Nyheder

Mek Peks mor og far dør med få dages mellemrum

Mek Pek. Casper Dalhoff / Scanpix Denmark

Tirsdag afgik den århusianske musiker Leif Falk ved døden - torsdag mistede hans hustru Ivalo Falk livet.

Ivalo Falk afgik torsdag ved døden efter fem måneders sygdom. Den 79-årige kvinde var sammen med sin mand Leif Falk en af drivkræfterne bag Århus Friskole.

Leif Falk mistede livet kun få dage før sin hustru, da han tirsdag døde i en alder af 78. Han levede de sidste 14 år af sit liv med Parkinsons sygdom.

Ivalo og Leif Falk var forældre til musikeren og skuespilleren Mek Pek. Han mindes på sin Facebook-side dem begge med ordene:

- Der var ingen større kærlighed i verden, end den Leif og Ivalo delte gennem hele deres liv. Leif døde i tirsdags, og i dag fulgte Ivalo, efter cirka fem måneders sygdom, efter sin elskede Leif. Ivalo var en dansende og lysende livskilde. Hendes energi og kærlighed var større end størst.

Vores elskede mor, mormor, farmor, oldemor og svigermor Ivalo Falk døde i dag d. 21. 2. 2019 kl 15.36. Der var ingen...

Posted by Mek Pek on Thursday, February 21, 2019

Mek Pek bekræfter dødsfaldet over for Jyllands-Posten. Han fortæller, at moderen i oktober fik konstateret en aggressiv tumor i hjernen.

Ivalo og Leif Falk begyndte begge som lærere på Aarhus Friskole i 1960'erne. Ivalo Falk stoppede på skolen for 15 år siden for at gå på pension. Men ifølge skolen har hun fortsat med at præge skolens helt grundlæggende kultur.

- Ivalo har specielt præget skolen med sin ukuelige optimisme, lattermildhed og hendes markante børnesyn - hvor børnenes initiativ altid var Ivalos pejlemærke, skriver skolen på sin Facebook-side.

Ivalo Falk er gået bort i dag - Ivalo Falk har været lærer på Århus Friskolen fra 1963 og indtil hun gik på pension for...

Posted by Århus Friskole on Thursday, February 21, 2019

På skolen var Leif Falk musiklærer for en lang række af 1980'ernes aarhusianske musiksucceser.

Bandmedlemmer fra Mek Pek Partyband, Tøsedrengene, Shit og Chanel og Gnags har alle fået deres tidlige musikalske uddannelse af Leif Falk, da de trådte deres barnesko på Aarhus Friskole.

Selv begyndte Mek Pek sin musikalske karriere som bassist i punkbandet Lost Kids i 1979, og han har stået i spidsen for Mek Pek Party Band og siden Mek Pek & The Allrights. Han har derudover som musiker arbejdet sammen med Kim Larsen og som skuespiller medvirket i flere film og reklamer.