Ny dom til Kundbypigen | Krise i USA fortsætter | Top-Toy dropper udsalg

16x9
De demokratiske ledere Chuck Schumer og Nancy Pelosi drømmer om at kunne vende tilstrækkeligt mange republikanere mod præsident Trump. Foto: Shawn Thew / Ritzau Scanpix

- Det her er totalt spild af tid, lød det fra Donald Trump, da han stormede ud af den seneste forhandling om et nyt budget.

Enighed mellem Demokraterne og Trump ser ud til at være umuligt, så nu rettes fokus mod de republikanske senatorer. Og dermed velkommen til nyhedsoverblikket på en torsdag, hvor du kan se de danske håndbolddrenge tage hul på VM på hjemmebane. Det foregår klokken 20.15 på TV 2 og TV 2 Play.

USA's budgetkrise bliver værre

I morges dansk tid holdt præsident Trump det seneste i en lang række møder med de demokratiske kongresledere, Chuck Schumer og Nancy Pelosi. Men hvis nogen havde håbet, at præsidentens tale til nationen onsdag aften havde skabt skred i forhandlingerne om et nyt budget, så kom de hurtigt på andre tanker.

Mødet blev meget kort, og præsidenten udvandrede med ordene "bye-bye", da det stod klart, at demokraterne ikke havde til hensigt at finde et kompromis, der vil sikre betaling af en mur på grænsen til Mexico.

Det kan på mange måder ligne underholdende teater i Washington lige nu, men de fastkørte forhandlinger foregår på en særdeles alvorlig baggrund. Den amerikanske regering er nemlig lukket ned på tredje uge, og når det i morgen bliver lønningsdag vil det betyde, at næsten en million offentligt ansatte ikke vil modtage noget som helst. Samtidig er sociale programmer sat i stå, og virksomheder kan ikke låne penge.

Trump tager her afsked med reportere for at gå ombord på sit fly for at flyve til den mexicanske grænse. Her vil han skabe endnu mere opmærksomhed omkring problematikken, selvom det i forvejen er det eneste, der tales om i USA lige nu.
Trump tager her afsked med reportere for at gå ombord på sit fly for at flyve til den mexicanske grænse. Her vil han skabe endnu mere opmærksomhed omkring problematikken, selvom det i forvejen er det eneste, der tales om i USA lige nu. Foto: Brendan Smialowski / Ritzau Scanpix

Derfor er det mere end almindeligt kritisk, at parterne tilsyneladende kun glider længere fra hinanden. En aftale mellem præsidenten og demokraterne virker på nuværende tidspunkt komplet urealistisk, vurderer TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz.

Han mener, at fokus nu skifter til de republikanske senatorer, for hvis demokraterne kan overbevise nok af dem om at gå imod præsidenten, så kan statsapparatet genåbnes, mens Trump kan rase over ikke at få grænsepengene. Netop denne strategi har Chuck Schumer tidligere beskrevet over for New York Times som den mest oplagte.

Kundbypigen dømt for trusler mod lærer

Natascha Colding-Olsen er en af de yngste terrordømte i Danmark
Natascha Colding-Olsen er en af de yngste terrordømte i Danmark Foto: Privat / Privat

Hun afsoner i forvejen en fængselsdom på otte år for planlægning af to terrorangreb mod sin egen skole i Fårevejle og mod den jødiske skole Carolineskolen i København.

Men 18-årige Natascha Colding-Olsen, også kendt som Kundbypigen, kan nu føje yderligere 40 dage til sin dom. Hun blev i dag fundet skyldig i trusler mod sin tidligere lærer.

Under en telefonsamtale, som hun førte fra Herstedvester Fængsel, sagde hun til læreren, at han "hellere måtte købe en skudsikker vest af sikkerhedsmæssige årsager", og dette blev opfattet af læreren som en trussel på hans liv.

Natascha Colding-Olsen har tilstået truslerne og var ifølge sin forsvarer meget ked af det.

Advarsel fra norsk politi efter mulig bortførsel

68-årige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvandt i oktober fra sit hjem i Lørenskog nær Oslo. Først i går fortalte politiet om sagen, og de mistænker, at der er tale om en bortførsel.

Den forsvundne kvinde er gift med den særdeles rige Tom Hagen, der har modtaget krav om løsesum, og politiet advarer nu andre velhavende familier om at være på vagt, da man frygter lignende sager.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har været forsvundet i ti uger.
Anne-Elisabeth Falkevik Hagen har været forsvundet i ti uger. Foto: Ntb Scanpix / Ritzau Scanpix

De norske politikredse er i den forbindelse blevet bedt om at danne sig et overblik over rige personer i deres område, som eventuelt kunne blive ofre for en lignende forbrydelse.

Samtidig har politiet offentliggjort en video med tre personer, som man gerne vil i kontakt med i eftersøgningen af Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.

Top-Toy dropper planlagt udsalg

Udsalgshungrende legetøjsjægere vil i stedet blive mødt af låste døren.
Udsalgshungrende legetøjsjægere vil i stedet blive mødt af låste døren. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det var planen at holde i alt 26 butikker åbne januar ud for at komme af med noget af varelageret. Men det kommer alligevel ikke til at ske, meddeler konkursramte Top-Toy.

Dermed får alle de børn, der havde drømt om billigt legetøj i januar, altså en lang næse, for konkursboet har valgt at lukke de sidste butikker og fritstille de sidste medarbejdere med det samme.

Top-Toy står bag Toys'R'Us og Fætter BR, men en kombination af mere internethandel, flere konkurrenter og ændrede legevaner satte gang i en ordentlig deroute, der kulminerede i november med et katastrofalt regnskab og betalingsstandsning efterfulgt af en konkursbegæring.

11 på hospitalet efter stort klorudslip

Mange børn måtte tilses efter udslippet, men heldigvis kom ingen slemt til skade.
Mange børn måtte tilses efter udslippet, men heldigvis kom ingen slemt til skade. Foto: Byrd / Steven Knap

Tre skoleklasser fik ved middagstid lidt af et chok, da der skete et stort udslip af klor i svømmehallen i Avedøre Idrætscenter. Myndighederne mødte op med 11-12 køretøjer og lukkede et stort område omkring svømmehallen.

11 personer, heraf de fleste børn, måtte køres på hospitalet, men ingen af dem udviste dog alvorlige symptomer på forgiftning. Andre gæster i svømmehallen, der har fået det dårligt, bliver opfordret til at søge læge.

I alt blev omkring 100 personer evakueret fra svømmehallen, men de fleste af skolebørnene var tilbage på skolen allerede et par timer efter hændelsen, oplyser Hvidovre Kommune.

Årsagen til udslippet kendes endnu ikke, og det skal nu undersøges.