Guaidó vender hjem | Kæmpebøde til malerkoncern | Prodigy-forsanger er død

16x9
Nordeas filial ved Vesterport er centrum i en ny mulig skandalesag om hvidvask. Foto: TV 2

Hvad er det, der foregår i Nordea?

Endnu en bank er kommet i søgelyset i en sag om potentielt hvidvask. Denne gang er det Nordeas filial på Vesterbro, som beskyldes for at have huset hundredvis af skattelyselskaber og skuffeselskaber.

En ny uge truer, og her er et nyhedsoverblik: 

Guaidó vender tilbage til Venezuela

Juan Guaidó erklærede i udgangen af januar sig selv som retmæssig præsident i Venezuela.
Juan Guaidó erklærede i udgangen af januar sig selv som retmæssig præsident i Venezuela. Foto: Stringer / Ritzau Scanpix

Venezuelas selvudnævnte præsident, Juan Guaidó, vendte tilbage til Venezuela. Herfra kan han nemmere lægge pres på landets siddende præsident, Nicolás Maduro, ved at stå i spidsen for nye demonstrationer. Det skriver han på Twitter.

Til manges overraskelse forlod Guaidó sit hjemland 22. februar for at deltage i en støttekoncert for krisen i Venezuela i nabolandet Colombia. Umiddelbart efter han krydsede grænsen, smækkede Maduro dog døren i til forbindelsen mellem de to lande. 

Oppositionslederen bliver af en række nationer, herunder Danmark, anerkendt som Venezuelas retmæssige leder, indtil et nyt og fair valg er blevet udskrevet, lyder det. 

Malingkoncernen Hempel får kæmpebøde

Malingvirksomheden Hempel skal betale 220 millioner kroner til danske og tyske myndigheder efter en række eksempler på bestikkelse i koncernens datterselskaber i blandt andet Tyskland og flere lande i Asien.

Langt størstedelen af bøden skal betales i Danmark til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK).  

Forbrydelsen består i, at kunder systematisk har fået gaver, penge eller andre fordele for netop at vælge Hempels produkter og ydelser. Den samlede bestikkelsessum er opgjort til cirka 95 millioner kroner, skriver SØIK i en pressemeddelelse. 

Det er Hempel selv, der har anmeldt sagen i 2017. 

To opsigtsvækkende dødsfald

Keith Flint, forsanger i det britiske band The Prodigy, er død.
Keith Flint, forsanger i det britiske band The Prodigy, er død. Foto: Britta Pedersen / Ritzau Scanpix

Forsangeren i bandet Prodigy, Keith Flint, er død i en alder af 49 år. Det bekræfter bandet i en udtalelse på Instagram. Her skriver gruppens medlemmer desuden, at Keith Flint tog sit eget liv. 

Den karismatiske frontmand i det britiske band blev fundet død i sit hjem i Essex mandag morgen.

Og han er desværre ikke det eneste overraskende dødsfald, der er fundet sted mandag.

Luke Perry blev 52 år.
Luke Perry blev 52 år. Foto: Chris Delmas / Ritzau Scanpix

Beverly Hills-ikonet Luke Perry, som spillede den melankolske evige bad boy Dylan McKay, er gået bort i en alder af 52 år.

Dødsfaldet er sket kun få dage efter, han blev indlagt med et slagtilfælde i Los Angeles.

DSB nedlægger 100 stillinger

Der skal skæres i administrationen i DSB, og derfor bliver omkring 100 stillinger nedlagt, skriver DSB i en pressemeddelelse. 

Selvom 100 stillinger forsvinder, forsikrer DSB, at der kun vil blive fyret omkring 60. Det skyldes, at en række ledige stillinger de seneste år ikke er blevet genbesat.

I regnskabet for 2018 kunne DSB præsentere et fald i omsætningen fra passagerer på 93 millioner kroner. Derudover fik DSB færre penge fra staten.

Medarbejderne vil blive opsagt ved udgangen af marts.  

Trump giver demokraterne skylden for aftaleløst topmøde

Mødet stoppede før frokosten.
Mødet stoppede før frokosten. Foto: Saul Loeb / Ritzau Scanpix

Donald Trumps og Kim Jong-uns andet topmøde i Vietnam sidste uge endte som en fuser, da den amerikanske præsident forlod forhandlingsbordet før tid - uden aftale og uden frokost.

Grunden, forklarede Trump efterfølgende, var, at man "nogle gange er nødt til at gå". Og da de to parter ikke kunne blive enige om en atomnedrustningsaftale, var der ligesom ikke mere at forhandle om. 

Men nu bliver skylden peget i en anden retning, nemlig over på demokraterne. I et tweet skriver præsidenten, at den verserende afhøring af Trumps tidligere advokat, Michael Cohen, nemlig kan have været udslagsgivende for topmødets udfald.  

- Skammeligt! skriver han.