Nyheder

Ole Stephensen er død: - Havde stor betydning for det folkelige TV 2

Ole Stephensen, som både var kendt for sin rolle i filmene om Walter og Carlo, samt sine værtsroller på tv blev 63 år gammel.

Journalist Ole Stephensen er død onsdag aften i sit hjem i Gentofte uden forudgående sygdom. Han blev 63 år. Det oplyser familien til Ritzau.

Han mistede bevidstheden omkring klokken 18.30. Trods hurtig indsats fra redningsfolk og læger lykkedes det ikke at genoplive ham.

Ole Stephensen efterlader sig sin hustru og to døtre på henholdsvis 19 og 21 år.

Gennem flere år arbejdede Ole Stephensen som vært på forskellige tv-programmer på TV 2. 

- Ole havde med sin uhøjtidelige tilgang til tv-mediet stor betydning for skabelsen af det folkelige TV 2. Med lune, humor og passion leverede han mange timer og gode tv-øjeblikke med sin mangeårige indsats som vært i 'Go' Morgen Danmark' og som underholdningsvært på 'Eleva2ren'. Det siger programdirektør hos TV 2, Anne Engdal Stig Christensen.

Kendt fra adskillige tv-programmer

Selv om Ole Stephensen er uddannet journalist, var han i høj grad også kendt for sine evner på filmlærredet. 

Her blev hans karriere som skuespiller skudt i gang i 1985 i rollen som den godmodige Walter i de tre 'Walter og Carlo'-film med Jarl Friis-Mikkelsen.

Derudover var Ole Stephensen med i film som 'Slip Hestene Løs' af Erik Clausen, 'Kampen om den røde ko' og i julekalenderen 'Krummernes jul'.

Også på tv blev han kendt - blandt andet for sin værtsrolle sammen med Suzanne Bjerrehus i 'Eleva2ren' på TV2. Senere var han gennem ti år vært på 'Go' Morgen Danmark'.

Gense Ole Stephensen i Eleva2ren herunder.

Engagerede sig i politik

Ole Stephensen har også været engageret på den politiske scene, hvor han blandt andet stillede op som folketingskandidat for De Konservative i 2017.

Samtidig var han kommunalpolitiker i Gentofte Kommune for De Konservative.

I januar sidste år meddelte han, at han desuden ville stille op for sit parti ved det kommende folketingsvalg. Og et halvt år senere fortalte Ole Stephensen, at han var klar til at tage en tørn for De Konservative i Europa-Parlamentet i Bruxelles - hvis det skulle blive nødvendigt.

Ole Stephensen har desuden haft sit eget produktionsselskab samt en webshop sammen med sin hustru, der sælger udstyr til hunde og katte.

Ole Stephensen har hele sit liv boet i hovedstadsområdet og gik som barn på Birkerød Privatskole nord for København.

Kollegaer og politikere mindes ham på sociale medier

Justitsminister Søren Pape Poulsen, som har arbejdet med Ole Stephensen hos Konservative, begræder onsdag aften på Twitter dødsfaldet.

- Jeg er chokeret og meget ked af, at vi har mistet Ole Stephensen. Ole har været partiet en god mand, der så frem til folketingsvalget og holdt meget af sit arbejde i kommunalbestyrelsen i Gentofte. Vi vil savne Ole, hans engagement og det altid gode humør. Æret være hans minde.

Også kollegaen gennem flere år Line Baun Danielsen minder Ole Stephensens død på de sociale medier.

- Dygtige, søde, sjove og min dejlige Go’Morgen DK kollega Ole Stephensen er død. Jeg er så chokeret og har ikke ord for, hvor trist det er. Ole var en ener. Vi fulgtes til og fra arbejde hver dag i næsten 3 år. Vi grinede og diskuterede. Og vi sluttede vores nationale tv-karriere sammen, skriver hun på Facebook.

Sidste år udgav Ole Stephensen sin bog 'Rub og stub - Over stok og sten', som er sjove anekdoter fra hans liv. Den reklamerede han for på Facebook i efteråret sidste år på denne sjove måde.