Tidligere bandeleder får stadfæstet dom på to års fængsel

16x9
Billedet af Danny Abdalla er fra 2008, da han stod i spidsen for banden Den Internationale Klub. Foto: Claus Bech / Claus Bech / Scanpix

Danny Abdalla er tidligere dømt for personfarlig kriminalitet og afsoner i forvejen en straf på 12 års fængsel.

Den tidligere bandeleder Danny Abdalla har onsdag fået stadfæstet sin dom for voldtægter og frihedsberøvelser.

Dommen faldt ved Vestre Landsret i Viborg, og ligesom i Retten i Hjørring er Abdalla blevet idømt to års fængsel. Anklagemyndigheden gik ellers efter forvaring.

52-årige Danny Abdalla blev i november sidste år idømt to års fængsel ved Retten i Hjørring og ankede på stedet til landsretten.

Bortførte kvinde

Den forhenværende leder af Den Internationale Klub i Aalborg blev dømt for i 2014 at have tvunget en kvinde i Randers ind i en bil og kørt hende til en adresse i Frederikshavn.

Her holdt han hende indespærret i et døgn, hun blev udsat for seksuelle overgreb og tvunget til at sniffe kokain. Få dage efter bortførelsen blev kvinden igen hentet i Randers mod sin vilje. Hun blev da kørt til en adresse i Aalborg og udsat for seksuelle overgreb.

Trods anklagerens påstand om forvaring er Danny Abdalla ikke tilfreds med resultatet.

- Han ville gerne have været frifundet, for han er ikke tilfreds med rettens bevisvurdering, fortæller hans forsvarer, advokat Martin Andersen.

Danny Abdalla i sin lejlighed i Frederikshavn i 2014
Danny Abdalla i sin lejlighed i Frederikshavn i 2014 Foto: Station 2

Abdalla er utilfreds med, at retten har tilsidesat nogle vidneudsagn, som angiveligt talte til hans fordel. Ifølge Martin Andersen mente retten, at udsagnene var "konstruerede".

- Vi undersøger mulighederne for at få sagen behandlet ved Den Særlige Klageret, siger forsvareren.

Klageretten behandler blandt andet sager om genoptagelse af straffesager.

Dømt til udvisning flere gange

Danny Abdalla afsoner i forvejen en straf fra oktober sidste år på 12 års fængsel for skyderi, voldtægter, overdragelse af kokain og våbenbesiddelse. Den dom på to års fængsel, han fik ved Retten i Hjørring, og som Vestre Landsret onsdag har behandlet, var således en tillægsstraf.

De 12 års fængsel fik han også ved Vestre Landsret. Det var en nedsættelse af straffen fra byretten i Holstebro, som havde idømt ham forvaring.

Libanesiskfødte Danny Abdalla er desuden flere gange dømt til udvisning af Danmark. Udvisningerne er dog ikke blevet effektueret på grund af frygt for, at han vil få dødstraf, hvis han vender tilbage til hjemlandet.