Nyheder

Dagens nyheder 22. april

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist her.

Politiet "massivt tilstede" i Vanløse

Københavns Politi skriver på Twitter, at der er en del containerbrande i Vanløseområdet, og at de derfor er "massivt tilstede i området".

Jordskælv rammer Mexico

Et jordskælv har mandag aften dansk tid ramt Mexico City. Ifølge den nationale seismologiske service i Mexico, SSN, måler skælvet 5,7 på Richterskalaen. Nyhedsbureauet AP skriver, at det har fået høje bygninger til at veje i storbyen, men der er ikke umiddelbart nogen meldinger om skader eller sårede som følge af jordskælvet. 

Siden 2012 har 12 mistet livet under politijagter

49 mennesker er blevet dræbt eller alvorligt kvæstet under politiets biljagter siden 2012. Det skriver Politiken. Dertil kommer et ukendt antal betjente, der er kommet til skade, men som der bliver ført statistik over. Cirka en tredjedel af de dræbte og kvæstede var forbipasserende, der blev tilfældige ofre for politijagterne.

Dansk baskethold klar til finalen for 17. gang i streg

Ikke siden 2002 er der blevet afholdt en DM-finale i basketball uden at holdet Bakken Bears har deltaget. 2019 bliver ikke anderledes. Med en sejr over Randers, er Aarhus-holdet klar til den 17. finale i streg, og for femte gang på lige så mange år, bliver modstanderen Horsens IC. 

To anholdt i Danmark efter groft røveri i Sverige

To mænd, der er mistænkt for at have begået et groft hjemmerøveri i Lund, Sverige i fredags, er blevet anholdt i Danmark. Det skriver Sydsvenskan. Under røveriet blev en 65-årig skadet og bragt til hospitalet.

Institutioner flager på halvt tirsdag

Christiansborg, Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet og Københavns Rådhus kommer tirsdag til at flage på halv stang for at mindes ofrene fra søndagens terrorangreb i Sri Lanka. Det oplyser Justitsministeriet i sit nyhedsbrev.

Seks dør i flystyrt i Texas

Seks mennesker har mistet livet, efter et mindre fly er faldet til jorden i det centrale Texas. Det oplyser luftfartsmyndighederne i USA, Federal Aviation Administration, ifølge AP. Styrtet skulle være sket i nærheden af byen Kerrville, da flyet lagde an til at lande.

Mordrekord i Mexico: 8493 dræbt på tre måneder

På de første tre måneder af 2019 er 8493 mennesker blevet dræbt i Mexico. Det skriver nyhedsbureauet AP. Det er næsten en stigning på ti procent sammenlignet med samme periode sidste år og en rekord for perioden. 

Jordskælv i Filippinerne - mindst otte døde

Mindst otte personer har mistet livet som følge af et jordskælv, der ramte Filippinerne mandag formiddag dansk tid. Det skriver Reuters. Tidligere forlød det, at to var døde og at jordskælvet målte 6,4 på Richterskalaen, men ifølge Reuters har man siden opjusteret dødstallet og nedjusteret styrken til 6,1. Skælvet ramte cirka 60 kilometer nordvest for Manila.

Mand fængslet: Brandbombe kastet på politistation i Thisted

En mand er blevet varetægtsfængsel i fire uger, efter der søndag morgen blev kastet en hjemmelavet brandbombe på politistationen i Thisted. Det skriver TV Midtvest. Manden, der var påvirket af alkohol, nægter sig skyldig, men er blevet set forlade området på en ATV, fortæller en senioranklager ved Midt- og Vestjyllands Politi til TV Midtvest.

Politisk strid betød, at Sri Lankas premierminister ikke var advaret inden terror

En politisk strid mellem Sri Lankas præsident og premierminister betød, at sidstnævnte ikke var informeret om en nylig rapport, der advarede om et kommende angreb mod kirker. Premierministeren er blevet holdt uden for sikkerhedsbriefinger, siger landets sundhedsminister ifølge Reuters på en pressekonference. Det skriver Ritzau.

Domstol afviser kendt whistleblowers appel

En føderal appeldomstol har mandag afvist en begæring fra den amerikanske whistleblower Chelsea Manning om at blive løsladt mod kaution. Manning blev i 2013 dømt for spionage som en del af WikiLeaks-sagen, men i 2017 benådede Barack Obama hende som en af sine sidste handlinger som præsident for USA.  sidste måned blev Manning fængslet igen, da hun nægtede at vidne i en sag mod WikiLeaks. Det skriver Reuters.

Pizzaria-brand i Brøndby er tæt på slukket

Brandfolk har fået branden i et pizzeria i Brøndby under kontrol. Det oplyser Brian Eriksson, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab, til TV 2:

- Der bliver stadig arbejdet på stedet, men vi regner med at forlade stedet klokken 17.00, siger han.

Skovbrand i Sverige er 'ikke under kontrol'

En brand har siden ved sekstiden i morges raset tæt ved en speedwaybane i den sydsvenske by Gislaved. Ifølge Aftenposten har en brandchef sagt, at branden endnu "ikke er under kontrol". Politiet mistænker, at branden kan være påsat, da den opstod flere steder næsten samtidig.

Trump vil sanktionere lande, der importere olie fra Iran

USA gør klar til at sanktionere lande, der importerer iransk olie. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. I 2018 indførte USA sanktioner mod Iran. Formålet var at stoppe al olieeksport fra Iran. Men otte lande - Kina, Indien, Japan, Sydkorea, Taiwan, Tyrkiet, Italien og Grækenland - fik dispensationer, der gjorde, at de ikke ville blive mødt af sanktionerne. Dispensationerne til de otte lande bliver fjernet, skriver Reuters

Udenrigsministeriet etablerer kontor i Sri Lanka

Udenrigsministeriet har etableret et midlertidigt kontor i Sri Lanka for at hjælpe danskere. Kontoret er placeret på den norske ambassade i hovedstaden Colombo, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice. Kontoret vil kunne hjælpe med konsulær bistand til danske statsborgere, der er direkte berørt af terroranslagene søndag samt rådgive om blandt andet transportforhold og sikkerhedsforanstaltninger i Colombos internationale lufthavn, skriver Ritzau.

Politiet færdige i Rungsted - togene kører igen

Politiet er færdige med deres arbejde ved Rungsted Kyst Station, og togene kører så småt igen. Togene har ellers holdt stille siden en mistænkelige pakke blev fundet i et tog tidligere på eftermiddagen. På billeder fra stationen, kan man se en betjent bære en brun papkasse væk.

Ølchef bliver ny ketchupkonge

Det amerikanske konglomerat Kraft Heinz, der er én af verdens største fødevarevirksomheder, har udnævnt Miguel Patricio som administrerende direktør. Patricio har siden 1998 haft forskellige ledende positioner i Anheuser-Busch InBev. Bernardo Hees fortsætter som direktør i Kraft Heinz frem til 30. juni, skriver Reuters.

FC Helsingør fyrer cheftræneren

FC Helsingør fyrer cheftræner Peter Feher og forfremmer talentspejderen Omid Namazi til at varetage posten i resten af sæsonen. Helsingør rykkede ned i NordicBet Ligaen inden denne sæson, men ligger efter 27 runder til under nedrykningsstregen.

Elever briefes efter Sri Lanka-dødsfald

Højvangskolen vest for Aarhus briefer tirsdag morgen ansatte, forældre og elever. Det sker, efter at to af skolens elever er omkommet i et angreb i Sri Lanka søndag. Det oplyser Henrik Vinther Olesen, kommunikationschef i Børn og Unge i Aarhus Kommune ifølge Ritzau.