Luke Perry er død

Skuespilleren blev særligt kendt i rollen som Dylan McKay i 'Beverly Hills 90210' - en rolle, som gjorde ham til en af 90'ernes helt store stjerner.

Mandag aften er den amerikanske skuespiller Luke Perry død.  

Vi har med en af de helt store stjerner at gøre for tv-serier, hvis man voksede op i 90’erne

Keld Reinicke, tidligere programchef på TV 2 og mediekonsulent

Dødsfaldet sker, efter at 'Beverly Hills'-stjernen blev indlagt på St. Joseph's Hospital i Burbank, Los Angeles, med et alvorligt slagtilfælde i sidste uge.   

Han blev 52 år gammel.

Uvished om hans tilstand

Luke Perrys hjerneblødning skete pludseligt onsdag morgen i hans hjem i Los Angeles, og han blev straks sendt med ambulance til hospitalet. Efterfølgende lød det fra hans pressesekretær, at skuespilleren var "under observation" på hospitalet.

Der har de seneste dage været stille omkring hans tilstand - kun hans tidligere kollega fra 90'er-serien  'Beverly Hills 90210' - og kæreste i serien - Shannen Doherty, bekræftede, at det stod slemt til med Luke Perry.

Under et velgørenhedarrangement udtalte hun, at ”venner, familie og fans skal fortsætte med at sende positive tanker”. 

De tanker har Luke Perrys nærmeste sat pris på mandag, lyder det fra hans pressesekretær, Arnold Robinson.

Den 23. marts 1992 blev tv-serien 'Beverly Hills 90210' vist på dansk tv for første gang.

- Familien værdsætter den støtte og bønner, som er blevet sendt i retning af Luke fra overalt i verden, skriver han i en pressemeddelelse, mens han samtidig beder om ro til at sørge.

Et kæmpe navn i 90'erne

Også Ian Ziering, som spillede Steve Sanders i 'Beverly Hills 90210', var en af de første til at udtrykke sin medfølelse på de sociale medier mandag med beskeden om, at hans mangeårige kollega var gået bort .

- Kære Luke, jeg vil for evigt sole mig i de dejlige minder, vi har delt, gennem de seneste 30 år. Må din næste rejse blive beriget af de pragtfulde sjæle, der er gået bort før dig, ligesom du har gjort det her for dem, du efterlader, skriver han på Twitter.

Det var netop Luke Perrys rolle i ungdomsserien, der gjorde ham til allemandseje i både USA og Danmark. I serien spillede han den forsømte rigmandssøn Dylan McKay, som både kæmpede med sin familie, et alkoholmisbrug og flere komplicerede kærlighedsforhold.

Der var ikke nogen, der ikke havde et forhold til serien

Keld Reinicke, tidligere programchef på TV 2 og mediekonsulent

- Vi har med en af de helt store stjerner at gøre for tv-serier, hvis man voksede op i 90’erne, siger tidligere programchef på TV 2 og mediekonsulent, Keld Reinicke.

- Og det er en international stjerne, fordi en af de helt store tv-serier dengang hed 'Beverly Hills', og han var en af de helt store hovedroller, som bad boy Dylan.

Serien blev i Danmark sendt gennem ti sæsoner fra 1992 og blev et af 90'ernes største popkulturelle hits.

- Det var en ting alle så. Der var ikke nogen, der ikke havde et forhold til serien. Så skulle det være, fordi man bevidst havde valgt ikke at se den, siger Keld Reinicke. 

I februar blev det således annonceret, at serien ville vende tilbage til skærmen med de originale skuespillere. Men ifølge flere amerikanske medier var der ingen planer om en tilbagevenden for Luke Perrys vedkommende.

Skuespilleren var omgivet af sin nærmeste familie og venner, da han døde, fortæller pressesekretæren Arnold Robinson. Blandt andet sine to børn, Jack og Sophie på 21 og 18 år, sin forlovede, Wendy Madison Bauer, sin ekskone, Minnie Sharp, sin mor, stedfar, bror og søster.