Nyheder

Krydstogtskib nødstedt i hårdt vejr - læs her hele dagens livedækning

Krydstogtskibet Viking Sky med i alt 1373 passagerer om bord sendte lørdag mayday, da skibets fire motorer satte ud i hårdt vejr og høj sø i Norskehavet ved Hustadvika ud for kysten ved Møre og Romsdal i Norge. 

Vi lukker liveblog fra Norge

Vi lukker nu livebloggen, efter at alle 1373 personer om bord på Viking Sky er kommet sikkert i land. TV 2 følger selvfølgelig fortsat situationen og bringer nyt på tv2.dk i tilfælde af, at der sker en ny udvikling. Tak for du læste med.

25 personer behandlet på sygehus

I alt er 25 personer fra Viking Sky blevet behandlet på sygehusene i Molde og Kristianssund, lyder den seneste opdatering fra sundhedsmyndighederne. 13 er fortsat indlagt. Én persons tilstand betegnes som alvorlig.

Kaptajnen fulgte lodsers råd

Kaptajnes beslutning om at sejle igennem uvejret lørdag var helt i tråd med de anbefalinger, han fik fra to lodser, der var med om bord. Intet tydede på, at et skib som Viking Sky ikke skulle kunne sejle den strækning i det vejr, siger den norske kystvagt til Bergens Tidende.

- We made it

- We made it, råbte passagerer på Viking Sky, da krydstogtsskibet lagde til i Molde, og blev mødt med jubel fra kajen. Det rapporterer NRK. En del af passagererne er briter og amerikanere.

Viking Sky er i havn

Flere af de passagerer, der ikke blev evakueret fra Viking Sky, står nu på skibet og vinker ind til land fra deres balkoner, viser direkte billeder fra Molde Havn, hvor krydstogtskibets netop nu lægger til. 479 blev evakueret med helikopter, mens 436 passagerer og 458 besætningsmedlemmer overnattede på skibet.

Viking Sky er i Molde

Viking Sky er nu i Molde, rapporterer TV 2 Norge. Det forventes ifølge den seneste melding at lægge til kaj klokken 16.30. Hele dagen har redningsmandskab og frivillige forberedt modtagelsen af skibet.

Forventes i havn 16.30

Viking Sky forventes nu at lægge til kaj i Molde cirka klokken 16.30, oplyser den norske hovedredningscentral på Twitter.

Politi frygter trafikale problemer skabt af nysgerrige

Politiet i Møre og Romsdal er bekymret for, at nysgerrige tilskuere vil skabe store trafikale problemer i Molde, og opfordrer derfor indtrængende folk til ikke at søge ind mod Molde centrum, når Viking Sky kommer i havn.

Statsminister takker for "uvurderlig indsats"

Norges statsminister, Erna Solberg, takker på Twitter redningsmanskab og frivillige for en uvurderlig indsats efter et dramatisk døgn.

Viking Sky kan ses fra land

Friske billeder fra Norge viser Viking Sky, der er på vej mod havn i Molde.

Bølger på op til 15 meter høje

Situationen var kritisk, da Viking Sky kom i havsnød lørdag, men er nu under kontrol. Det oplyser den norske hovedredningscentral ifølge det norske medie NRK. Redningshelikopterne havde desuden vanskelige arbejdsforhold i voldsom storm, der gav op til 15 meter høje bølger.

Tre skibe følger Viking Sky

Viking Sky bliver fulgt af tre skibe. Det kan man se på tjenesten marinetraffic.com, der følger skibsfarten i hele verden. Foran krydstogtskibet sejler slæbebåden Ocean Response. Bag ved skibet sejler Vivax, der også er en slæbebåd. Og lidt længere bagved sejler forsyningsskibet Normand Ranger, der eskorterer Viking Sky.

Voldsomt uvejr var varslet

Det kan undre, at skibet lørdag eftermiddag befandt sig midt i en fuld storm med vindstød af orkanstyrke. Det oplyser TV 2 Vejrets meteorolog, Andreas Nyholm. Det kraftige lavtryk, der ramte Norges vestkyst lørdag, var nemlig forudsagt flere dage i forvejen og ramte som forventet i styrke og timing. TV 2 Vejret omtalte stormen allerede torsdag.

Flere færgeruter var aflyst i kraftigt uvejr

Mens flere færgeruter blev aflyst i det varslede uvejr ved Norges kyst, valgte kaptajnen om bord på Viking Sky at passere Hustadvika, hvor skibet kom i havsnød lørdag ved 14-tiden. Det skriver NRK.

Uvist hvornår pressemøde starter

Det er uvist, hvornår et - af de norske medier - varslet pressemøde om situationen om Viking Sky starter. Ifølge flere medier skulle det være startet klokken 12.30.

Viking Sky i havn mellem 16 og 17

Ifølge havnedirektøren i Molde Havn, Olav Akselvoll, er det nu forventningen, at Viking Sky ankommer til Molde Havn ved 16-17-tiden. Det skriver NRK.

Rederi er ejet af rigmand

Cruiseselskabet Viking Ocean Cruises er ejet af den norske skibsreder Torstein Hagen, der er en af Norges rigeste mand.

Rederi: 20 tilskadekomne

Rederiet Viking Ocean Cruises oplyser i en mail til TV 2, at 20 personer om bord på Viking Sky er blevet bragt på sygehuse i området - flere er blevet udskrevet igen.  

Rederi: 479 personer er blevet evakueret

Evakueringen er indstillet, og 479 personer er blevet evakueret. Det betyder, at der er 436 passagerer og 458 besætningsmedlemmer om bord på skibet. Det oplyser en talsmand fra Viking Ocean Cruises til TV 2. Talsmanden oplyser desuden, at de første passagerer vil blive fløjet hjem søndag.