Nyheder

Kronprinsen indvier K.B. Hallen med bold og ketsjer

I 2011 brændte K.B. Hallen ned, da et halogenspot antændte nogle papkasser. Nu genopstår hallen i en helt nybygget version.

Saks, snor og borgmester var skiftet ud med ketsjer, bold og kronprins, da K.B. Hallen i dag blev indviet. 

Det med at klippe en snor er for gammeldags, lød det fra Martin Brygmann, der var vært for indvielsen. I stedet fik Kronprins Frederik overrakt en tennisketsjer og en bold, og med en underhånd slog kronprinsen bolden ud i salen, og K.B. Hallen var dermed officielt indviet. 

Brændt ned

Syv år efter, at K.B. Hallen brændte ned, er den nu genopbygget og klar til indvielse. 

K.B. Hallen på Frederiksberg i København er en ikonisk sports- og koncerthal fra 1938, der gennem tiden har haft besøg af verdensstjerner som The Beatles, Rolling Stones og Frank Sinatra.

I september 2011 gik der ild i hallen, da et halogenspot antændte nogle papkasser.

28. september 2011 gik der ild i K.B. Hallen, der brændte ned. Video: Astrid Skov Andersen

Branden var så kraftig, at røgen kunne ses over hele København, og beboerne i nærheden blev bedt om at blive inden døre. 

Hallen stod ikke til at redde og blev revet ned, og derfor var det en helt nyopført udgave af K.B. Hallen, der blev indviet i dag - og det stod kronprins Frederik for. 

Kronprinsen har selv gode minder fra netop denne sport- og musikscene. I starten af 80'erne så han tennisspilleren Bjørn Borg spille her.

- Der fik jeg en ketsjer af manden selv - af Borg. Med dobbelthåndsgrip, sagde kronprinsen. 

- Det var sjovt dengang, og så har jeg også stået her - så tæt på scenen som overhovedet muligt - til diverse udemærkede rockkoncerter, lød det fra Kronprins Frederik. 

- Efter et årelangt, ihærdigt og målrettet arbejde af KB's ledelse og med støtte fra en række fonde med A.P. Møller Fonden i spidsen har klubben formået at genrejse K.B. Hallen, skriver K.B. Hallen i en pressemeddelelse. 

- Klar til at møde sin anden ungdom og glæde nye generationer. 

Fredet

Den karakteristiske hvælving, som K.B. Hallen var kendt for, går igen i det nye byggeri. Den oprindelige K.B. hal var tegnet af arkitekt Hans Hansen. 

Det er arkitekterne Christensen & Co., der har stået for nybyggeriet, der har kostet 235 millioner kroner. Projektet er blandt andet støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond. 

Hallen, der ligger på Peter Bangs Vej på Frederiksberg i København, blev i marts 2011 fredet - cirka et halvt år før den brændte ned. I 2013 vurderede Kulturstyrelsen, at det ikke kunne svare sig at genopbygge hallen. Den mistede derfor sin status som fredet og kunne genopbygges uden at tage hensyn til den tidligere konstruktion.

Ikke første genåbning

Hallen er tidligere vendt tilbage efter ødelæggelser. I 1944 blev en bombe sprængt af danske nazister i en terroraktion mod K.B. Hallen. Store dele blev ødelagt, men selve betonkonstruktionen var intakt, og et halvt år efter befrielsen i maj 1945 åbnede hallen igen.

K.B. Hallen begynder igen at huse koncerter fra januar, startende med en seks timer lang åbningskoncert 24. januar 2019.