Nyheder

TV 2 klar med ny nyhedsudsendelse - klima og troværdighed spiller en stor rolle

Poul Erik Skammelsen har været vært på '22 Skammelsen' siden 2014 og rykker med, når de sene nyheder fremover sendes 21.30. TV 2.

Der vil komme mange flere grafiske elementer i tv-nyhederne, fortæller TV 2s nyhedschef, der samtidig afslører de nye værter.

Når den velkendte jingle til de sene nyheder lyder 28. januar, bliver det samtidig startskuddet til en helt ny type nyhedsudsendelse på TV 2.

Fremover vil et emne som klima få topprioritet, fortæller TV 2s nyhedschef, Jacob Kwon.

- Klima er det største på dagsordenen lige nu. Det optager og interesserer danskerne. Og man kan se, hvordan det er gået fra at ligge et stykke nede på listen til at blive et af de vigtigste områder og overhale udlændingeområdet, siger han.

21.30-nyhederne

Sendes mandag til torsdag og varer 22 minutter

Poul Erik Skammelsen og Cecilie Beck er faste værter

Klimaområdet har en højprioritet

Hver dag udvælges en historie, som man kommer hele vejen rundt om i et såkaldt 360 graders-indslag.  

Troværdigheden er vigtig

Som et nyt tiltag vil der hver dag blive udvalgt en historie, som man kommer hele vejen rundt om i et såkaldt 360 grader-indslag.

- Det er et spørgsmål om at få flere nuancer på historierne. Det er vores bud på at give noget mere dybde og vise vores seere, at troværdigheden er i højsædet, siger han.

Ifølge nyhedschefen skal 360 graders-indslaget tydeliggøre, at TV 2 formår at se en sag fra flere sider.

- Det er vigtigt i den tid, vi lever i, hvor vi ikke kan tage det for givet, at folk tror på, at medierne fortæller den skinbarlig sandhed, siger han.

Det nye 360 graders-indslag bliver visualiseret af en cirkel, der markerer, hvor langt man er kommet rundt om historien.

Erfaren vært med på holdet

De nye tiltag kommer som et led i en større omlægning af nyhedsfladen, som også betyder, at de sene nyheder, hvis sendetidspunkt hidtil har været klokken 22 mandag til torsdag, er rykket en halv time frem. Ganske enkelt, fordi der er flere seere på det tidspunkt.

Det bliver samtidig et farvel til '22 Skammelsen', der har haft Poul Erik Skammelsen som fast vært siden 2014. I den nye 21.30-udsendelse vil der være flere indslag og mere fokus på dagens historier.

- Mange seere vil i løbet af dagen opsamle brudstykker af dagens nyhedsstrøm. Så klokken 21.30 vil vi i stedet forklare mere om, hvorfor og hvad det betyder, i højere grad end hvad der er sket. Vi vil både informere og gøre folk klogere, siger Jacob Kwon.

Han kan i samme ombæring afsløre, at de sene nyheder fortsat vil blive præsenteret af den garvede tv-vært Poul Erik Skammelsen. Men han kommer til at dele tjansen med Cecilie Beck, der også vil fungere som fast vært.

De er to af landets mest erfarne nyhedsværter og har i forvejen dannet makkerpar ved større begivenheder - for eksempel ved det seneste folketingsvalg.

Der blev arbejdet på højtryk for at få det nye studie klar. Her ses det bord, som værterne kommer til at præsentere 21.30-nyhederne bag.

Flere virtuelle elementer

Det er ikke kun selve sendefladen, der har fået en makeover. Fra mandag bliver det et helt nyt studie, der skal danne rammerne om TV 2s nyhedsudsendelser.

Her er der mulighed for at gennemgå historierne med langt flere visuelle elementer.

Et eksempel på den nye grafikpakke, som man fremover vil kunne se i nyhederne på TV 2.

- Vi har lavet en helt ny grafikpakke. Den giver os mulighed for at skabe et mere moderne udtryk, hvor vi kan kalde grafikken frem dér, hvor vi gerne vil have den, siger nyhedschefen.

- På den måde er vi ikke afhængige af, at der er en tv-skærm. Det giver en bedre dynamik, og det giver et lettere udtryk.

Som altid efterfølges nyhederne af regionale nyheder og sport, som dog vil få flere minutter på skærmen end tidligere.