Nyheder

De kongelige tvillinger fylder år - se de nye billeder

I år er det kronprinsesse Mary, der har taget fødselsdagsbillederne af sine to børn.

Flaget er tirsdag hejst for de kongelige tvillinger, der fylder otte år.

Og traditionen tro har kongehuset delt en række billeder af den lille prins og prinsesse, som deres mor, kronprinsessen, har taget.

- I dag fylder D.K.H. Prins Vincent og Prinsesse Josephine otte år, og i anledning af fødselsdagen har Kronprinsparret den glæde at dele en række nye billeder af Deres Kongelige Højheder, står der på kongehusets Instagram.

En stor oplevelse

Tvillingernes seneste år har budt på flere nye oplevelser. Blandt andet besøgte de i august Færøerne sammen med deres forældre og ældre søskende, prins Christian og prinsesse Isabella.

Prinserne og prinsesserne har tidligere besøgt Grønland, men aldrig Færøerne. Og både de lokale og kronprinsparret havde set meget frem til at vise dem landet.

- Det er hele naturen, som er en meget indflydelsesrig faktor på Færøerne og for færingerne. Det er sundt for vores børn at komme ud i den gode del af rigsfællesskabet. Det er en helt anden oplevelse end noget andet sted, de har været, sagde kronprins Frederik til TV 2 under opholdet.

Må vente med at fejre hinanden

Fødselsdagen bliver dog fejret hjemme i Danmark med tvillingernes klassekammerater på Tranegårdsskolen i Hellerup, hvor de går i 1. klasse.

Men de to søskende må vente med at fejre hinanden, til de kommer hjem, da de efter forældrenes valg går i hver deres klasse. Det fortalte kronprins Frederik i forbindelse med tvillingernes første skoledag sidste år.

- Det er vores egen vurdering. De ser hinanden i frikvartererne og derhjemme og er hinandens bedste kammerater, så vi tror ikke, det er usundt for dem at få nogle nye kammerater, forklarede han dengang.

Vincent er ældst

Tvillingernes fulde navne er prins Vincent Frederik Minik Alexander og prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

Og selvom de begge har fødselsdag i dag, så er prinsen lige 26 minutter ældre end sin søster. De to fødselarer kom til verden på Rigshospitalet i København. Her blev prins Vincent født klokken 10.30, og knap en halv time senere fulgte lillesøster prinsesse Josephine.

De har levet de første otte år af deres liv på Amalienborg i regentpalæet Frederik 8.'s palæ. Her bor de sammen med deres mor og far og de to ældre søskende, prins Christian på 13 år og prinsesse Isabella på 11 år.