Pablo Escobars hjem sprængt i luften

Omkring 180 detonatorer hjalp med at lave eksplosioner, der sprængte den tidligere narkobarons hjem i luften.

Pablo Escobars, også kaldet 'Kongen af Kokain's, gamle hjem, en fleretagers bygning i den colombianske by Medellín, er blevet jævnet med jorden.

Den tidligere narkobarons hjem, 'Monaco-bygningen', blev fredag ved 17-tiden lokal tid sprængt i luften ved hjælp af knap 180 detonatorer.

Escobars narkokartel var kendt for at have myrdet tusinder af mennesker både civile, politifolk og flere magtfulde politikere i Colombia i 1980'erne og 90'erne.

Det er til ære for ofrene, at man vil opføre en park på stedet, hvor der nu kun ligger murbrokker og støv tilbage.

Narkobaron med penge på lommen

At Pablo Escobar tjente mange penge på at sælge narkotika i både Sydamerika og i USA er en lettere underdrivelse. 

I 1989 anslog det amerikanske pengemagasin Forbes, at El Patrón, som han også fik som kaldenavn, var den syvende rigeste mand i verden.

Det menes, at Pablo Escobar stod for omkring 80 procent af den kokain, der blev smuglet ind i USA, da det var på sit højeste, skriver Sky News.

Manden bag alvorlige forbrydelser

Udover de mange døde, som han og narkokartellet havde på samvittigheden, var han også manden bag et bombeangreb mod et passagerfly i 1989, hvor 110 mennesker mistede livet.

Det har hans tidligere højre hånd, Jhon Jairo Velásquez, bekræftet. 

Jhon Jairo Velásquez var også med til, et par måneder før bombeangrebet, at udføre et attentat mod den daværende førende præsidentkandidat i Colombia Luis Carlos Galán, som blev dræbt. 

Skudt af comlombiansk politi

I 1982 blev Pablo Escobar valgt til at sidde i kongressen i Colombia, hvor han sad i et par år, inden den daværende justitsminister fik smidt ham ud på grund af hans kriminelle virke.

Pablo Escobar døde i 1993 i en skudveksling med colombiansk politi.

Han blev 44 år gammel.