Millionsvindel i Socialstyrelsen

I dag afgøres det, hvornår Britta Nielsen skal udleveres til Danmark

Torsdag formiddag skal den svindelmistænkte Anna Britta Troelsgaard Nielsen stå over for en dommer ved retten i Randburg i Johannesburg

Talrige danske journalister er til stede ved retsbygningen Randburg Magistrate Court, hvor Anna Britta Troelsgaard Nielsen senere torsdag vil blive stillet for en dommer. 

I retssal 3 skal dommeren ved et - i første omgang - kort møde afgøre, hvornår der kan afholdes et længere møde om, hvorvidt den 64-årige kvinde, der er sigtet for at have svindlet for 111 millioner kroner i Socialstyrelsen, kan udleveres til Danmark.

Kan snart være på vej hjem

Britta Nielsens egen forsvarsadvokat, Gerhard Landman, mener, at Britta Nielsens møde om udlevering kommer til at finde sted torsdag. Andre kilder, som TV 2 har været i kontakt med, er ikke lige så sikre på tidspunktet.

Hvis det korte møde ender med, at man planlægger det rigtige retsmøde til at finde sted i dag, så er det muligt, at Anna Britta Troelsgaard Nielsen kan blive sat på et fly mod Danmark allerede torsdag eftermiddag eller aften.

Ifølge hendes forsvarsadvokat i Sydafrika, Gerhard Landman, er det fortsat hans forventning, at den danske kvinde kan komme på et fly torsdag aften og dermed lande i Danmark fredag.

- Det er meget sandsynligt, siger han torsdag morgen til TV 2.

Enige om udlevering

Gerhard Landman har tidligere fortalt TV 2, at de danske og sydafrikanske myndigheder er enige om udleveringen af Anna Britta Troelsgaard Nielsen. Han mener desuden at vide, at de danske myndigheder har reserveret flybilletter til den sigtede med afgang torsdag aften.

Disse oplysninger ønsker hverken Statsanklageren for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, eller Udenrigsministeriet dog at be- eller afkræfte.

Sydafrikas politiminister fortalte dog i går til TV 2, at han også forventer en hurtig udleveringssag.

Torsdag morgen har chefanklageren fortalt den fremmødte presse, at den sigtede endnu ikke er ankommet til retsbygningen. Hun har siddet tilbageholdt på Brooklyn Police Station i Pretoria, cirka 50 kilometer fra retssbygningen i Randburg.

Anna Britta Troelsgaard Nielsen blev mandag morgen anholdt i en hotellejlighed i bydelen Sandton i Johannesburg efter en længere menneskejagt.