Til sin fødselsdag bestilte Joachim Brandes syv hummere hos købmanden.
Til sin fødselsdag bestilte Joachim Brandes syv hummere hos købmanden. Foto: Magnus Dall / TV 2
NĂĄr frokosten serveres, bliver der udleveret madpakker til de indsatte.
NĂĄr frokosten serveres, bliver der udleveret madpakker til de indsatte. Foto: Magnus Dall / TV 2

**I den del af Storstrøm Fængsel, der er arrest, uddeler fængselsbetjentene mad i plastikbakker. Men i resten af fængslet laver de indsatte selv mad. Læs og lær blandt andet, hvordan man laver kebab uden et komfur.

Noah Truelsen laver aftensmad i afdelingens fælleskøkken hver aften.
Noah Truelsen laver aftensmad i afdelingens fælleskøkken hver aften. Foto: Magnus Dall / TV 2

Noah Andersen laver mad hver aften i fælleskøkkenet med sin madgruppe. Han kan lave næsten alt - det kræver bare, at han går til købmanden...

*Det gør han hver fredag.

Ugens madplan for Noah Truelsen og hans madgruppe.
Ugens madplan for Noah Truelsen og hans madgruppe. Foto: Magnus Dall / TV 2

Ugen byder blandt andet på kylling i karry, lasagne og millionbøf.

Købmanden ligger midt i fængslet, og de kan købe næsten alt. Men hvis de indsatte ikke kan få det, de ønsker sig, kan de bestille varer.

Joachim Brandes
Joachim Brandes Foto: Magnus Dall / TV 2

*Joachim Brandes ville fejre, at han fyldte 31, og inviterede til fødselsdag

Sammen med seks andre indsatte bestilte han syv hummere hos købmanden.

Hummerne kostede 100 kroner stykket i fængslets købmand.
Hummerne kostede 100 kroner stykket i fængslets købmand. Foto: Magnus Dall / TV 2

*Pris: 100 kroner per hummer

Til sin fødselsdag bestilte Joachim Brandes syv hummere hos købmanden.
Til sin fødselsdag bestilte Joachim Brandes syv hummere hos købmanden. Foto: Magnus Dall / TV 2

*Middagen gjorde et stort indhug i Joachim og gæsternes madbudget, så resten af ugens måltider var knap så spændende...

Hver indsat har 501 kroner til mad om ugen: 23,9 kroner pr. mĂĄltid.

Valon Vragolli laver mad i sin celle hver aften.
Valon Vragolli laver mad i sin celle hver aften. Foto: Magnus Dall / TV 2

*Ikke alle har adgang til køkkener. Valon Vragolli sidder på en lukket afdeling, men han vil alligevel selv lave mad hver dag.

Valon Vragolli og hans kammerat Kevin har fællesskab på den lukkede afdeling i Storstrøm Fængsel
Valon Vragolli og hans kammerat Kevin har fællesskab på den lukkede afdeling i Storstrøm Fængsel Foto: Magnus Dall / TV 2

Det gør han i sin celle med sin kammerat Kevin.

*Men uden komfur må de være kreative.

**Lige nu er favoritten Tun a la Valon.

Ingredienser: Tun, hvidløg, chili og græsk yoghurt.

De spiser æg og madbrød til. Æggene koger de i elkedlen.

Valon Vragolli steger kebab i en majsdĂĄse pĂĄ sin celle.
Valon Vragolli steger kebab i en majsdĂĄse pĂĄ sin celle. Foto: Magnus Dall / TV 2

Når han vil have kebab, må han være ekstra kreativ: Han har ingen pande, så han steger det i en majsdåse.

- Jeg lægger papir med olie oven på én majsdåse og sætter ild til det. Oven på det sætter jeg en anden majsdåse, som jeg steger kebabben i.

Storstrøm Fængsel på Falster.
Storstrøm Fængsel på Falster. Foto: Esben og Rune Mygind Mikkelsen / Openhouse

*Storstrøm Fængsel har plads til 250 indsatte. Alle dem, der ikke sidder på en lukket afdeling, kan handle hos købmanden i en time to dage om ugen.

Header til storstrøm fængsel
Header til storstrøm fængsel Foto: Esben og Rune Mygind Mikkelsen / Openhouse

Vi tester i øjeblikket et nyt format, og din mening er vigtig. Tryk her og svar på få spørgsmål om det, du har læst.

Vend venligst telefonen.
Tilbage
Frem Tryk for at starte Tryk for at fortsætte