Nyheder

Dagens nyheder 1. maj

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk.  

SAS-forhandlinger er fastlåst, siger forligsmand

Konflikten mellem piloter og SAS er fortsat fastlåst efter onsdagens forhandlinger, siger den norske forligsmand Mats Wilhelm Ruland sent onsdag aften. Parterne er ikke kommet hinanden imøde, fortæller han.

22 anholdt 1. maj-uroligheder i København

Politiet har onsdag aften anholdt yderligere 12 personer efter uroligheder i Fælledparken i København. Det oplyser Københavns Politi på Twitter. Syv er anholdt for vold mod politiet. Samlet er 22 blevet anholdt i forbindelse med 1. maj demonstrationer.

SAS aflyser yderligere 429 afgange

SAS indstiller yderligere 429 flyafgange torsdag. Dermed løber det samlede antal aflyste afgange torsdag op i 709. Det oplyser SAS i en pressemeddelelse.

Flere anholdt i Fælledparken - flasker kastet mod politiet

I forbindelelse med 1. maj i Fælledparken i København er der opstået uroligheder. Berusede unge har ifølge politiet ønsket en konfrontation og blandt andet kastet flasker mod politiet. Politikommisær Lars Krabbe fra Københavns Politi siger til TV 2, at politiet er i gang med at få styr på situationen.

Mand lagt i koma - blev begravet i kul i silo

En 34-årig mand er i kritisk tilstand og lagt i kunstig koma, efter at han blev begravet i kul i en silo på Avedøreværket onsdag eftermiddag. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Ulykken blev anmeldt til politiet omkring klokken 16, og godt en time senere blev manden kørt til Rigshospitalet. Han var ikke ved bevisthed.
 

Piloter og SAS er fortsat langt fra hinanden, siger forligsmand

Afstanden mellem SAS og piloterne er fortsat betydelig, og man er ikke nær en løsning. Det siger den norske forligsmand Mats Wilhelm Ruland ifølge VG, da han møder pressen onsdag aften. 

160.000 år gamle rester af menneskelignende væsener fundet i bjerge

160.000 år gamle rester af menneskelignende væsener er blevet fundet i bjerge i Tibet. Det konkluderer et hold forskere fra Danmark og Kina onsdag. Det skriver nyhedsbureauet AFP og videnskab.dk.

Theresa May fyrer sin forsvarsminister efter læk

Premierminister Theresa May har afskediget sin forsvarsminister, Gavin Williamson, for at have lækket oplysninger om Huawei.

29-årig flygtet drabsmand fanget i Rostock

Den efterlyste Jafar Mohammad Rida Al Jasir, der tirsdag stak af fra landsretten i forbindelse med en domsafsigelse, er onsdag eftermiddag anholdt.

18 danskere smittet af sjælden mave-tarminfektion

18 danskere er siden 30. marts blevet smittet den sjældne mave-tarminfektion "yersinia". Det oplyser epidemiolog på Statens Serum Institut (SSI) Luise Müller. I midten af 1980’erne var yersiniainfektion lige så hyppig som infektion med salmonella og campylobacter, men er nu ved at være en forholdsvis sjælden infektion. 

Penge får danskere til at skrotte gamle brændeovne

En national skrotningsordning har fået 3000 danskere til at skrotte en gammel brændeovn siden februar. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse. Som en belønning for at skrotte en brændeovn fra før 1995 bliver ejerne tilbudt 2000 kroner. Ministeriet skriver, at der findes cirka 700.000 brændeovne og pejseindsatser i Danmark. Det vurderer, at cirka 200.000 brændeovne er fra før 1995.

24-årig dødsbilist udvist af Danmark

En fuld dødsbilist, der i december kørte en mor og to børn ihjel, skal tre år i fængsel og bliver derefter udvist af Danmark. Det har Vestre Landsret fastslået onsdag, skriver TV Midtvest.

Dansk smykkefirma er begæret konkurs

Det danske smykkefirma Dyrberg/Kern er begæret konkurs efter 29 år. Dyrberg/Kern indgav mandag en konkursbegæring til Sø- og Handelsretten, og onsdag blev firmaet begæret konkurs. Det oplyser kurator Morten Hans Jakobsen til TV 2. 

Flere ukrainere får genvej til russisk pas

Ruslands præsident har givet udvalgte ukrainere en hurtig vej til russisk pas. Præsident Putin har onsdag således underskrevet et dekret, der betyder, at en række ukrainere får lettere vej til russisk statsborgerskab. Dekretet er en udvidelse af et dekret, som Putin underskrev for en uge siden. Det betyder, at endnu flere ukrainere får genvej til russisk pas. Dekretet er blevet kritiseret af Ukraine og EU.

DFDS mister brexit-kontrakter med Storbritannien

Det danske rederi DFDS må vinke farvel til de kontrakter med det britiske transportministerium, som blev underskrevet for at sikre Storbritannien nok kapacitet til fragt til og fra landet i tilfælde af et brexit.

Thailands konge gifter sig med tidligere stewardesse

Thailands konge Maha Vajiralongkorn har bekendtgjort, at han har giftet sig med general Suthida, således at hun nu er dronning Suthida. Det er kongens fjerde ægteskab. Suthida var tidligere stewardesse i Thai Airways, inden hun mødte kongen. Selvom han tog over efter sin fars død i 2016, finder den officielle kroning af Vajiralongkorn først sted 4.-6. maj.

USA er klar til at sætte militær ind i Venezuela

USA er klar til at sætte militær ind i Venezuela, hvis det bliver nødvendigt. Det siger USA's udenrigsminister, Mike Pompeo, i et tv-interview med Fox News ifølge Reuters. Tirsdag opfordrede oppositionsleder Juan Guaidó, som USA støtter, både civilbefolkningen og militæret i Venezuela til at indlede en opstand mod landets præsident, Nicolas Maduro.