Sovende baby angrebet af ræv i Norge

En babyalarm afslørede den aggressive ræv.

Politiet i Norge advarer nu mod at lade sine børn stå ude og sove i barnevognen. Varslet kommer, efter en ræv i Finnmark i Norge hoppede op i barnevognen til en sovende, ti måneder gammel baby og gik til angreb.

Heldigvis blev forældrene alarmeret af en skrattende lyd fra babyalarmen.

- Da jeg kom ud, var der en aggressiv ræv halvvejs oppe i vognen, og ti måneder gamle Sander skreg og blødte fra kinden, fortæller Sanders far, Bjørn-Milliam Angell, til vg.no.

Bjørn-Milliam Angell tog fat i en blomsterpotte og kylede den mod ræven, men den rykkede sig ikke. Den blev bare mere aggressiv og begyndte at hvæse af ham. Den chokerede og skræmte far skreg tilbage og tog fat i barnevognen, som han fik hevet ind i gangen, hvor ræven forgæves forsøgte at følge efter.

Syg og hårløs

Ræven var ramt af skab. Skab er en mide, der ifølge Naturstyrelsen fremkalder en irritation i huden, som får ræven til at klø hårene af og gør den aggressiv. En ræv med skab dør i løbet af få måneder af kulde, vægttab og sygdom. 

- Ræven var tynd, hårløs og det halve af halen var væk. Det var tydeligt, at den var syg, siger Bjørn-Milliam Angell.

Operationsleder Svein Erik Jacobsen fortæller også til VG, at det kunne være endt langt værre.

- I værste fald kunne ræven have hevet babyen med ud af vognen. Den var fuld af skab og udsultet, og havde ikke kræfter til at skaffe sig mad på normal vis.

Er glad og leger

Bjørn-Milliam Angell fortæller, at lille Sander har det godt og har været en tur ved lægen.

- Han sidder og leger og er stoppet med at græde. Han er hævet og har mærker på venstre side, men vi fik heldigvis renset såret hurtigt.

Sander kommer i fremtiden ifølge sin far ikke længere end terrassen for at sove sin middagslur.

Den syge ræv er endnu ikke fundet og aflivet, men jagten er igang.