Valg 2019

Syg Stig Grenov udgår af debat

Stig Grenov meldte afbud til TV-debat på grund af sygdom.

Kristendemokraternes formand, Stig Grenov, blev syg kort tid før partilederrunden 'Det første ord' på TV 2, og han måtte derfor melde afbud.

I stedet trådte partiets næstformand Isabella Arendt Laursen til og tog hans plads i tv-debatten.

Stig Grenov deltog i partilederrunden på DR1 tidligere på aftenen, men hen mod afslutningen af debatten blev han dårlig, lyder det fra partiets presseansvarlige.

- Han fik et lillebitte ildebefindende, og han er nu på vej hjem for at sove. Han regner med at være helt klar igen i morgen, siger Anne Grønlund, der er presseansvarlig i Kristendemokraterne.

Ville stille med anden kandidat

Kristendemokraterne fik mandag afslag fra både DR og TV 2, da de ønskede at stille med deres vestjyske kandidat og partiets store stemmesluger ved kommunalvalget i 2017, Kristian Andersen, i stedet for Stig Grenov.

Det er nemlig kanalerne, der sender invitationen til partilederrunderne, og derfor kan partierne ikke vælge og vrage, hvem de gerne vil sende som deres kandidat.

- Når TV 2 sender partilederrunder, er det partilederen, som er inviteret til at deltage i debatten, siger chefredaktør for TV 2 NEWS, Ulla Pors Nielsen.

Den samme melding kommer fra DR.

- Det er DR, der bestemmer, hvem vi inviterer til vores programmer. Vi har til en række valgformater inviteret partiets leder. Det er et princip, vi håndhæver over for alle partier, udtaler nyhedschef Thomas Falbe til DR.

Anne Grønlund afviser, at Stig Grenovs sygemelding skulle have noget at gøre med partiets ønske om at promovere andre kandidater i tv-debatterne.

- Det har intet med det at gøre, siger hun.

Bedre end originalen

Noget tyder på, at det kan være til partiets held, at de har sendt en ny kandidat på tv-skærmen. Ifølge politisk kommentator Søs Marie Serup klarer Isabella Arendt Laursen sig nemlig så godt, at hun er "langt bedre end originalen".

- Isabella Arendt Laursen fra Kristendemokraterne er der klart mere fremtid i end partiets nuværende formand, Stig Grenov. Hun fængsler simpelthen ens opmærksomhed og er 100 procent på et værdispor, lyder det fra Søs Marie Serup.

Fik også ildebefindende ved sidste valg

Ved folketingsvalget i 2015 måtte Stig Grenov også fortrække midt i en tv-debat, fordi han pludselig fik det dårligt.

Han forlod sin pult i tv-studiet, men vendte tilbage et øjeblik senere, da han havde fået behandling med vand og chokolade i baglokalet.