GO'

Dansk kvinde har lagt et af verdens største puslespil

Puslespillet var 7,49 meter langt og 1,57 meter bredt. Se det store puslespil længere nede i teksten.

At lægge puslespil er ikke kun for børn.

52-årige Lise Hansen fra Jyderup bruger tre-fire timer om dagen på at lægge puslespil.

- Det er afstressende. Det er så afslappende at få lov til at sidde i sin egen boble og passe sig selv, siger Lise Hansen i ’Go morgen Danmark’.

I øjeblikket er Lise Hansen sygemeldt, men da hun arbejdede, lagde hun puslespil i mindst halvanden time hver morgen, inden hun skulle møde på arbejde.

Verdens største puslespil

I september blev hun færdig med sit hidtil største værk: Et puslespil med 42.000 brikker.

Det tog hende tre måneder at samle, og da hun gik i gang, var puslespillet verdens største. Men da hun tre måneder senere lagde sidste brik, var der netop kommet et nyt og større puslespil på markedet med 48.000 brikker, der gjorde Lise Hansens puslespil til verdens næststørste.

- Pyt med det, lyder det fra puslespillæggeren, der nu gerne vil have fingrene i det største.

Puslespillet med 42.000 brikker var 7,49 meter langt og 1,57 meter bredt, og Lise Hansen måtte leje et telt til at slå op i haven for at have plads nok til puslespillet.

Da hun var færdig, inviterede hun folk til at komme forbi teltet for at fejre bedriften.

Hjælper på migræne

Lise Hansen lider af migræne, og puslespillet er en effektiv kur mod hovedpinen.

- Migrænen går lidt i baggrunden, og jeg får ro i hovedet. Hvis jeg mærker hovedpinen komme, lægger jeg et puslespil, fortæller hun.

Lise Hansen har samlet verdens næststørste puslespil med 42.000 brikker. Video: Astrid Skov Andersen

Hun bliver generelt gladere og har det bedre, når hun sørger for at bruge tid sammen med brikkerne.

Flere voksne lægger puslespil

Flere voksne nørkler ligesom Lise Hansen med at samle motiver, der er sprængt i tusindvis af stykker.

Ifølge en rundringning, Politiken har foretaget til landets største forhandlere af puslespil til voksne, er salget af vokset markant de senere år.

Janne Gaye står bag netbutikken ’The Mind Pieces’, hvor hun sælger puslespil i moderne, grafiske mønstre. Og det er netop de voksne puslespilslæggere, der er målgruppen.

- Det er en genvej til at meditere. Når tankerne flyver, kan man beskæftige hænderne og få tømt ud i hovedet af alle de tanker, der ellers flyver rundt, siger hun.

Skabspusler

Janne Gaye er også selv en ihærdig puslespillægger, men det er en hobby, hun har været lidt flov over og har holdt for sig selv.

- Puslespil har et lidt støvet ry, og det med at have store puslespil med kattekillinger liggende fremme på spisebordet var ikke noget, jeg udbasunerede. På et tidspunkt var det noget, jeg ikke snakkede højt om, fortæller hun.

Men sådan er det ikke længere. Hun har lokket veninderne med på ideen, og de mødes og hygger med rødvin og et puslespil.