Nyheder

Dagens nyheder 1. marts

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

Fly med motorproblem fjernet fra lufthavn i London

Der var tale om et motorproblem, da et fly tidligere stoppede al trafik i Stansted Lufthavn i London. Det bekræfter selskabet Laudamotion. Luftenhaven oplyser, at man vil genoptage alle flyvninger, så snart det er muligt.

Fly med motorproblem stopper trafik i London-lufthavn

Stansted-lufthavnen uden for London har fredag aften indstillet flytrafikken indtil videre. Det skriver lufthavnen på Twitter. Det skyldes, at et fly holder på en startbane. Flyet, der skulle være fløjet fra London til Wien, måtte opgive at lette på grund af et formodet problem med en motor. Det er endnu uvist, hvornår flytrafikken vil blive genoptaget.

Dansk Folkeparti klar til at forlade aftale om Togfonden DK

Transportordfører Kim Christiansen (DF), siger til avisen Danmark, at Dansk Folkeparti er klar til at opsige aftalen med rød blok om Togfonden DK, medmindre de andre aftalepartier accepterer, at forliget om togfonden ændres fundamentalt.

Canada tager skridt til at udvise topchef i Huawei til USA

Meng Wanzhou er ikke i fængsel i Canada, da hun er løsladt mod kaution, men hun er i Vancouver.

Meng Wanzhou, der er datter af den kinesiske elektronikgigants stifter, er sigtet for at have brudt de amerikanske sanktioner mod Iran. Nu gør Canadas justitsministerium klar til at udleverer hende til USA, så de kan retsforfølge hende. Det skriver AFP og Reuters. Næste uge skal hun for en dommer i Vancouver, som skal afgøre, om hun kan udvises til USA. 

Venstre: Alle EU-love skal styrke klimaet

Der skal laves en pagt i EU, som gør, at der laves systematiske klima- og miljøvurderinger af al EU-lovgivning. Det siger spidskandidat for Venstre til det kommende Europaparlamentsvalg Morten Lykkegaard til Jyllands-Posten.

17 kommuner i gruppesøgsmål mod staten

I alt 17 kommuner har tilsluttet sig et gruppesøgsmål mod staten, som handler om fejl i udlingssystemet. Det viser et notat fra Hjørring Kommune, ifølge Ritzau. To kommuner har afvist at tilslutte sig, mens en kommune endnu ikke har taget stilling. Kommunerne mener, at de har mistet millioner af kroner, fordi omfordelingen af de mange penge mellem kommunerne frem til 2019 ikke har taget højde for udlændinges uddannelsesniveau.

Skole holder åbent i weekenden efter dødulykke

Gug Skole i Aalborg holder åbent for forældre og lærere i løbet af weekenden, efter der fredag eftermiddag skete en tragisk ulykke, hvor en 10-årig pige mistede livet. Det skete, da hun blev ramt af en traktor, som arbejdede ved skolen. Skolen kommer til at holde åbent mellem klokken 9 og 16. Det fortæller konstitueret skoledirektør i Aalborg Kommune Jakob Ryttersgaard.

Titusinder demonstranter i sammenstød med politi i Algeriet

De mange demonstranter er på gaden i protest mod den sidden præsident.

Titusinder demonstrerer i Algeriets hovedstad mod regimet, og der er sammenstød med politiet. Det rapporterer AFP og Reuters. Demonstranterne i Algier er vrede over, at den aldrende og skrantende præsident, Abdelaziz Bouteflika, går efter en femte periode som landets leder.

Stort boom i Airbnb-lejere - organisation advarer mod tendens

Flere mennesker lejer bolig gennem Airbnb, når de skal finde et sted at sove i Danmark. Nye tal fra VisitDenmark viser, at antallet er steget til en million Airbnb-gæster i 2018. Det er en stigning på 16 procent i forhold til året før. Det skriver Finans.dk. Stigningen betyder, ifølge Horesta, at der kan komme pres på små og mellemstore virksomheder i hotelbranchen i fremtiden, som kan komme til at koste arbejdspladser.

To vidner anholdt før henrettelse

Billie Coble på dødsgangen i Texas.

To vidner til henrettelsen af den tredobbelte morder Billie Wayne Coble, 70, torsdag i Huntsville i Texas, blev ifølge nyhedsbureauet Associated Press (AP) anholdt kort efter Coble var kommet med sin sidste udtalelse og umiddelbart inden henrettelsen blev gennemført. De to, Cobles søn og en ven, blev ifølge AP voldelige og begyndte at slå og sparke efter andre i det område ved dødskammeret, hvor vidnerne opholder sig. 

Rockstjerne laver fond for veteraner

John Mayer

Den amerikanske rocksanger John Mayer starter en fond, der skal fokusere på at forbedre krigsveteraners helbred gennem videnskabelig forskning, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP). Ifølge AP skal The Heart and Armor Foundation fokusere på veteraner med posttraumatisk stress og de stigende behov hos kvindelige veteraner.

Mand fundet død i Nakskov Havn

En livløs mand er blevet fundet i vandet i Nakskov Havn kort efter klokken 16. Manden blev erklæret død på stedet, og politiet har en formodning om hans identitet, men de pårørende er endnu ikke underrettet, oplyser Jan Nielsen, vagtchef hos Sydsjælllands- og Lolland Falsters Politi, til TV 2.

Nedskudt indisk pilot er nu frigivet af Pakistan til Indien

Den indiske hærpilot, hvis fly tidligere på ugen blev skudt ned over Pakistan, er klokken 16.52 dansk tid blevet frigivet af de pakistanske myndigheder. Det er sket ved grænseovergangen Wagah. Pakistans premierminister har i dag kaldt frigivelsen for en "fredsgestus", midt i den alvorlige konfrontation mellem de to lande.

Brand slukket ved Tivoli Hotel

Hovedstadens Beredskab oplyser nu, at branden ved Tivoli Hotel er slukket, og at folk igen kan lukkes ind i bygningen i takt med, at røgen ventileres væk. Det oplyser de på Twitter.

Knap hver femte studerende oplever stress

Næsten hver femte studerende oplever symptomer på stress i dagligdagen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvor 104.275 studerende har svaret. Tallene bekymrer Venstres uddannelsesminister Tommy Ahlers, som vil følge op på undersøgelsen.

Osama bin Ladens søn frataget statsborgerskab

I Saudi-Arabien har man valgt at fratage Hamza bin Laden, der er søn af Osama bin Laden, hans statsborgerskab. Det siger landets indenrigsminister, ifølge Reuters. USA har udlovet en dusør på op mod en million dollar for information, der kan føre til tilfangetagelsen af sønnen.

Fugleinfluenza fundet hos hønsebesætning

Fødevarestyrelsen har fundet fugleinfluenza hos en hønsebesætning på omkring 7000 æglæggende høns ved Terndrup i Nordjylland. Det skriver de i en pressemeddelelse. Der er tale om en mild omgang af fugleinfluenza, men alligevel bliver alle hønsene aflivet lørdag, fordi de kan smitte andre fjerkræ, og fordi sygdommen kan udvikle sig til en mere farlig type.

Hovedstadens Beredskab massivt til stede ved Tivoli Hotel

Københavns Beredskab tilkaldt til røgudvikling ved containerbrand ved Tivoli Hotel.

Der er lige nu røgspredning fra en papcontainer i brand ved Tivoli Hotel i København. Der er ikke nogen, der er kommet til skade, og røgen er ikke skadelig for mennesker, oplyser Hovedstadens Beredskab. Bygningen er dog blevet evakueret, og beredskabet vil være på stedet i et stykke tid, lyder det.

Ă…rets pressefoto gĂĄr til Bax Lindhardt

Bax Lindhardt løb med prisen for årets pressefoto ved prisuddeling til Årets pressefoto i den Sorte Diamant i København.

Det blev freelancefotografen Bax Lindhardt, der fredag løb med prisen "Årets Pressefoto" for 2018. Det oplyser Pressefotografforbundet i en pressemeddelelse. Vinderen blev afsløret fredag eftermiddag på Det Nationale Fotomuseum, Den Sorte Diamant i København.