrunde

Rasmus Paludan deltager ikke den faste partilederrunde fra Folketingssalen, oplyser lederen for Stram Kurs til de fremmødte medier, efter det står klart, at han og partiet ikke får en plads i Folketinget. Partiet stiller i stedet med Uwe Max Jensen.

Mette F. takker Lars Løkke

- Her til aften modtog jeg et opkald fra Lars Løkke. Han sagde tillykke med valget og meddelte, at han i morgen går til Dronnignen og begærer sin afsked. Jeg vil gerne sige et par ord til dig, Lars:

- Du har tjent Danmark i mange år. Jeg beundrer dit personlige engagement. Tak for med- og modspil i valgperioden og i valgkampen, siger hun og får det socialdemokratiske publikum til at give en stor klapsalve til "en politisk kollega", som Mette Frederiksen udtrykte det.

Mette F: Nu sætter vi velfærd først

Mette Frederiksen lykønsker de andre partier i rød blok, der skal danne hendes flertal.

- Efter i aften sætter vi velfærd først i Danmark igen. Vi har fået en historisk sejr til de røde partier i Folketinget. Og sejren er fælles, og derfor, kære venner i Enhedslisten, SF, Det Radikale Venstre og i Alternativet, tillykke med jeres flotte valg.

- Velfærd, klima, uddannelse, børn, fremtid. Tænk på alt det, vi kan gøre sammen. Vi kan nu have et håb om, at vi kan forandre Danmark, lyder det fra S-lederen.

Mette F: - I har valgt en ny regering

Det klart bedste bud på Danmarks næste statsminster, socialdemokratiske Mette Frederiksen, er nu gået på talerstolen ved partiets valgfest på Christiansborg.

- Kære socialdemokrater. Kære allesammen. Allerførst - kære danskere, langt om længe blev det jeres tur. I har sammensat et nyt Folketing, og I har valgt, at Danmark skal have et nyt flertal og en ny retning.

Anders Samuelsen kommer ikke ind i Folketinget

Med alle stemmer optalt, står det nu klart, at Liberal Alliances formand Anders Samuelsen ikke bliver genvalgt til Folketinget. 

Han stillede op i Nordsjællands Storkreds, hvor partiet hverken fik et kreds- eller tillægsmandat.

Nu er alle stemmer talt op

Alle stemmerne er nu talt op. Rød blok har med 91 mandater flertal uden Alternativet.

Paludan og Stram Kurs kommer ikke i Folketinget

Med 99,4 procent af stemmerne står det nu klart, at partiet Stram Kurs anført af Rasmus Paludan ikke kommer i Folketinget. Tallene viser, at det nu ikke længere kan lade sig gøre.

Mette Frederiksen på vej til Christiansborg

Socialdemokratiets Mette Frederiksen er på vej mod Fællessalen på Christiansborg for at holde sin sejrstale, efter den afgående statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har oplyst, at han vil bede om en dronningerunde.