Nyheder

Dagens nyheder 30. april

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk.  

58-årig kvinde død efter groft overfald

En 58-årig kvinde er død, efter hun natten til tirsdag blev overfaldet i sit hjem i Tisvildeleje. Det skriver politiet i en pressemeddelelse. Overfaldet skete 03.14 i nat, hvorefter kvinden blev fløjet i helikopter til hospitalet, hvor kvinden er død af sine kvæstelser. Efterforskningen er i fuld gang og politiet vil stadig meget gerne høre fra alle, som har set eller hørt noget usædvanligt.

Apples salg af iPhones fortsætter med at falde

Apple leverer tirsdag aften dansk tid et regnskab for andet kvartal med blandede resultater. Salget af produkter som iPhones og Mac-computere går ned, mens salget af iPads er gået op. Det skriver technologi-mediet The Verge.

Venstre åben for EU-lov mod Google og Facebook

Venstre åbner for EU-skattelovgivning mod techgiganter som Google og Facebook. Hidtil har regeringen ellers blokeret for en løsning på EU-niveau, men skatteminister Karsten Lauritzen (V) åbner nu for nye metoder over for it-giganterne. Det skriver Jyllands-Posten.

Syd og Sønderjyllands Politis telefoner gået ned

Telefonerne hos Syd og Sønderjyllands Politi er gået ned.

Halvdelen af danskerne rammes af cyber-crime

Hver anden dansker rammes af it-kriminalitet. Det viser en undersøgelse, som Userneeds har lavet for ingeniørforeningen Ida og Forbrugerrådet Tænk.

Zuckerberg: Facebook skal være mere privat

Udover et mere privat Facebook i fremtiden, præsenterede Mark Zuckerberg og nogle ændringer i mediets opbykning.

Fremtiden er privat, og derfor skal Facebook også i højere grad være det. Det er kernen i det, som Mark Zuckerberg, der er administrerende direktør i Facebook, fortæller tirsdag på en konference i Californien, USA. Det skriver teknologi-siden The Verge.

SAS: Vi vil ikke udelukke midlertidige fritstillinger

Selvom kabineforeningen CAU for kort tid siden sagde til Ritzau, at kabinepersonale ikke vil blive fritstillet, vil SAS ikke udelukke, at man ligesom i Norge, kan blive nødt til at fritstille personale midlertidigt som konsekvens af strejken. Det siger Mariam Skovfoged, der er kommunikationschef i SAS.

Kabineforening: Dansk kabinepersonale i SAS bliver ikke fritstillet

Det danske kabinepersonale hos SAS vil ikke blive fritstillet midlertidigt ligesom det norske kabinepersonale. Det oplyser formanden for kabineforeningen CAU, Christa Ceré. 

Tog kører igen efter planen til Helsingør

Efter længere tids stilstand på Kokkedal Station på grund af en personpåkørsel og efterfølgende indsatte togbusser, kører togene igen efter planen fra København til Helsingør. Det skriver DSB på Twitter.

Stor OL-regning til Los Angeles

Den amerikanske by Los Angeles skal være vært for sommerlegene i 2028. Prisen er 46 milliarder kroner, siger arrangørerne bag. Tirsdag fremlagde de amerikanske arrangører en detaljeret økonomisk plan for afholdelse af sommerlegene om ni år. Af den fremgår det, at prisen for Legene fremstår højere, end da arrangørerne bød på sommerlegene i 2017, hvor beløbet var vurderet til 5,3 milliarder dollar mod den nuværende 6,9 milliarder dollar.
 

Medlemmer af Pussy Riot får asyl i Sverige

Pussy Riot med medlemmerne Nadesjda Tolokonnikova og Sasha Klokova på Folkemødet 2016 fotograferet i Allinge på Bornholm fredag den 17. juni 2016..

To medlemmer af den Putin-kritiske russiske performancegruppe Pussy Riot har fået asyl i Sverige, oplyser svensk tv ifølge TT. 

Maduro: Har fortsat militær opbakning

Alt imens Venezuelas oppositionsleder og selvudnævnte præsident, Juan Guaidó, siger, at han har vundet opbakningen hos militæret i landet i hans kamp for vælte den siddende præsident, så siger  præsident Nicolás Maduro, at han har vished fra ledere i militæret, at de fortsat står bag ham og er loyale over for ham, det skriver Reuters.

Togdrift indstillet ved Kokkedal på grund af personpåkørsel

Togene holder i øjeblikket stille ved Kokkedal Station efter en personpåkørsel. Det betyder, at der ikke er tog mellem Klampenborg og Helsingør. Der er derfor blevet indsat togbusser mellem Skodsborg og Helsingør, skriver DSB på Twitter. Vagtchefen hos Nordsjællands Politi oplyser, at personen er afgået ved døden.

SAS fritstiller 1000 ansatte i Norge

Luftfartselskabet SAS har valgt at fritstille 1000 ansatte i Norge midlertidigt, skriver det norske medie VG. De ansatte dækker over 930 kabineansatte og 70 stewarder. De fritstilles fra 1. maj skriver avisen. Hvad det betyder for Danmark og Sverige er endnu uvist.

26-årig sigtet for trippeldrab får forlænget varetægtsfængsling

Den 26-årige mand, der er sigtet for drab på tre ældre mennesker på Østerbro har i dag fået forlænget sin varetægtsfængsling med fire uger. Det besluttede Københavns Byret af hensyn til, at manden ikke skal kunne påvirke vidner eller bevisførelsen.

Politi efterlyser fører af mørk Renault Megane efter groft overfald

Som et led i efterforskningen af et groft overfald mod en 58-årig kvinde i Tisvildeleje natten til tirsdag efterlyser Nordsjællands Politi nu føreren af en mørk Renault Megane. Bilen blev set køre af Tisvilde Hovedgade i retning væk fra byen klokken 03.20, oplyser politiet. Derudover vil politiet stadig gerne høre fra vidner, som har set eller hørt noget usædvanligt i Tisvilde og Tisvildeleje fra midnat til klokken 03.30 natten til tirsdag.

29-årig efterlyst efter flugt fra Østre Landsret

Den 29-årige mand flygtede med hjælp udefra fra Østre Landsret tirsdag.

Den 29-årige mand, Jafar Mohammad Rida Al Jasiri, blev i dag idømt otte års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt ved Østre Landsret. En straf han fik for en sag om vold med døden til følge. Efter domsafsigelsen lykkedes det imidlertid for den 29-årige at flygte, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en efterlysning. Han beskrives som 172 centimeter høj, almindelig af bygning, kort sort hår, skægstubbe og brune øjne.

Listeriafund i kålsalater

På grund af fund af listeria i nogle produkter tilbagekalder Flensted snitgrønt A/S produkterne; Easy Tasty Kålsalat med sprøde rødder, Flensted Grøn Coleslaw og Flensted Grønkål. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside. Produkterne er solgt i Rema1000, Meny og ABC-lavprisbutikker i hele landet.