Nyheder

Dagens nyheder 6. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

R. Kelly tilbage bag tremmer

R. Kelly ankommer til høringen i distriktdomstolen i Cook County,

Den overgrebssigtede R and B-stjerne R. Kelly, der sidste uge blev løsladt mod en kaution på 100.000 dollar, er tilbage bag tremmer. Det sker efter et retsmøde, der handlede om manglende betaling af børnebidrag, skriver amerikanske medier.

Hver tiende elev brød regler ved eksamen

I en ny undersøgelse fra Undervisningsministeriet indrømmer lidt over hver tiende elev i gymnasiet og folkeskolen, at de - tilsigtet eller utilsigtet - har brudt regler ved de afsluttende prøver i 2018. Hver 20. elev erkender at have snydt.

Tidligere DSU-formand erkender grænseoverskridende adfærd

Lasse Quvang Rasmussen stoppede for halvandet år siden som formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) på grund af episoder, hvor han var grænseoverskridende i sin adfærd over for kvindelige medlemmer. Det skriver han selv på Facebook.

Pakke til skotsk universitet kobles til brevbomber i London

En pakke sendt til Universitetet i Glascow har forbindelse til tre pakker med sprængladninger, der tirsdag blev sendt til to lufthavne og togstation i London. Det mener skotsk politi, hvis antiterrorenhed efterforsker sagen i tæt samarbejde med politiet i London.

 

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire teleselskaber

Forbrugerombudsmanden politianmelder fire af landets største teleselskaber for ulovligt telefonsalg, skriver Jyllands-Posten. Telia, TDC og Telenor anerkender overtrædelserne og vil betale de bøder, som er indstillet af Forbrugerombudsmanden. Også selskabet 3 er politianmeldt.

Senator siger hun blev voldtaget i luftvåbnet

Den republikanske senator Martha McSally, der var den første kvindelige pilot i kamp for det amerikanske luftvåben, siger under en høring i Senatet, at hun blev voldtaget af en overordnet, da hun var i luftvåbnet. Høringen handler om hærens indsats for at forhindre seksuelle overgreb.

 

Trump: Meget skuffet over Kim Jong-un, hvis han genopbygger missilbase

Donald Trump siger, han vil blive "meget, meget skuffet" over Nordkoreas Kim Jong-un, hvis det er sandt, han genopbygger missilbase. Det sker, efter at satellitfotos har vist ny aktivitet ved et missilaffyringsanlæg, som Nordkorea sidste år lovede at lukke ned.

Politiet afgiver varselskud i forbindelse med anholdelse

Politiet har lidt efter klokken 19 afgivet varselsskud i forbindelse med en standsning af et køretøj ved Bella Center i København. To personer blev anholdt i krydset ved Vejlands Allé og Ørestads Boulevard. Det oplyser Københavns Politi til TV 2. Ingen kom til skade. Politiet har ikke flere oplysninger.

Royal Unibrew med bedste resultat nogensinde

Danmarks næststørste bryggerikoncern, Royal Unibrew, der står bag mærker som Ceres og Faxe Kondi, præsterede i 2018 sit bedste resultat nogensinde. Årets omsætning voksede til knap 7,2 milliarder kroner, og overskuddet steg til 1,04 milliarder kroner. Det skriver Ritzau Finans.

Kronprinsen overtager protektorat fra prins Henrik

Kronprins Frederik bliver ny protektor for Danmarks Jægerforbund, oplyser forbundt onsdag på sin hjemmeside. Han efterfølger sin far, der varetog protektoratet indtil sin døde sidste år.

Facebook dropper datacenter i Esbjerg

Efter et år med undersøgelser har Facebook valgt at droppe at bygge et datacenter i Esbjerg. Det oplyser Facebook til Ritzau.

Britisk politi afblæser alarm ved parlamentet

En genstand fundet nær det britiske parlament i London er blevet undersøgt og er ikke længere mistænkelig, oplyser politiet. 

 

Mistænkelig genstand fundet ved britisk parlament

Politets specialstyrker er rykket ud til Old Palace Yard nær det britiske parlament i London, efter at der er fundet en mistænkelig genstand, oplyser politiet i London på Twitter. 

 

Evakuering ophævet ved britisk universitet

Politiet har ophævet evakueringen af Essex University, efter at Forsvarsministeriets bombeteknikere har undersøgt en mistænkelig pakke, oplyser politet i Essex på Twitter. Pakken udgjorde ingen fare.

Hjemløse frikendt for at sove på gaden

Der var ikke tale om en utryghedsskabende lejr, da en hjemløs far og hans søn lå og sov på Strøget i København. Det slog Københavns Byret fast onsdag, da den frikendte de to mænd, der er rumænske statsborgere.

Dansker der kæmpede mod IS skal i Højesteret

Tommy Mørck, der i by- og landsret blev dømt for at kæmpe imod Islamisk Stat (IS) i Syrien, har fået tilladelse til at prøve sin sag ved Højesteret. Det oplyser Procesbevillingsnævnet.

Venezuela udviser tysk ambassadør

Venezuela udviser Tysklands ambassadør for at "blande sig i interne affærer", skriver nyhedsbureauet dpa. Venezuelas regering har givet ham 48 timer til at forlade landet, skriver Reuters.

Britiske universiteter evakueret

Britisk politi har onsdag evakueret flere bygninger ved Essex University og Glascow University efter fund af mistænkelige pakker. Det skriver politiet i Scotland og Essex på Twitter. I Glascow har politiet foretaget en kontrolleret sprængning, mens politiet i Essex har tilkaldt bombeteknikere.

Svampen postia undosa fundet i Danmark for første gang

Kødporesvampen postia undosa er for første gang fundet i Danmark. En frivillig svampejæger fandt svampen i 2017 nær Kalø Slotsruin, men siden er har der været et længere arbejde med at identificere svampen. Det skriver Nationalpark Mols Bjerge i en pressemeddelelse.