Nyheder

Britta Nielsen fremstilles i grundlovsforhør

Britta Nielsen fremstilles lørdag i grundlovsforhør på Frederiksberg. Her er hun fotograferet ved retten i Sydafrika.

Anna Britta Troelsgaard Nielsen, kaldet Britta Nielsen, fremstilles i dag klokken 10 i grundlovsforhør ved Retten på Frederiksberg. Her ventes anklagemyndigheden at kræve den 64-årige kvinde varetægtsfængslet i sagen om svindel med Socialstyrelsens midler for mindst 111 millioner kroner.

Jimmy Jamil Hayat fængslet - nægter skyld

Den varetægtsfængsledes navn er Jimmy Jamil Hayat. Han er 38 år og søn af den hovedmistænket, 64-årige Britta Nielsen. Det kan vi nu nævne, da navneforbuddet er hævet. Han nægter sig skyldig i sigtelsen mod ham.

Retten er hævet

Der er en løssluppen stemning i retslokalet, hvor der snakkes om løst og fast, nu hvor retten er hævet. Den mandlige sigtede har endnu ikke forladt lokalet. Han venter tilsyneladende på sin forsvarer. Dermed slutter liveopdateringerne herfra. Tak til jer, der læste med.

De to sigtede vinker

Britta Nielsen har forladt retslokalet. På vej vender hun sig om og giver et lille vink til den medsigtede, som returnerer hilsenen. Det ser ud til, at hun siger et sagte ord eller to.

Britta Nielsen rejser sig

Britta Nielsen er stadig til stede i retten. Hun rejser sig nu og tager en sort jakke på. Hun taler med en af de andre kvindelige sigtedes forsvarsadvokater.

Navneforbuddet er ophævet

Han har ikke længere behov for navneforbuddet, siger forsvareren. Derfor ophæves navneforbuddet.

Pressen vil have ophævet navneforbud

Jan Søgaard fra Ekstra Bladet beder retten om at ophæve navneforbuddet, der gælder den sigtede mand.

Sigtes varetægtsfængslet

Retten kan afsige kendelse med det samme, lyder det fra dommeren, som varetægtsfængsler manden frem til 4. december med samme begrundelse som Britta Nielsens varetægtsfængsling.

Forsvarer protesterer ikke

Henrik dupont protesterer ikke mod dørlukning, men mener ikke, det er nødvendigt, siger han.

Begærer dørlukning

Anklageren begærer dørlukning.

Kræves fængsles

Anklageren begærer manden varetægtsfængslet frem til 4. december ligesom Britta Nielsen.

Nægter sig skyldig

- Min klient nægter sig skyldig, siger hans forsvarer, Henrik Dupont.

Hæleri af særlig grov beskaffenhed

Han sigtes for hæleri af særlig grov beskaffenhed, siger anklageren.

Bekræfter sit navn

Han bekræfter sit navn, sin fødselsdato, og at han blev anholdt i går.

Nyt grundlovsforhør

Nu fortsætter retten med grundlovsforhøret mod den medsigtede mand.

Begrundet mistanke

Dommerne forklarer fængsling med, at der er begrundet mistanke, om at hun er skyldig i sigtelsen. Grund til at tro, at hun på fri fod flygte, og grund til at tro, at hun vil påvikre sagen.

Britta Nielsen varetægtsfængsles

Britta Nielsen varetægtsfængsles frem til 4. december.

Grundlovsforhør i gang igen

En betjent har lige stukket hovedet ud fra retslokalet og sagt til Nima Nabipou, som stod ude på gangen med en kop kaffe i hånden, og flere andre, at grundlovsforhøret genoptages efter pausen.

Pause i grundlovsforhøret

Forsvarsadvokaterne Nima Nabipou og Henrik Dupont har netop forladt retslokalet. Der er pause i grundlovsforhøret med Britta Nielsen. Ingen af dem kan give en prognose på, hvor lang tid der er tilbage. 

Sigtet mand nægter sig skyldig

Vi ved ikke, hvornår grundlovsforhøret med Britta Nielsen er slut, så vi kan få at vide, om hun skal varetægtsfængsles. Men vi ved, at den medsigtede mand skal i grundlovsforhør bagefter. Der vil pressen og tilhører igen få mulighed for at høre sigtelsen inden en eventuel dørlukning. Hans forsvarer, Henrik Dupont, har oplyst, at manden nægter sig skyldig.

SØIK afviser beskyldninger om lækage

Da forsvarer Nima Nabipou protesterede mod dørlukning beskyldte han SØIK, populært kaldet bagmandspolitiet, for at lække dokumenter til Ekstra Bladet. Presseansvarlig fra SØIK Simon Gosvig, der er til stede i retsbygningen, afviser, at der er sket læk fra SØIK og siger, det er en misforståelse. De omtalte dokumenter stammer fra åbne aktindsigter fra de svenske domstole i forbindelse med beslaglæggelse af Britta Nielsens svenske ødegård, siger han til TV 2.