Nyheder

Guitaristen Dick Dale er død

Kunstneren med det borgerlige navn Richard Anthony Monsour blev 81 år.

Den amerikanske rockguitarist Dick Dale er død i en alder af 81 år.

Det fortæller bassisten i hans band til The Guardian.

Dick Dale, der bar det borgerlige navn Richard Anthony Monsour, blev for alvor kendt for nummeret ’Misirlou’, som han udgav med bandet Dick Dale & The Del-Tones i 1962.

Nummeret fik igen en opblomstring i 1994, da filminstruktør Quentin Tarantino brugte det som intro i ’Pulp Fiction’.

Spillede for at betale regninger

Dick Dale lagde egentlig musikkarrieren på hylden i 1970’erne, men efter en årrække vendte han tilbage til guitarstrengene i 1980’erne.

På trods af at han i 2008 blev ramt af kræft, spillede han koncerter helt frem til sin død - og faktisk havde han en række koncerter på tapetet i maj og resten af sommeren.

Han fortsatte blandt andet sin karriere for at få råd til hospitalsregninger, fortalte han i et interview med Billboard i 2015.

Her lød det, at han havde to sundhedsforsikringer, der dækkede en del af udgifterne til kræftbehandlingen, men at de ikke dækkede de opfølgende behandlinger, der skulle holde kroppen fri for infektioner.

- Jeg kan ikke stoppe med at turnere, for så dør jeg. Fysisk og bogstaveligt vil jeg dø, sagde han samme år til Pittsburgh City Paper.

Han gjorde det over for Billboard klart, at han helst ville blive derhjemme, hvis det havde været muligt.

- Min eneste indkomst er den, der kommer ind, når jeg er på tour. Hvis jeg havde pengene, ville jeg blive hjemme hos Lana, sagde han og henviste til sin kone og manager.  

Ukendt dødsårsag

Dick Dale døde lørdag aften amerikansk tid.

Om det var kræften, der i sidste ende endte med at tage livet af ham, er endnu uvist, fortæller han søn, Jimmy Dale, til The Desert Sun.

Sønnen er det eneste familiemedlem, Dale havde tilbage, fortæller han.