Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk.

SAS-fly tæt på kollision på landingsbane i Oslo

Et SAS-fly fra London til Oslo måtte mandag afbryde landingen, kort før flyet satte hjul på jorden, da et andet fly var i vejen på landingsbanen. Det bekræfter de norske flymyndigheder overfor det norske medie VG. 

Venstres regionsrådsmedlemmer advarer Løkke mod at lukke regionerne

I et internt brev advarer Venstres samtlige 54 regionsrådsmedlemmer statsminister Lars Løkkke Rasmussen (V) mod at lukke regionerne i forbindelse med en ny sundhedsreform. Det skriver Avisen Danmark, som er i besiddelse af brevet.

Mand tiltalt for at aflytte nabo i jagten på Emilie Meng

En mand fra Korsør er tiltalt for at have aflyttet sin nabo i 2016 i forbindelse med jagten på den forsvundne 17-årige Emilie Meng. Det skriver Ekstra Bladet. Naboen var dengang mistænkt af poltiet for at skjule Emilie Meng, derfor borede manden huller i væggen som han ifølge anklagemyndigheden brugte til ulovligt at optage naboens samtaler.

Danske skoleelever er fjerdebedst i EU

De danske folkeskoleelever trækker en fjerdeplads i EU-Kommissionens årlige tilstandsrapport om uddannelse, der blandt andet bygger på testresultater fra Pisa og Eurostat. Det skriver Politiken. I undersøgelsen deltager de 28 EU-lande sammen med yderligere fem lande.

Frankrig vil skærpe straffen for at deltage i uanmeldte demonstrationer

Som respons på flere måneder med demonstrationer arrangeret af bevægelsen 'De Gule Veste' vil den franske regering nu skærpe straffen for at deltage i uanmeldte demonstrationer. Det siger den franske premierminister Edouard Philippe ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samuelsen håber på EU-sanktioner mod Iran efter attentatforsøg i Danmark

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) tager til tirsdagens ministermøde i Bruxelles med forhåbninger om, at landene kan blive enige om at vedtage sanktioner mod Iran efter attentatforsøget mod eksil-iranere i Danmark. Det skriver han i et mailsvar til TV 2.

Iransk fysiker vil sagsøge den danske stat

I to døgn blev den iranske fysiker Javad Rahighi ved en fejl tilbageholdt af danske myndigheder i paskontrollen i Københavns Lufthavn. Det fremgår af dokumenter, som TV 2 er kommet i besiddelse af.

Javad Rahighi vil nu sagsøge den danske stat for den uretmæssige tilbageholdelse.

33.000 danske bestyrelser består kun af mænd

Over halvdelen af danske virksomheders bestyrelser består kun af mænd. Det skriver Mandag Morgen på baggrund af en registerundersøgelse foretaget af rådgivningsfirmaet AIMS International Denmark.

Netmediet denoffentlige.dk begæret konkurs

Netmediet denoffentlige.dk er begæret konkurs. Det skriver Mediawatch. Konkursbegæringen betyder samtidig, at mediet stopper med at udkomme efter otte år. Mediet har siden 2010 skrevet historier om den offentlige sektor.

Flere fly mellem danske lufthavne og Amsterdam aflyst

Det hollandske flyselskab KLM aflyser flere afgange mellem danske lufthavne og Amsterdam-lufthavnen Schiphol tirsdag på grund af stormvarsler. Det drejer sig om seks afgange til og fra Billund Lufthavn, seks afgange til og fra Københavns Lufthavn og fire afgange til og fra Aalborg Lufthavn. Det skriver DR.

Vibyvejen i Lejre genåbnet efter færdselsuheld

Vibyvejen i Lejre er nu ryddet og genåbnet efter et færdselsuheld tidligere på dagen. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter. Vejen blev spærret efter et sammenstød mellem en bilist og en minibus. Bilisten blev i kritisk men stabil tilstand fløjet til Rigshospitalet i helikopter.

Hollandsk atletiktræner udelukket fra sport på livstid efter sexmisbrug af mindreårige piger

Efter at have sexmisbrugt flere mindreårige piger er en hollandsk atletiktræner blevet udelukket fra sporten på livstid af det hollandske atletikforbund. Det skriver Ritzaus Bureau. Træneren har erkendt misbruget over for forbundet, men det har dog ikke været muligt at retsforfølge træneren, da ingen af ofrene har ønsket at gå videre til politiet med anklagerne.

En person i kritisk tilstand efter uheld i Lejre

En mandlig bilist er blevet fløjet til Rigshospitalet i helikopter efter et sammenstød med en minibus på Vibyvejen i Lejre. Personen er i kritisk men stabil tilstand oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2.

Retten udsætter afgørelse i omstridt vejsag fra Vejen

Retten i Esbjerg har mandag besluttet, at udsætte den retssag som landmand Martin Lund Madsen har anlagt gennem sit firma Ny Endrupholm A/S. Dermed fortsætter Vejen Kommune lovliggørelsen af den blokerede Skovgårdsvej. Vejen har været spærret siden oktober af Martin Lund Madsen, som ikke vil anerkende kommunens ekspropriation.

Verdensbankens præsident fratræder før tid

Verdensbankens chef, Jim Yong Kim, træder tilbage. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Den 59-årige sydkoreaner forlader posten ved udgangen af januar, hvilket er mere end tre år før hans periode på posten, der stod til at udløbe i 2022.

Klaus Riskær halvvejs i indsamling af vælgererklæringer

Klaus Riskær har indsamlet mere end halvdelen af de 20.109 vælgererklæringer, der kræves for at blive opstillet til Folketinget. Det skriver Altinget. Iværksætteren og finansmanden har foreløbig været i gang i to måneder med at indsamle underskrifter og hurtigheden beskrives af valgforsker som "uden fortilfælde".

Fjerde franske rugbyspiller mister livet på under et år

For fjerde gang på under et år mister en fransk rugbyspiller livet. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau. Den 23-årige rugbyspiller Nathan Soyeux mistede livet mandag. Han blev indlagt kort efter en kamp i slutningen af november sidste år, hvor han havde mistede bevidstheden efter en voldsom tackling. Det er fjerde dødsfald i fransk rugby siden maj sidste år.

Masseaflysninger af fly til og fra Amsterdam

Det hollandske flysekskab KLM aflyser 159 afgange til og fra Schipol-lufthavnen i Amsterdam på grund stormvarsler tirsdag. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Lufthavnen er den tredjestørste i Europa.

Terrortiltalt opgiver løsladelse inden sag om planlagt terror i København

En 31-årig mand har opgivet at forsøge at blive løsladt fra sin varetægtsfængsling inden terrorsag, der indledes i Københavns Byret senere på måneden. Manden er tiltalt for at planlægge et terrorangreb i København. Han blev dog anholdt i Tyskland,hvor han tidligere på året blev idømt seks års fængsel for forsøg på terrorisme. Han nægter sig fortsat skyldig.

Massiv kødannelse på Varde Hovedvej efter færdselsuheld

Et færdselsuheld har ført til massiv kødannelse på Varde Hovedvej syd for Gredstedbro. Det skriver Sydjyllands Politi på Twitter. Ifølge politiet har fire biler været involveret i uheldet, ingen er dog kommet alvorligt til skade. Trafikken glider langsomt på stedet, men politiet opfordrer bilister i området til at benytte alternative ruter.