Nyheder

Dagens nyheder 20. december

Vi giver dig dagens nyheder, mens de sker. Du kan tippe TV 2s journalist på Livecenter@tv2.dk

TEST

Why Your Actions Matter

Tanning cream, slippery rocks, and ripples that touch the edge of the universe: Casey Zeman reveals a timeless truth that we all need to remember. Speaker: Casey Zeman

Posted by The Daily Goalcast on Sunday, May 5, 2019

 

PET: Drab på dansker i Marokko kan muligvis relateres til IS

De marokkanske myndigheder har oplyst den danske efterretningstjeneste (PET), at sagen om drabene på en dansk og en norsk kvinde efterforskes som terror, og at den foreløbige efterforskning peger på, at drabene muligvis kan relateres til terrorbevægelsen Islamisk Stat (IS). Det oplyser PET til TV 2. 

PET undersøger terrorvinkel efter drab på dansker i Marokko

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservices oplysninger efterforsker de marokkanske myndigheder nu mulige terrorvinkler i sagen om drab på en dansk og en norske kvinde. PET er i gang med at vurdere en video, der florerer, og den mulige terrorvinkel. Det oplyser Borgerservice. 

EU forbyder hormonforstyrrende stoffer efter dansk pres

De fire hormonforstyrrende ftalater DEHP, BBP, DBP og DIBP forbydes fra sommeren 2020 i EU efter mange års indsats fra skiftende danske ministre. Det har EU-Kommissionen besluttet, skriver Politiken.

Marokkansk anklager: Mistænkt har forbindelse til ekstremistisk gruppe

En mistænkt, der er anholdt for drabet på danske Louisa Vestager Jespersen og en norsk kvinde i Marokko, har forbindelse til en ekstremistisk gruppe. Det skriver den marokkanske statsanklager i en pressemeddelse. Andre mistænkte er identificeret, men ikke anholdt, oplyser statsadvokaten.

Rigspolitiet undersøger henrettelsesvideo efter drab på dansk kvinde i Marokko

Ifølge flere danske og internationale medier florerer der på sociale medier en henrettelsesvideo, som sættes i forbindelse med drabet på den 24-årige dansker Louisa Vestager Jespersen og en 28-årig norsk kvinde i Marokko. Til TV 2 oplyser Rigspolitiet, at man er bekendt med videoen og er ved at undersøge ægtheden.

Regeringen vil ændre regler for familiesammenføring med børn

Regeringen vil ændre reglerne, så man fremover skal søge om familiesammenføring med sit barn, senest tre måneder efter at man er blevet familiesammenført med sin ægtefælle. Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en pressemeddelelse. 

Prisvindende journalist opdigtede artikler til anerkendt tysk magasin

En prisvindende journalist og redaktør på det anerkendte tyske magasin Der Spiegel har indrømmet, at han i flere tilfælde har opdigtet historier og kilder. Det oplyser Der Spiegel, der skriver, at magasinet de senere år har bragt lige under 60 artikler af journalisten, Claas Relotius. 

Amerikansk centralbank hæver renten

Den amerikanske centralbank hæver renten for fjerede gang i år. Renten er nu på 2,25-2,50 procent. Det sker som en konsekvens af en bedre økonomi og stigende inflation.

Mand på flugt løb igennem klasseværelse og sprang ud af vindue

En mand, der i eftermiddags forsøgte at flygte efter et indbrudsforsøg, løb igennem Rønde Skolen og igennem en 5. klasses klasseværelse, hvor han sprang ud af vinduet fra 1. sal, skriver TV 2 Østjylland. Han blev kort derfra anholdt af politiet, men efterlod nogle forskrækkede elever, der nu tilbydes psykologbistand.

Vi har i dag haft en alvorlig episode på Rønde Skole. Over middag blev en indbrudstyv forfulgt gennem skolen. Den...

Posted by Syddjurs Kommune on Wednesday, December 19, 2018

 

Statsadvokaten i Washington sagsøger Facebook

Statsadvokaten i Washington D.C. lægger sag an mod Facebook som følge af Cambridge Analytica-skandalen. Det skriver AP. Ifølge søgsmålet har Facebook vildledt brugere om datasikkerhed og ikke overvåget tredjepartsapplikationer godt nok.

Nordsjællands Politi bekræfter bombetrussel mod Ørsted

Flere end 1000 personer blev onsdag eftermiddag evakueret fra  Ørstedi Gentofte.

Nordsjællands Politi bekræfter nu, at en bombestrussel var årsag til, at Ørsted i Gentofte blev evakueret. Der var ikke hold i truslen, skriver politiet på Twitter. Det efterforskes nu, hvem der sendte mailen, som var på engelsk.

Betjente affyrer skud på Christiania

En gruppe betjente affyrede onsdag eftermiddag varselsskud på Christiania, bekræfter Københavns Politi over for Ekstra Bladet. Ifølge politiet var betjentene forinden blevet angrebet med stenkast af en gruppe på seks-otte personer. Ingen er anholdt i sagen.

Bombetrussel mod Ørsted i Gentofte

En bombetrussel sendt via email var årsag til, at flere end 1000 blev evakueret fra Ørsted i Gentofte. Det siger presserådgiver ved energiseskabel Tom Lehn-Christiansen til TV 2 Lorry. Nordsjællands Politi er nu færdige på stedet, men vil over for TV 2 ikke bekræfte oplysningerne om en bombetrussel.

Nordens største sportskæde har problemer med at tjene penge

Nordens største sportskæde, XXL, der i Danmark opererer via webshop, har store problemer med at tjene penge og har igennem længere tid solgt varer med tab til følge. Tirsdag trak Ulf Bjerknes sig som topchef efter kun to måneder, og onsdag styrtdykkede aktien på børsen i Oslo med 38 procent. Det skriver Finans.

1200 boligejere er ikke blevet opkrævet boligskat

Omkring 1200 ejendomsejere i hele landet er på grund af en fejl hos Skat ikke blevet opkrævet boligskat i op til ti år. Det skriver Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Politi evakuerer Ørsted i Gentofte

Ørsted i Gentofte blev onsdag eftermiddag evakueret.

Politiet er til stede ved Ørsted på Nesa Alle i Gentofte og er ved at evakuere bygningen, bekræfter Nordsjællands Politi over for TV 2. Politiet kan ikke oplyse en årsag til evakueringen.

Patienter får ikke kræftbehandling i tide

Et betydeligt antal patienter får – i strid med lovgivningen – ikke tilbudt udredning og behandling af kræft i overensstemmelse med de maksimale ventetider. Det fremgår af en ny beretning fra Rigsrevisionen, og det får kritik af de politisk udpegede Statsrevisorer, der kalder det "utilfredsstillende".