Nyheder

Dagens nyheder 24. december 2018

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på livecenter@tv2.dk

Fly må sikkerhedslande på fjern ø

Et fly på vej til Seattle fra Beijing måtte sikkerhedslande på den amerikanske del af Aleuterne, der er en øgruppe mellem Beringshavet og Stillehavet. Et andet fly er på vej for at hente de 194 passagerer, der befinder sig på øen Shemya, der ligger 2334 kilometer ud for Anchorage i Alaska. Øen huser en landingsbane, som det amerikanske luftvåben bruger til genoptankning af deres fly i området.

Sammenstød efter fotojournalist brænder sig selv ihjel

Nyhedsbureauet Reuters melder om sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker i den tunesiske by Kasserine. Sammenstødene kommer efter en tunesisk fotojournalist satte ild til sig selv i protest mod de sociale forhold i byen. Han mistede efterfølgende livet. Sikkerhedsstyrkerne har brugt tåregas mod demonstranterne.

77-årig omkommet i brand

En 77-årig kvinde er mandag aften omkommet i en brand i ældrebolig i Haderslev. Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på Twitter. De pårørende er underrettet.

Amerikansk aktiemarked får et hug nedad

Aktiemarkederne i USA går på juleferie med store kursfald. Dow Jones-indekset sluttede mandag med et minus på næsten tre procent. Ifølge CNBC er nedgangen den største, Wall Street nogensinde har oplevet på en juleaftensdag.

Dommer: Nordkorea skal betale 3,2 milliarder i erstatning til studerendes forældre

En dommer ved den føderale distrikstdomstol i Washington, DC, har dømt Nordkorea til at betale 501 millioner dollars (over 3,2 milliarder kroner) i erstatning til de efterladte til Otto Warmbier. Det skriver WCPO Cincinatti. Den 22-årige Otto Warmbier, en studerende fra Cincinnati, blev i 2016 idømt arbejdslejr for at stjæle en propagandaplakat i landet, og endte i koma, mens han var i Nordkoreas varetægt.

Spøgelsesbilist lukker Guldborgsundtunnel

Guldborgsundtunnelen har juleaften kortvarigt været lukket i sydgående retning på grund af en spøgelsesbilist. Tunnelen er nu åben igen. 

27 dræbt i angreb på regeringsbygninger i Kabul

Mindst 27 personer har mistet livet i et angreb juleaftensdag mod regeringsbygninger i Afghanistans hovedstad, Kabul. Angrebet blev indledt med, at en bilbombe detonerede ved indgangen til et område med to ministerier. Derefter trængte bevæbnede mænd ind i bygningerne og tog gidsler. Ud over de uskyldige ofre er tre oprørere dræbt. Det oplyser Nasrat Rahimi, der er talsmand for indenrigsministeriet, ifølge nyhedsbureauet dpa. 

Yderligere fem anholdt i forbindelse med dobbeltdrab i Marokko

Yderligere fem er anholdt i Marokko i forbindelse med dobbeltdrabet på en norsk og en dansk kvinde. det skriver det norske telegrambureau NTB ifølge VG. Dermed kommer antallet af anholdte op på i alt 18. Drabene efterforskes som terror.

Etna, den hidsigste vulkan i verden, er i udbrud

Vulkanen Etna gik mandag formiddag i udbrud ved at spy aske og røg ud af krateret i godt 3.000 meters højde. Men Europas eneste aktive vulkan er også kendt som den mest hidsige og i 1992 måtte italiensk militær bruge eksplosiver for at stoppe faretruende lavastrømme, der var på vej mod at udslette byen Zafferana. Så galt går det næppe i denne omgang, men røgen har lukket lufthavnen på Sicilien.

28-årig sigtet for manddrab

Østjyllands politi fremstillede kl. 13 en 28-årig mand i Grundlovsforhør i Aarhus byret sigtet for forsøg på manddrab efter at han tidligere på dagen knivstak sin 41-årige kæreste med en kniv og skubbede hende i havnen. Manden, der nægter sig skyldig, blev fængslet frem til mandag den 21. januar 2019. Det skriver Østjyllands Politi.

Etna er gået i udbrud

Billeder af Etna ved et tidligere udbrud i februar sidste år.

Vulkanen Etna er gået i udbrud. Det skriver Reuters. Den 3.300 meter høje vulkan på Sicilien er Europas eneste aktive af sin slags og har flere gange spyet glødende lava op fra jordens indre. Seneste udbrud, der blev målt mandag morgen, har lukket lufthavnen i Catania som følge af askeskyer på grund af nedsat sigtbarhed.

Antallet af døde i Indonesien stiger igen efter tsunami

Dødstallet efter tsunami i Indonesien stiger til 373. Det oplyser landets beredskabstjeneste ifølge Reuters.  1459 personer er kvæstet, og yderligere 128 personer savnes efter at tsunamien ramte land mellem Indonesiens to store øer, Sumatra og Java.  Krakatau-vulkanen er fortsat i udbrud, og det kan potentielt udløse endnu en tsunami, frygter myndighederne.

Menneskejagt i Barcelona efter amerikansk terroradvarsel

Politiet i Catelonien har indledt en menneskejagt på en person, der er identificeret som marrokanske B.L., efter det amerikanske udenrigsministerium har udsendt en officiel advarsel til turister i landet om at tage sig i agt for terrorangreb omkring turistattrationer i Barcelona i juledagene og omkring nytår. Det skriver den spanske avis El Pais.

 

Israel afholder parlamentsvalg i april

Det israelske parlament Knesset opløses, og Israel skal til parlamentsvalg i begyndelsen april. Det er regeringskoalitionens ledere blevet enige om, oplyser en talsmand for premierminister Benjamin Netanyahu mandag eftermiddag.

Struds har været løs i Jylland i over to uger

Midt- og Vestjyllands Politi leder på 17. døgn efter en løs nandu-struds, som er sluppet ud af sin indhegning ved Hammerum ved Herning. Fuglen blev spottet ved Haugevej syd for Hammerum tidligere juleaftensdag, og politiet opfordrer folk til at ringe 114, hvis den bliver set igen.

Bilbombe eksploderet i Kabul

En bilbombe er eksploderet i Afghanistans hovedstad, Kabul. Umiddelbart efter har der lydt skud, oplyser indenrigsministeriet. Det rapporterer Reuters. Ifølge AFP er bomben sprængt i et regeringskvarter. Nyhedsbureauet citerer myndighederne for at oplyse, at et angreb fortsat er i gang.

Fem kommuner øger åbenheden over for borgerne

En ny forsøgsordning i flere kommuner vil gøre det nemmere for borgerne at få adgang til de oplysninger, som kommunen ligger inde med om borgeren, skriver DR Østjylland. Ordningen vil blandt andet give mulighed for at tjekke pas, kørekort og kontanthjælp.

Nye fejl med Sundhedsplatformen: Patienter kan have fået forkert medicin

5700 recepter og lægeordinationer kan gennem det sidste halve år være hæftet med fejl, efter to nye fejl i det omdiskuterede it-system Sundhedsplatformen er blevet opdaget, skriver DR Nyheder. Et stort antal patienter i Region Hovedstaden bliver derfor måske kontaktet, fordi det skal tjekkes, om de har taget skade af fejlmedicineringen.

Politi efterlyser vidner til brand

Østjyllands Politi søger vidner til en brand, der mandag morgen omkring klokken 07.30 opstod i en lejlighed på Tøjhusevej i Randers C. Efterforskningen peger på, at motivet til brandstiftelsen bunder i en intern konflikt, skriver politiet i en pressemeddelelse. Oplysninger til politiet kan gives via telefonnummer 114.