Nyheder

Mads Mikkelsen om hårde filmoptagelser: - Bildørene fløj af en gang imellem

Skuespilleren blev ikke kun udfordret af vejret, men rollen som strandet pilot satte helt nye krav til ham som skuespiller.

Den danske skuespiller Mads Mikkelsen modtog stor ros for sin nye film 'Arctic' på sidste års Cannes Film Festival.

Her spiller han en nødstedt pilot, der må overleve alene på det sneklædte Arktis. Og det var ikke uden problemer, afslører skuespilleren i 'Go' morgen Danmark'.

- Det er en overlevelsesfilm, som vi skød på Island, og vi havde 30 dage til det, hvilket er ret lidt for en spillefilm. Men vi fik kun 19 dage ud af det, fordi vejret ville noget andet, end vi ville. Det var simpelthen så voldsomt, siger han.

Var meget alene

Faktisk var vejret så vildt, at det i sidste ende også kom til at handle om sikkerhed, når det blev vurderet, om holdet kunne filme.

Nogle af bildørene fløj af en gang imellem, når vi åbnede dem. Det var vinden, der gik amok

Mads Mikkelsen

- Nogle af bildørene fløj af en gang imellem, når vi åbnede dem. Det var vinden, der gik amok - de knækkede bare af og forsvandt. Så blev vi enige om, at det nok var en dårlig idé at filme den dag, siger han.

- Vi ville gerne have en storm, men ikke sådan en storm der.

Mads Mikkelsen blev udfordret af Islands hårde vejr under optagelserne til filmen 'Arctic'.

Men Mads Mikkelsen, der blandt andet har medvirket i populære film som 'Blinkende Lygter', 'Jagten' og James Bond filmen 'Casino Royale', var ikke kun udfordret af Islands klima.  

Hvor han er vant til at spille over for andre, er han alene store dele af 'Arctic'. Og filmen, der er instrueret af brasilianske Joe Penna, satte derfor helt helt nye krav til hans evner til at udtrykke sig med sin krop og være helt alene.

- Filmen fortæller noget om ensomhed og menneskelighed, for det er svært at være menneskelig, når man er helt alene. Jeg var også meget fysisk alene, fordi jeg ofte blev filmet fra fire-fem kilometers afstand, fortæller han.

Har undgået Hollywood-fælder

Den danske skuespiller kalder det selv en meget ren film, netop fordi filmen kun udspiller sig i det hvide, islandske landskab.

- Det er måske lidt et sats at lave så enkel en film, men det er jo sådan, det er, hvis man er i den situation. Det var det, jeg godt kunne lide ved manuskriptet, da jeg fik det i hånden. Filmen faldt ikke i nogen af de der Hollywood-fælder. Det var skønt, siger han.

Selvom skuespilleren fik prøvet kræfter med både vejret og en film af den reneste slags, tror han ikke, at det vil ændre, hvad han i fremtiden medvirker i.

- Jeg kan godt lide begge dele. Jeg kan godt lide at svinge rundt med et sværd i en Kung Fu-film, og jeg synes, det er helt fantastisk at lave film som den her, siger han.