Nyheder

Ansat på sygehus kan have smittet 440 patienter med tuberkulose

Hospitalet har udvidet åbningstiden for at få alle undersøgt.

En ansat på Aalborg Universitetshospital kan have smittet sine patienter med tuberkulose.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Vi tager ikke nogen chancer overhovedet. Alle, der har den mindste risiko for at være smittet, er indkaldt til undersøgelse, og alle andre kan være helt rolige, siger lægefaglige direktør Michael Braüner Schmidt til avisen.

Hospitalet har nu indkaldt 440 patienter til undersøgelser. Alle undersøgelserne bliver foretaget i løbet af næste uge, hvor hospitalet har udvidet åbningstiden for at nå at undersøge alle patienter inden jul.

Sjælden sygdom

Der er tale om en sjælden sygdom. I 2017 blev der ifølge Statens Serum Institut blot registreret 275 tilfælde af tuberkulose i Danmark.

Sunde og raske personer er generelt meget lidt modtagelige over for sygdommen, som smitter via hoste. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det kun lidt under en tredjedel, der udsættes for smittefare, som får bakterien, mens kun et par procent bliver syge.

- Det her er et enkeltstående tilfælde, hvor en person i kraft af sit arbejde kan have udsat andre for smitte. Der er endnu ingen viden om, hvorvidt nogen er blevet smittede. Hvis det viser sig at være tilfældet, kan man give dem forebyggende medicin, oplyser Troels Lillebæk, afdelingschef i Statens Serum Institut, til TV 2.

Den lægefaglige direktør på Aalborg Universitetshospital ønsker ikke at oplyse over for Nordjyske, hvilken afdeling den smittede ansatte arbejder på, men der er tale om en medarbejder, som har kontakt til patienter.

Hospitalet har kontakt til alle, som kan have været udsat for smittefare.