Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her. 

Chelsea Manning skal tilbage i fængsel endnu engang

Den tidligere amerikanske efterretningsofficer og whistleblower Chelsea Manning er blevet sendt tilbage i fængsel endnu engang, fordi hun ikke ville afgive forklaring foran en storjury. Det skriver nyhedsbureauet AP. Manning blev sidst fængslet i marts for at udvise foragt for retten, da hun nægtede at vidne for retten i en efterforskning af WikiLeaks. Tidligere har Manning afsonet syv års fængsel for at have lækket hundredtusinder af dokumenter om USA's krigsførelse.

Danmark med i finale i Eurovision

Det lykkedes Danmarks Leonora Colmor Jepsen og sangen "Love is Forever" at komme med blandt de 10 deltagerlande, der torsdag aften kvalificerede sig videre fra semifinalen og til lørdagens finale i Eurovision Song Contest. Danmark får skandinavisk selskab af Norge, Sverige og Island. I alt 26 lande skal dyste om sejren ved finaleseancen i Tel Aviv.

Danske øko-fødevarer hitter i Kina

Fødevareindustrien og landbruget forventer at kunne afsætte økologi til kineserne for op mod 600 millioner kroner næste år. Det er en stigning fra den 450 millioner kroner i 2019. Hidtil har kineserne især aftaget mælkepulver og anden børneernæring i den danske eksport, men netop nu er der også vækst i salget af økologisk ost til Kina. Det skriver Finans.

Granat sprængt i Ålbæk

Der er fundet en fosforgranat på stranden syd for Ålbæk klokken cirka 19.00, og der er kort før klokken 22.00 foretaget sprængning af granaten på Stranden via EOD bomberydderne. Nordjyllands Politi meddeler, at der ikke er nogen fare i område.

Boeing færdiggør ajourføring af software

Flyproducenten Boeing har færdiggjort en opdatering af den software, der er installeret i deres 737 Max fly. Igennem måneder har en stor del af de relativt nyudviklede fly står på jorden verden over, fordi havarimyndighederne mistænker en fejl i den hidtidige software for at være skyld i to flystyrt i henholdsvis Indonesien og Ethiopien.

 

Skraldekonflikt afblæst

Arbejdsnedlæggelsen blandt renovationsarbejdere, der begyndte i syv kommuner i morges, er nu afblæst. Der var ellers frygt for, at den ville brede sig til i alt 26 kommuner, men parterne er har til aften nået frem til en aftale. Renovationsarbejderne ventes at gå i arbejde fredag, oplyser Per Thorup, faglig sekretær i 3F, til TV 2.

Oppositionsleder bekræfter fredsmøde i Norge om Venezuela

Venezuelas selverklærede leder Juan Guaidó bekræfter, at han har sendt en delegation til Norge for at forhandle en løsning i sit land. FN's generalsekretær, António Guterres, hilser nyheden om forhandlinger velkommen og siger, at han er klar til at støtte dem, skriver AP.

Anklagemyndighed frikender krammende betjent

Ayah på 37 år omfavner en betjent iført niqab under en demonstration. Det fik venstremanden Marcus Knuth til at klage.

Det var ikke forkert, da betjent krammede en niqab-klædt kvinde, det konkluderer politiets anklagemyndighed. Marcus Knuth (V) har dermed fået afvist sin klage over den betjent, der sidste år krammede en niqab-klædt kvinde. Det skriver Berlingske. Krammet fandt sted og blev fotodokumenteret under en demonstration mod det tildækningsforbud, der trådte i kraft den 1. august sidste år. Efterfølgende gik billedet verden rundt.

Belgisk domstol vil tvinge ekskonge til at afgive dna-prøve

Enten afleverer Deres Majestæt en dna-prøve, eller også betaler De 37.000 kroner for hver dag, De undlader det. Så kort var beskeden til Belgiens tidligere konge, da en domstol torsdag skulle tage stilling i en langvarig sag om faderskab. Den er anlagt af en 50-årige Delphine Boel, der hævder, at faderen til hendes datter er ekskong Albert II. 

Canadiere anklaget for spionage

Kina har officielt anholdt to canadiere, der siden december sidste år har været tilbageholdt af de kinesiske myndigheder. Det oplyser Kinas udenrigsministerium torsdag på et pressemøde. De to canadiere blev tilbageholdt, efter Canada tilbageholdt en af topcheferne i den kinesiske telegigant Huawei, der også er datter af selskabets stifter.  Michael Kovrig og Michael Spavor er anklaget for at have indsamlet kinesiske statshemmeligheder.
 

Død efter eksplosion

Billedet af landsbrugsejendommen, hvor den omkomne var ansat.

En 43-årig mand, der tidligere torsdag blev kvæstet ved en eksplosion ved Bredebro, er afgået ved døden. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Retssag mod drabsmænd i Marokko udsat

Louisa Vesterager Jespersen (tv.) blev 24 år. Hendes norske veninde Maren Ueland blev 28.

Retssagen i Marokko mod fire mænd, der er anklaget i sagen om drabet på en dansk og en norsk kvinde, er blevet udsat til 30. maj. Det oplyser en af forsvarerne ved retsmødet i Rabat til den norske avis VG. Det er anden gang, at retssagen er udsat.

Boris Johnson klar som afløser for May

Den tidligere udenrigsminister Boris Johnson siger, at han vil være blandt kandidaterne til at afløse den konservative britiske premierminister, Theresa May, når hun træder tilbage, rapporterer BBC.

Dømt for skyderi i Næstved

To mænd er ved Retten i Næstved idømt syv og et halvt års fængsel efter et skyderi i Stenlille for et lille år siden. En tredje mand, der var tiltalt i sagen, blev frifundet.

Stones på landevejen igen

Den engelske rockgruppe Rolling Stones indleder deres turné i Nordamerika med koncert i Chicago 21. juni. Det er første optræden, siden veteran-rockerne måtte udsætte turnéen 20. april, da sanger Mick Jagger måtte hasteopereres med en by pass efter at have fået konstateret hjerteproblemer. At dømme efter 75-årige Jaggers workout, er der gang i dansebenene igen.

 

To folketingskandidater truet

Vestegnens Politi oplyser på Twitter, at en folketingskandidat fra Alternativet er blevet truet, og en kandidat fra Nye Borgerlige har fået smidt brændende valgplakater mod sin hoveddør omkring midnat onsdag.

- Det er sager, vi tager meget alvorligt, og som vi straks er gået i gang med at efterforske, siger politidirektør Kim Christensen.

Tidligere kommunalpolitiker idømt seks måneders fængsel

Den tidligere kommunalpolitiker Per Zeidler og en 55-årig mand idømmes et halvt års betinget fængsel for rufferi. Det afgør Retten i Randers. Samtidig konfiskeres 200.000 kroner hos de to mænd svarende til den fortjeneste, de har haft ved de seksuelle orgier.

Ingen sigtelser efter vanrøgtede heste

Det har ikke været muligt for politiet at sigte nogen i sagen om vanrøgtede heste på en plantage nær Silkeborg. Det oplyser Jesper Brøndum, politikommissær hos Særlovcentret i Viborg til TV2 Østjylland. Hestene er en del af et naturplejeprojekt på Faurholtvej i Silkeborg Kommune, hvor de er blevet sat på plantagen for at holde vegetationen nede.

20-årig dømt for at videregive billeder

En ung mand Taastrup er ved Retten i Svendborg idømt ti dagsbøder 2000 kroner for at have delt billeder inde fra toget, der forulykkede på Storebæltsbroen 2. januar. Dermed lagde dommeren sig tæt op ad anklagerens ønske om en bødestraf på 22.000 kroner.