Nyheder

Politiet: Det er muligvis ved at falde til ro

Søndag er der voldsomme demonstrationer på Nørrebro. Skriv til TV 2s journalist her

Livebloggen slutter

Vi stopper med at liveblogge om urolighederne i København nu. TV 2 holder fortsat øje med udviklingen og opdaterer løbende. 

KÞbenhavns Politi hÄber, at der kommer mere ro pÄ

Søndag aften og nat har der været en del brande rundt omkring i København, men Københavns Politi håber, at det er ved at stilne af:

- Status er, at vi stadig er rundt omkring i byen, men det er lidt som om, at det er ved at falde til ro rundt omkring, siger vicepolitiinspektør Allan Wadsworth-Hansen til TV 2.

Over 20 brande i KĂžbenhavn de seneste to timer

Siden klokken 22 har der været over 20 mindre brande i forskellige dele af København. Flere af brandene har været i containere, biler og den slags. 

 

- Det svarer lidt til en nytårsaften, når klokken er ved at være tolv. Vi har haft travlt, men det er heldigvis små brande, siger operationschef Hans Jørgen Larsen fra Københavns Beredskab til TV 2. 

 

Han fortæller derudover, at ingen personer er kommet til skade. 

Video: Politiet slukker brand ved Christiania

Branden ved Christiania er blevet slukket af politiet, men der er meldinger om mindre brande flere steder i byen. Blandt andet har der været sat ild til to biler på Tagensvej og en række brande i Mjølnerparken. 

Otte anholdt - barrikader og tÄregas ved Christiania

Her rydder politiet en brĂŠndende barrikade ved Christiania.

Otte personer er blevet anholdt i forbindelse med de uroligheder, der i dag har præget København. Og urolighederne har nu spredt sig til andre bydele, siger Jesper Bangsgaard, som er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

 

Han fortæller, at der er en større aktion i gang ved Christiania, hvor politiet arbejder på at få fjernet nogle barrikader. Derudover er der affyret tåregas i området.

 

Man er også i færd med at slukke en brand i en bygning ved bolsjefabrikken på Haraldsgade på Nørrebro i København. Derudover er der også mindre brande andre steder. 

 

- Vi formoder, at det bliver ved til et stykke ud på natten, siger Jesper Bangsgaard til TV 2.

KĂžbenhavns Vestegns politi siger nej til Rasmus Paludan-demonstration i aften

Efter at have modtaget påbud om at demonstrere i Københavns Politikreds forsøgte Rasmus Paludan her til aften at arrangere en demonstration i Københavns Vestegns Politikreds. Men Københavns Vestegns Politikreds har frabedt sig, at Rasmus Paludan demonstrerer i kredsen. 

 

”Københavns Vestegns Politi kan bekræfte, at Rasmus Paludan søndag aften kontaktede politikredsen for at anmelde en demonstration i Værebro samme aften.

 

Københavns Vestegns Politi har meddelt Rasmus Paludan, at politikredsen med så kort varsel ikke har mulighed for at forberede en forsvarlig afvikling af en sådan demonstration – blandt andet på grund af situationen i København her søndag aften.

 

Københavns Vestegns Politi kan således ikke tillade demonstrationen søndag aften (med henvisning til politiloven), da vi befrygter fare for den offentlige fred", lyder det i en udtalelse fra politinspektør Mogens Lauridsen fra Københavns Vestegns Politi til TV 2.

I et brev fra Københavns Vestegns Politis politidirektør til Rasmus Paludan, som TV 2 har set, fremgår det dog, at Rasmus Paludan har fået tilladelse til at demonstrere i politikredsen mandag. 

Politi er talstĂŠrkt til stede i KĂžbenhavn

Flere politivogne holder klar ved SĂžpavilionen i GyldenlĂžvsgade.

Flere steder på Nørrebro og i resten af København er politiet talstærkt til stede. 

Demonstration blev flyttet pÄ grund af eksplosion i nat

På pressemødet bekræftede Københavns Politi, at dagens demonstration blev flyttet fra Mjølnerparken på Ydre Nørrebro til Blågårds Plads på Indre Nørrebro på grund af en eksplosion ved Mjølnerparken i nat. 

Endnu en bil har vÊret i brand pÄ Ydre NÞrrebro

Ved OverskÊringen pÄ Ydre NÞrrebro har TV 2s reporter set endnu en bil, der har vÊret i brand.

Politiet: Tre personer er anholdt - uroligheder fortsĂŠtter

I alt er tre personer søndag blevet anholdt i forlængelse af urolighederne på Indre Nørrebro, fortøller Københavns Politi på et pressemøde. Den ene for et angreb på Rasmus Paludan, en anden for angreb mod politiet og den sidste for at have ladet være med at lytte til politiets anvisninger.

 

Derudover er der fortsat uroligheder på Nørrebro, fortæller chefpolitiinspektør Jørgen Skov fra Københavns Politi:

 

- Situationen er lige nu, at det ikke er overstået.

Rasmus Paludan til stede pÄ pressemÞde

Rasmus Paludan er tilstede ved pressemĂždet hos KĂžbenhavns Politi.

TV 2s reporter på stedet fortæller, at Rasmus Paludan er til stede ved pressemødet på politigården i København.

Rasmus Paludan vil holde ny demonstration pÄ NÞrrebro om to dage

Om to dage vil Rasmus Paludan igen holde en demonstration på Blågårds Plads, siger han til TV 2. 

 

Sideløbende har han, ifølge sig selv, nu fået forbud mod at demonstrere i hele Københavns Politikreds søndag aften. Ifølge Paludan vil en demonstration i politikredsen søndag aften medføre, at han bliver frihedsberøvet. Den udlægning vil Københavns Politi ikke kommentere på over for TV 2. TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Københavns Vestegns Politi.

 

Søndag aften vil Rasmus Paludan i stedet holde en ny demonstration et sted i Københavns Vestegns Politikreds, siger han til TV 2.

BlÄgÄrds Plads er helt spÊrret af

BlÄgÄrds Plads er spÊrret af.

Politiet har afspærret Blågårds Plads og en del af Blågårdsgade. Det fortæller TV 2-reporter Janni Pedersen, som lige nu er i området. Det betyder, at ingen kan opholde sig i området. 

PressemĂžde 20:15

Københavns Politi holder et pressemøde om uroen på Nørrebro klokken 20:15 søndag. Vi følger med og opdaterer. 

 

Kommentar fra statsminister Lars LĂžkke Rasmussen

 

Civilbetjente trak vÄben pÄ NÞrrebro

Her trÊkker civilbetjente fra KÞbenhavns Politi deres vÄben. Episoden fandt sted bag Korsgadehallen i Korsgade.

I forlængelse af urolighederne på Nørrebro trak civilbetjente fra Københavns Politi deres våben frem. Der blev dog ikke affyret skud, oplyser Jesper Bangsgaard, som vicepolitiinspektør ved Københavns Politi til TV 2. Politiet kan ikke kommentere sagen yderligere.

Beboer: - Det er synd, at han fÄr lov til at provokere igen og igen

Henriette Aarup på 34 år bor med sin kæreste og to børn på ni år på Nørrebrogade, ikke langt fra urolighederne.

 

Hun mener, at Rasmus Paludan er med til at udstille Nørrebro i et dårligt lys, og at han med ”sine shows” er med til "at pisse på folk", så de mister besindelsen.

 

- Jeg synes, det er synd, at Rasmus Paludan får lov til at provokere igen og igen.

 

Som beboer på Nørrebro synes jeg, han skal holde sig væk og finde et andet sted at ytre sine holdninger. Han har jo været her, og vi har hørt ham. Så det kunne være, han kunne kunne tage ud til for eksempel Hellerup, siger hun til TV 2.

Her ligger BlÄgÄrds Plads

Blågårdsgade_kort_uroligheder_190414

 

Forskellige genstande er ogsÄ blevet brÊndt af pÄ NÞrrebrogade

Politi: Vi kan bÄde hÄndtere fodbold og NÞrrebro-uro

I Brøndby er kampen mellem rivalerne Brøndby IF og FC København fløjtet af. Det betyder, at en del fans skal ind mod København. Københavns Politi siger til TV 2, at man har sørget for tilstrækkeligt med mandskab til at håndtere begge sager.