Nyheder

Dagens nyheder 26. januar

Venezuelas forsvarsattaché i USA bryder med Maduro

Venezuelas forsvarsattaché udsendt til USA bryder med sin egen regering og præsident Nicolas Maduro. Det skriver Reuters. Fra sit kontor i USA siger general Jose Luis Silva, at han ikke længere anerkender Maduro som præsident. Han efterlyser et frit og retfærdigt valg i den kriseramte sydamerikanske nation.

Trudeau fyrer sin ambassadør i Kina

John McCallum skal nu lede efter nyt arbejde.

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, har lørdag fyret sin ambassadør i Kina, John McCallum, efter denne skulle have gjort sig bemærket med udtalelser i den verserende Huawei-sag. Det skriver Reuters. 

Fem personer dræbt i Louisiana, USA

Myndighederne bekræfter, at fem er blevet skudt i delstaten Louisiana, USA. En 21-årig formodet gerningsmand er stadig på fri fod, skriver AP. To af de dræbte er formentlig den 21-åriges forældre, skriver adskillige internationale meder.   

Fund af massegrave i DRCongo

Der er fundet 50 massegrave i DRCongo i det sydlige Afrika, siger FN's Fælles Menneskerettighedskontor (UNJHRO) ifølge AFP. Det er ikke klart, hvor mange døde, der ligger i gravene, men Abdoul Aziz Thioye, direktør for UNJHRO i DRCongo, siger, at antallet af døde kan være ret højt.

Dødstal efter helikopterulykke stiger til syv

Syv meldes dræbt ved ulykken i de italienske alper.

Dødstallet stiger fra fem til syv efter redningsmandskab lørdag har fundet yderligere to omkomne i de italienske alper, hvor et fly og en helikopter fredag kolliderede. Det skriver Reuters. Det vides endnu ikke, hvorfor kollisionen skete. 

Arbejdsulykke på havnen i Esbjerg

Der er sket en arbejdsulykke på havnen i Esbjerg, hvor en 49-årig mand er faldet af en Tug Master (et slæbekøretøj red.) og har pådraget sig hovedtraume. Det oplyser Sydjyllands Politi. Han overføres til Odense Universitets Hospital. 

Mand omkommet i ulykke ved stadionbyggeri

En mand er omkommet i en ulykke ved et stadionbyggeri i Helsingør. Det oplyser Nordsjællands Politi. Manden blev ramt lørdag eftermiddag af en betonklods. Det er uvist, om han arbejdede på byggepladsen, eller om han blot kom forbi.

Venezuela afviser krav om nyvalg

Venezuelas udenrigsminister, Jorge Arreaza, afviser EUs ultimatum om nyvalg i den kriseplagede nation.

Venezuelas udenrigsminister, Jorge Arreaza, afviser EU's ultimatum, der kræver, at Venezuelas styre inden for nogle dage erklærer, at der holdes nyvalg. - Ingen skal give os deadlines eller fortælle os, om der skal holdes valg eller ej, siger Arreaza i New York, skriver AFP.

 

USA opfordrer alle lande til at kappe økonomiske forbindelser til Maduro

USAs udenrigsminister, MIke Pompeo, opfordrer ved lørdagens møde i FNs Sikkerhedsråd alle lande til at kappe de økonomiske forbindelser til Venezuelas præsident Nicolas Maduro. Det skriver nyhedsbureauet AFP. 

FN's samlede støtte til Guaidó blokeret af Rusland og Kina

Rusland, Kina, Sydafrika og Ækvatorialguinea erklærer deres støtte til den siddende venezuelanske præsident Nicolas Maduro og blokerer derved for en samlet støtte til oppositionslederen Juan Guaidó fra FN's Sikkerhedsråd. Det skriver Reuters. Rusland beskyder USA for forsøg på at bakke op om et kupforsøg i Venezuela.

FNs sikkerhedsråd diskuterer krisen i Venezuela

Det er ikke lykkedes Rusland at forhindre at sætte uroen i Venezuela på dagsordnen i FNs sikkerhedsråd. Dermed mødes verdens ledere nu for at diskutere krisen. USA's udenrigsminister Mike Pompeo siger ifølge Reuters, at det "nu er på tide" at vælge side mellem den nuværende præsident Maduro og udfordreren Juan Guaidó. Rusland støtter den siddende præsident. 

Storbritannien støtter op om Juan Guaido

Storbritanniens udenrigsminister, Jeremy Hunt, anerkender Juan Guaido som Venezuelas præsident, hvis der ikke er nyvalg inden for otte dage. Det skriver han på Twitter. Frankrig, Tyskland, Spanien, samt Danmarks udenrigsminister, Anders Samuelsen, har lavet lignende udmeldinger. 


 

Kat mangler kløerne på forpoterne - frygt for seriemishandler

Anna-Marie Sønnichsen fra Laurbjerg i Favrskov Kommune fik sig et chok, da hendes kat Samira kom hjem den 11. januar. Katten så ud til at være blevet mishandlet, den manglede alle kløer på forpoterne, havde sår i hovedet og var drivvåd. En lokal dyrelæge bekræfter, at det ligner dyremishandling og uddyber, at det ikke er første gang, det er sket i området. Østjyllands Politi efterforsker nu sagen. Det skriver TV 2 Østjylland

Kvinde i livsfare efter trafikulykke

Sydjyllands Politi oplyser, at en kvinde på 64 år, der i formiddags var impliceret i en trafikulykke nær Grindsted, er i livsfare. Kvinden måtte overflyttes til Odense Universitets Hospital, da det viste sig, at hun havde indre skader, der var værre end først antaget. Ifølge politiet er det formentligt det glatte føre, der ligger til grund for ulykken. Føreren af den anden bil i forbindelse med ulykken, en 69-årig kvinde, er allerede afgået ved døden.

Bornholms Politi: Ingen tegn på kriminel handling bag fund af død mand

Bornholms Politi skriver i en pressemeddelelse, at Kriminalteknisk Center ikke har fundet tegn på, at der har fundet en kriminel handling sted i forbindelse med, at en 73-årig mand fredag aften blev fundet død i sit hjem på Nordbornholm.

Samuelsen opfordrer til nyvalg i Venezuela

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skriver på Twitter, at Danmark - ligesom en række andre europæiske lande - bakker op om Venezuelas oppositionsleder Juan Guaido som præsident. - Arbejder for en kort deadline i EU for Maduro. Opfordrer til valg inden for en uge. Ellers bør EU anerkender Guaidó som fungerende præsident, lyder det fra Samuelsen.

 

Tyskland støtter også op om Juan Guaido

Den tyske regerings talskvinde skriver på Twitter, at forbundsrepublikken - ligesom Frankrig og Spanien - er klar til at anerkende Venezuelas Juan Guaido som midlertidig præsident, hvis der ikke bliver udskrevet valg i det sydamerikanske lande inden for otte dage. 

Naomi Osaka vinder Australian Open

Naomi Osaka overtager tronen fra Wozniacki ved Australian Open

Den japanske tennisspiller Naomi Osaka vinder damesingle-rækken ved Grand Slam-turneringen Australian Open med en sejr i tre sæt over tjekken Petra Kvitova.