Nyheder

Dagens nyheder 3. april 2019

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

Nyt Brexit-forslag nedstemt

Et lovforslag, som her til aften blev sendt til afstemning i det britiske Parlament er blevet nedstemt. Lovforslaget skulle have sikret, at Storbritannien ved lov ikke kunne komme ud af EU uden en aftale, men det blev altså nedstemt med stemmerne 314 mod og 304 for.

Løkke ikke afvisende over for idé om mindsteløn

I et Facebook-opslag onsdag aften lufter statsminister Lars Løkke Rasmussen idéen om mindsteløn i Danmark. Men samtidig skriver han, at vi i Danmark allerede har en succesfuld model. Alligevel beder han danskerne om at komme med bud på, hvordan man løser problemerne med underbetalt arbejdskraft. Mindsteløn er man kun sikret i Danmark, hvis arbejdsgiveren er omfattet af en overenskomst.

Alvorlig trafikulykke i Nordjylland

Flere ambulancer og en lægehelikopter blev sendt til ulykkestedet.

En mand er onsdag aften kommet alvorlig til skade ved en trafikulykke i Nordjylland. Manden kørte op bag en tung frontlæsser og blev sendt over i den modsatte kørebane. Her blev han ramt af en modkørende bil, oplyser Nordjyllands Politi, ifølge Ritzau. De to personer i den modkørende bil kom lettere til skade. Ulykken skete på Ålbækvej mellem Ålbæk og Skagen, som herefter, ifølge TV 2 Nord, har været spærret.

 

Joe Biden udsender video efter beskyldninger

Den demokratiske Joe Biden som det forventes stiller op som præsidentkandidat har her til aften udsendt en video, hvori kan fortæller, at han i fremtiden vil være mere opmærksom på at respektere folks grænser. Det kommer, efter at Biden de seneste dage er blevet beskyldt for at have gået over grænsen i forhold til fysisk kontakt. 

 

Danske Bank dropper selskaber med vĂĄbeneksport til Saudi-Arabien

Danske Bank vil fremover ikke investere i virksomheder, som indgår nye aftaler omkring eksport af våben eller udstyr til Saudi-Arabien. Det oplyser Danske Bank til Information. Dermed følger banken regeringens trop, som i november sidste år besluttede, at danske virksomheder skulle stoppe deres eksport af våben til landet. 

Stoltenberg advarer USA mod "selvsikkert" Rusland

Den norske NATO-leder Jens Stoltenberg har i dag holdt tale for den Amerikanske Kongres på 70-årsdagen for organisationen. Her advarede han mod et mere selvsikkert Rusland, militære oprustninger og truslen om cyberangreb. Det skriver Reuters. Under talen modtog Stoltenberg flere gange stående ovationer fra Kongressen. Stoltenberg nævnte, hvordan både Europa og USA er gensidigt afhængige af hinanden og af NATO-samarbejdet.

NASA vil lande med astronauter pĂĄ Mars i 2033

Billede af Boeings Space Launch System, som er den største del af det raketsystem, som skal bringe NASA til månen.

Mens NASA vil endnu hurtigere tilbage og lande på månen i 2024, så ønsker rumagentureret, at det skal blive muligt at lande på Mars med astronauter i 2033. Det siger Jim Bridenstine, der er administrator hos NASA, onsdag på en kongres. Men Mars-landingen er afhængig af, at man kan fremskynde månelandingen, som var sat til 2028.

May og Corbyn enige om plan frem mod skæringsdag

Labours leder, Jeremy Corbin, og premierminister Theresa May fra de Konservative er blevet enige om, at mødes igen for at sikre, at Storbritannien ikke kommer til at forlade EU inden den 12. april uden en aftale. Det sker, efter at der ifølge flere engelske medier har været konstruktiv fremgang mellem de to under et længere møde onsdag. De to mødes igen torsdag.

Norske forskere opdager ny type hjernecelle

De norske forskere Edvard og May-Britt Moser, som i 2014 vandt Nobelprisen, har opdaget en ny type hjernecelle. Det skriver NRK. De har fundet frem til de celler, som gør, at vi mennesker kan bedømme afstande og retninger i forhold til objekter, når vi bevæger os. May-Britt Moser kalder det for en kæmpe opdagelse.

Labourleder har haft et "virkelig godt" møde med Theresa May

Den britiske labourleder, Jeremy Corbyn, siger, at han onsdag har haft et to timer langt møde, som handlede om Brexit med de konservatives premierminister, Theresa May. Det skulle ifølge Corbyn være forløbet "virkelig godt", og han forventer et nyt møde inden længe. Det skriver Daily Mirror, ifølge Ritzau.

Justitsministeren: Nye initiativer skal bekæmpe hadforbrydelser

Justitsminister Søren Pape Poulsen mener, at der er behov, for at der sker en kulturændring i forhold til at bekæmpe hadforbrydelser. Derfor har ministeren sat gang i et større samarbejde med en række organisationer og eksperter for at blive klogere på, hvordan man bedst kan sætte ind. Planen er, at der inden sommer skal komme en række nye initiativer, som skal hjælpe til at bekæmpe hadforbrydelser.

Landmine eksploderede i Raqqa, ikke selvmordsbomber

Tidligere på dagen var der rapporter om, at selvmordsbombere havde været på spil i byen Raqqa i Syrien. Det er nu dementeret, da der var tale om en mineeksplosion. Den sårede adskillige mennesker. Oplysningerne kommer fra Mustafa Bali, der er leder af de amerikanskstøttede Syriske Demokratiske Styrker.

Folketingets Præsidium enige: Babyer er ikke velkommen i salen

Et flertal af medlemmerne i Folketingets Præsidium er enige om, at det ikke er tilladt at have sit barn med i Folketingssalen. Folketingets formand Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti siger til Ritzau, at man er enige om, at der skal være en "værdig og ordentlig forhandlingsform" og at "babyer ikke er nogle, man tager med ind i Folketingssalen".

Coop tilbagekalder ris - kan indeholde insekter

Coop Danmark A/S tilbagekalder produktet Coop parboiled brune ris, da der er risiko for forekomst af insekter, Det skriver Fødevarestyrelsen. Produktet er solgt i Kvickly, Super Brugsen og Dagli Brugsen i hele landet. Fødevarestyrelsen råder til at leverer produktet tilbage til butikken eller smide det ud. Risene har udløbsdatoerne 29.02.2020 og 30.02.2020.

Repræsentanternes Hus tillader stævning for oplysninger i Mueller-rapport

Jerry Nadler er medlem af repræsentanternes hus for demokraterne.

Retsudvalget i Repræsentanternes Hus i USA har valgt at tillade Jerry Nadler, der er medlem af Repræsentanternes Hus for demokraterne, at stæve justitsminister William Barr for de fulde oplysninger og undersøgelser i forbindelse med Robert Muellers såkaldte Ruslands-rapport. Det er dog uvist om Nadler vil gøre brug af muligheden endnu.

Politiet efterlyser vidner i sag om voldtægtsforsøg

Københavns Vestegns Politi efterlyser nu vidner i en sag, hvor en 32-årig litauisk kvinde var udsat for voldtægtsforsøg ved Ishøj Strand mandag den 1. april mellem klokken 20.20 og 20.40. Det skete ud for Skovvej, da den 32-årige kvinde gik en tur på stranden. Gerningsmanden beskrives som 30-40 år, østeuropæisk af udseende og cirka 170 centimeter høj. Han var iført mørk hættetrøje og mørk jakke og talte engelsk.

Dansk it-selskab solgt for milliarder

Det dansk it-selskab EG, som ejes af kapitalfonden Axcel, er netop blevet solgt for 3,7 milliarder kroner til den amerikanske kapitalfond Francisco Partners. Det skriver Finans. EG har været til salg i et år. Virksomheden udvikler og leverer software og har omkring 1200 medarbejdere. Salget skal endeligt godkendes af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Bevæbnede mænd bortfører amerikansk turist i Uganda

En amerikansk kvinde og hendes chauffør fra Uganda er blevet kidnappet af bevæbnede mænd i Queen Ellizabeth Nationalpark i Uganda, der ligger ved grænsen til Den Demokratiske Republik Congo. Det siger en talsmand for regeringen i Uganda. Politiet har nu iværksat en eftersøgning.

Dansk Folkeparti dropper planlagt omfartsvej efter kritik

Dansk Folkeparti har nu valgt at lytte til kritikken omkring den omdiskuterede omfartsvej ved Mariager og droppe omfartsvejen til 377 millioner kroner. Dansk Folkeparti oplyser til TV 2, at der nu i stedet vil blive anlagt en væsentligt kortere omfartsvej til en pris på omkring 80 millioner kroner.

16-årig mand idømt betinget fængsel for at dele sex-video

En 16-årig mand fra Kolding er i dag blevet idømt 20 dages betinget fængsel, fordi han har delt en video på nettet, hvor han selv havde sex med en 15-årig pige. Den 16-årige nægtede sig skyldig, og han skal nu overveje, om han vil anke dommen.