Nyheder

Dronningen afholder mindekoncert for Prins Henrik

Koncerten skal markere årsdagen for bisættelsen.

20. februar 2019 er det præcis et år siden, at Prins Henrik blev bisat fra Christiansborg Slotskirke.

I den anledning har dronning Margrethe besluttet at invitere den kongelige familie, en række af prins Henriks nære venner og repræsentanter fra kongehuset med flere til en mindekoncert i Fredensborg Slotskirke.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium vil stå for et musikprogram, der afspejler prins Henriks livslange interesse for musik.

Efter koncerten afholder Dronningen en sammenkomst i Kuppelsalen på Fredensborg Slot.

Gennem tiden er der blevet afholdt koncerter på Fredensborg Slot, hvor forskellige grupper af samfundet er blevet inviteret. Senest i 2017, hvor miljø- og fødevaresektorens betydning for det danske samfund var i fokus.v

Hyldet af danskerne

Prins Henrik sov stille ind efter noget tids sygdom i en alder af 83 år tirsdag 13. februar 2018 klokken 23.18 på Fredensborg Slot .

Han var i mange år et af kongehusets mest farverige medlemmer og var kendt som en lattermild, kunstnerisk og temperamentsfuld mand, der ikke var bange for at gå sine egne veje.

Gennem sine 51 år i Danmark nåede han både at være populær og udskældt, men da han døde, strømmede tusindvis af danskere til Amalienborg og Christiansborg Slot for at hylde og ære Dronningens mand.

Interessen og sympatien fra danskerne var så overvældende, at dronning Margrethe efterfølgende takkede folket for den "rørende støtte".

Prins Henrik fik efter eget ønske spredt en del af sin aske over de danske farvande, mens den anden del blev begravet i den private have på Fredensborg Slot.