Nyheder

Lars Mikkelsen vinder international Emmy for rolle i DR-serie

Lars Mikkelsen sikrede sig natten til tirsdag en Emmy foran skuespillere fra Brasilien, Canada og Tyrkiet.

Den danske skuespiller Lars Mikkelsen har natten til tirsdag vundet en international Emmy for 'bedste mandlige skuespiller' for sin præstation i DR's tv-serie 'Herrens Veje'.

- Det er en dejlig bekræftelse at få, siger den 54-årige skuespiller til TV 2.

- Det er jo slet ikke noget, man regner med. Og slet ikke da jeg så de andre og tænkte, "hold kæft, hvor er de gode", siger han i telefonen fra USA.

Han vandt prisen for 'bedste mandlige skuespiller' foran Julio Andrade fra Brasilien, Billy Campbell fra Canada og Tolga Saritas fra Tyrkiet.

"En af Danmarks største skuespillere"

Også hos DR Drama glæder man sig over den fornemme tv-pris. Det siger Camilla Hammerich fra DR Drama i en pressemeddelelse.

- Det er en stor ære og glæde for DR og Danmark, at Lars Mikkelsen har fået årets internationale Emmy for sin rolle i 'Herrens Veje', siger Camilla Hammerich, der var producent på serien, ifølge Ritzau.

- Han fortjener det fuldt ud. I over to år har Lars levet og åndet med karakteren Johannes, og med sit lysende skuespiltalent og sin utrættelige arbejdsindsats har han skabt et fantastisk portræt af et mangesidet og voldsomt menneske, siger producenten.

Hun kalder Lars Mikkelsen for "en af Danmarks største skuespillere".

- Det har udlandet fået øjnene op for. Det kan vi kun være stolte af og taknemmelige for, siger Camilla Hammerich.

Der er da også kun rosende ord til skuespilleren fra hans kollega Morten Hee Andersen, der har rollen som præstesønnen August i 'Herrens veje'

- Lars er så sindssygt dygtig at arbejde sammen med. Han er altid velforberedt, og man kan som skuespiller aldrig gøre noget forkert, når man arbejder sammen med ham, siger han til TV 2.

Stor succes ved Emmy-shows

DR, der står bag 'Herrens Veje', har tidligere haft stor succes ved de prestigefulde Emmy-shows.

22 gange er DR-serier blevet nomineret til prisen for 'årets serie', og fire gange har en DR-serie vundet.

Det drejer sig om 'Livvagterne' i 2009, 'Ørnen' i 2005, 'Nikolaj og Julie' i 2003 og 'Rejseholdet' i 2002.

Derudover har de danske skuespillere Sofie Gråbøl og Sidse Babett Knudsen også været nomineret i kategorien 'bedste kvindelige skuespiller' for deres roller i henholdsvis 'Forbrydelsen' og 'Borgen'. Dog uden at vinde.