Togulykke Storebælt

Fyns Politi: Alle tilskadekomne er uden for livsfare

Al tog- og biltrafik over Storebæltsbroen har været indstillet, men bilbroen er nu genåbnet i retning mod Sjælland - dog med nedsat hastighed.

Kort efter klokken 12 holdte Fyns Politi pressemøde angående den alvorlige togulykke, der onsdag morgen indtraf på Storebæltsbroen.

Ulykken har kostet seks mennesker livet og fra politiet lyder det, at 16 er kommet til skade. På pressemødet fortalte Viceberedskabsdirektør ved Beredskab Fyn, René Cording Jensen, at alle 16 er uden for livsfare:

- De er alle sammen blevet kørt til Odense. Der er 14 let – i vores verden – tilskadekomne, og to moderat tilskadekomne. Vi skønner at de alle sammen er uden for livsfare.

Chefpolitiinspektør ved Fyns Politi Lars Bræmhøj fortalte også, at der pågik et efterforskningsarbejde. I første omgang var fokus dog på passagererne i toget og de tilskadekomne.

- Efterforskningen kører. Vi ved stadigvæk ikke præcis hvad årsagen er, men det vi kan konstatere, at der er en vogn – noget gods på et godstog – der er væltet af, og så er der altså et tog, der er kommet kørende i østgående retning, som har påkørt det her gods, og der er sket væsentlig skade på toget i den her forbindelse.

Chefpolitiinspektøren fortalte også, at arbejdet ude på broen bliver besværliggjort af den kraftige blæst.

I videoen herover kan du se hele pressemødet.