X Factor

Oh Land henvender sig direkte til Maria og Bea på live-tv

Maria og Bea stod ikke bare på scenen for at vinde, sagde deres dommer Oh Land, da hun talte om sin tidligere gruppe i fredagens liveshow.

Da 'X Factor'-deltagerne fredag aften gik på scenen, var det uden de to rappere Maria Meldgaard Mortensen og Bea Sarockaite.

Et pludseligt dødsfald havde tvunget de 18-årige deltagere til at trække sig fra programmet kort inden det femte liveshow.

Bea Sarockaites far døde torsdag af en hjerneblødning, og det er noget, der har berørt alle i 'X Factor'. Derfor valgte Oh Land at henvende sig direkte til sin tidligere gruppe på live-tv, da de ikke befandt sig i studiet.

- Jeg vil gerne bare lige fortælle Maria og Bea, jeg ved, at I ser med i aften, hvor meget I har betydet - ikke bare for programmet her, men også for mig at arbejde med jer, sagde sangerinden med øjnene rettet mod kameraet.

Historie fortæller meget om Maria og Bea

Inden Oh Lands ord til de rappende sønderjyder var de blevet hyldet med en visning af alle deres største øjeblikke. Og dommeren benyttede også anledningen til at dele en historie om pigerne, som hun mente, siger meget om dem.

For et par dage siden var de nemlig kommet på en ide, som de ifølge dommeren alle tre "var fuldstændig flade af grin over".

- Altså jeg græd af grin. Men så sagde jeg: "I ved godt, de kommer til at sige, det er en joke?" fortalte Oh Land.

- Så sagde de bare: "I så fald er det den sjoveste joke, jeg nogensinde har været med til. Og jeg tager mine jokes alvorligt".

For 'X Factor'-dommeren viser det, at Maria og Bea ikke bare har stået på scenen for at vinde. De har stået der for at lave noget, de elsker.

Overbeviste publikum til 5 Chair Challenge

Rapduoen startede med at dele vandene til deres audition, hvor ikke alle dommerne var overbeviste om deres talent.

Men til 5 Chair Challenge overbeviste de ikke blot de tre dommere, men høstede stående bifald fra publikum, da de afsluttede deres version af Nicki Minajs 'Anaconda' med en omgang twerking på scenen.

Maria og Bea på scenen under det andet liveshow.

Deres optræden er efterfølgende blevet set flere millioner gange på Youtube. Det fik de to sønderjyder til at love, at de ville have en lille overraskelse i ærmet til hvert show.

Det har blandt andet resulteret i, at de er rullet ind på scenen på en el-scooter, har sunget ved hjælp af en såkaldt vocoder, der forvrængede deres sangstemmer, og Bea har slået sig løs med en violin.

Farezonen blev droppet

Efter Maria og Beas exit er der kun fire deltagere tilbage i dette års 'X Factor' - og det vil der også være efter fredagens femte liveshow.

Programmet foregik derfor uden en farezone, men seerstemmerne bliver overført til næste uges semifinale, hvor man igen kan se solisterne Benjamin, Kristian og Live samt gruppen Echo.

På næste fredag lægges stemmerne således så sammen, når det skal afgøres, hvilke tre finalister der skal optræde ved 'X Factor'-finalen 12. april.