Nyheder

Dagens nyheder 18. januar

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

12 dræbt ved demonstrationer i Zimbabwe

Demonstranter i Zimbabwe.

Sikkerhedsstyrker har dræbt mindst 12 i Zimbabwe i forbindelse med demonstraioner over stigende benzinpriser. Det skriver Financial Times.

Bygningsbrand i Hillerød

Nordsjællands Politi skriver på Twitter, at der er udbrudt brand i en bygning ved Rådhusstræde i Hillerød. Frederiksborg Brand & Redning er på stedet. 

Tesla skal fyre 3000 medarbejdere

3000 medarbejdere, hvad der svarer til 7 procent af den samlede arbejdsstyrke, står til at miste jobbet i den elektriske bilfrabrikant Tesla. Det skriver The Guardian. Firmaets grundlægger Elon Musk begrunder fyringerne med, at Tesla-bilerne stadig er "for dyre for de fleste mennesker." 

Blomsterbergs citronfromage tilbagekaldes

Dagrofa A/S tilbagekalder et parti af mærket 'Blomsterbergs citronfromage' solgt i Meny-butikker i hele landet. Det oplyser Fødevarestyrelsen. Der er ved en fejl anvendt en ingrediens, som indeholder hasselnødder og mandler, og disse allergener fremgår ikke af produktets mærkning. Personer med nøddeallergi kan altså risikere at blive syge, hvis de spiser fromage fra dette parti. Produktet bør leveres tilbage til butikken eller smides ud.  

Togene mellem København H og Valby kører igen

På grund af en personpåkørsel holdt togene mellem Københavns Hovedbanegård og Valby Station tidligere på aftenen stille. Men nu kører de igen, skriver DSB på deres hjemmeside. Enkelte forsinkelser og aflysninger kan forekomme, mens fjern- og regionaltog ikke standser på Valby Station. 

Person ramt af lyntog ved Valby Station

Politiet er på vej ud til en anmeldelse om, at en person er blevet ramt af et lyntog ved Valby Station. Det bekræfter Københavns Politi over for TV 2. De har ikke flere oplysninger på nuværende tidspunkt. DSB melder, at det vil komme til at påvirke trafikken og vil løbende melde ud i hvor høj grad.  

Tidligere Interpol-chefs kone søger politisk asyl i Frankrig

Grace Hongwei, der er gift med Meng Hongwei, den tidligere leder af Interpol, har søgt politisk asyl i Franrkig for sig selv og sine børn. Det skriver Le Figaro. Hendes mand, Meng Hongwei, blev i oktober 2018 meldt savnet og efterfølgende beskyldt for at have modtaget bestikkelse. Grace Hongwei påstår, at hendes mand er offer for en potlisk motiveret udrensning. 

Trump skal mødes med Kim Jong-un i februar

Ifølge Det Hvide Hus skal den amerikanske præsident mødes med den nordkoreanske leder i udgangen af februar, skriver flere medier på Twitter. Nyheden kommer, efter Donald Trump netop har afsluttet et møde med den nordkoreanske udsending Kim Yong Chol i Det Hvide Hus. Mødestedet er endnu ikke offentliggjort. 

Trumps møde med nordkoreansk udsending er slut

Den nordkoreanske udsending Kim Yong Chol holdt fredag aften dansk tid et møde med den amerikanske præsident Donald Trump i Det Hvide Hus. Mødet handlede ifølge en række internationale medier om atomnedrustning. 

Aros venter underskud på 3,5 millioner kroner

Et stort fald i besøgstallet på Aros i 2018 betyder, at museet kommer ud med et underskud på omkring 3,5 millioner kroner. Det skriver Aarhus Stiftstidende. Besøget faldt fra 658.086 i 2017 til 508.008 i 2018, altså et minus på omkring 150.000 gæster.

Sony indstiller samarbejde med R. Kelly

Pladeselskabet Sony og R'N'B-stjernen R. Kelly indstiller samarbejdet, skriver musikmediet Billboard. Det sker i efterdønningerne af dokumentaren 'Surviving R Kelly', hvor en række kvinder er stået frem med beskyldinger om overgreb begået af musikeren.

Indiens Narendra Modi kalder Danmark "en værdifuld ven"

Lars Løkke Rasmussen (V) mødtes fredag med den indiske premierminister Narendra Modi i forbindelse med et erhvervsfremstød i Indien. På Twitter skriver Modi nu, at han har haft et "fremragende møde" med den danske statsminister og kalder Danmark en "værdifuld ven." Lars Løkke Rasmussen skriver på Twitter, at mødet har været "et stort fremskridt." 

 

Trump mødes med nordkoreansk udsending

Donald Trumps talskvinde, Sarah Huckabee Sanders, bekræfter over for flere medier, at præsidenten lige nu mødes med den nordkoreanske udsending Kim Yung Chul i Det Ovale Kontor for at diskutere fremtidig atomneddrosling. 

R. Kellys tidligere manager anholdt

Den skandaleplagede R'N'B-musiker R. Kellys tidligere manager, James Mason, har overgivet sig til myndighederne i staten Georgia. Det sker i kølvandet på dokumentaren 'Surviving R Kelly', hvor en række kvinder er stået frem med beskyldinger om overgreb begået af musikeren. Mason er anklaget for at true en mand, der har påstået, at hans datter blev tilbageholdt mod sin vilje. Det skriver CNN

Nordkoreansk general besøger Trump

Pompeo har fået besøg af nordkoreanske Kim Yong Chol.

Den fremtrædende general fra Nordkorea, Kim Yong Chol, er på besøg i Washington, hvor han mødes med USA's udenrigsminister, Mike Pompeo. Det skriver AFP og AP. Formålet med besøget er at forberede et eventuelt nyt topmøde mellem de to lande om Nordkoreas atomvåbenprogram.

PET anker dom over Politikens chefredaktør

JP/Politikens Hus er fredag blevet idømt en bøde på 100.000 kroner, og chefredaktør Christian Jensen skal betale en bøde på 50.000 kroner, for at bryde et forbud mod at bringe bogen ”Syv år for PET”. Men den straf er ikke hård nok, mener PET, der nu anker dommen. Ifølge PET, skal "straffen fastsættes til et niveau, der virker præventivt og som sikrer, at der ikke kan spekuleres i, om det kan betale sig at overtræde et forbud."

12 har fået bøde for at bære burka siden august

Politiet har rejst 20 sigtelser og udstedt bøder til 12 personer, der har overtrådt tildækningsforbuddet, siden loven trådte i kraft i august 2018. Det skriver Kristeligt Dagblad. Den første bøde blev udstedt, to dage efter loven blev gældende og lød på 1000 kroner. 

Bulgarsk specialenhed anholder 43 mistænkte for terrorfinansiering

En specialenhed ved Bulgariens politi har fredag anholdt 43 personer i en koordineret indsats mod en gruppe mistænkt for finanisering af terror, skriver Reuters. Gruppen er mistænkt for at overføre penge til terrorrelaterede aktiviteter i Mellemøsten. Aktionen fandt sted på flere end 50 lokationer i Bulgarien. 

Ni anholdt efter terrorangreb i Nairobi

Kenyansk politi har anholdt ni personer efter attentatet mod et hotelkompleks i Nairobi tirsdag. Det rapporterer Reuters. Den ekstremistiske bevægelse al-Shabab tog hurtigt ansvaret for angrebet, der kostede 21 mennesker livet. Heriblandt 16 kenyanere, en amerikaner og en brite. 

Kvinde og barn fundet døde i bil i Stockholm

I det sydlige Stockholm er en kvinde og et barn blevet fundet døde i en bil, skriver Aftonbladet. Politiet er til stede med fire patruljer og undersøger området med hund, forlyder det. Det vides endnu ikke, om der er sket en forbrydelse.