Udland

Mænd vil bruge deres våben for at hjælpe Trump

En militsgruppe gør lige nu klar til kamp mod Det Demokratiske Parti efter midtvejsvalget i USA tirsdag.

Langt ude på landet i en skov i det sydlige Georgia har TV 2s USA-korrespondent Jesper Steinmetz mødt den kontroversielle militsgruppe Georgia III% Security Force.  

I et land, hvor våbenlovene er løsere end stort set alle andre steder på Jorden, er de bedre bevæbnet end det lokale politi.

Alle mændene ejer op til flere maskinpistoler og håndvåben. 

Demokraterne er meget mere farlige end islamistiske ekstreme grupper

Joel Miller, medlem af Georgia III% Security Force 

De er alle tidligere soldater, og lige nu træner de deres skydefærdigheder hver weekend.

De vil være klar til at beskytte deres præsident og den amerikanske grundlov, som, de mener, er under angreb fra Det Demokratiske Parti.

- Vi venter bare på, at nogle politikere snart svigter den amerikanske befolkning, og når de gør det, så er vi klar med vores våben til at sige fra og selv varetage folkets interesser, fortæller et af medlemmerne Joel Miller.

Våben er nu deres vigtigste ven

Militsgruppen stoler især ikke på demokraterne. 

- De trækker USA længere og længere væk fra, hvad landet blev grundlagt på, nemlig frihed, fortsætter han.

- Jeg mener, at demokraterne er meget mere farlige end islamistiske ekstreme grupper, fortæller Joel Miller til TV 2.

De frygter for en demokratisk valgsejr tirsdag ved midtvejsvalget, fordi demokraterne længe har villet stramme den amerikanske våbenlovgivning. Det, mener mændene i gruppen, er et brud på deres rettigheder.

- Hvis du prøver at tage mine våben og knive fra mig, er det en stor ting for mig. Tanken om, at de vil stramme våbenlovgivningen, hidser mig op. Jeg har ret til at bære våben og beskytte mine venner og familie, fortæller John Myers til Jesper Steinmetz.

Derfor har de mistet tilliden til regeringen, men hylder Trump, fordi han har været fuldstændig ubøjelig i sin kamp for retten til at bære våben.

- Jeg har nul procent tillid til regeringen, men jeg har 100 procent tillid til Donald Trump, fortæller lederen af militsgruppen, Chris Hill.  

- Den amerikanske regering har udviklet sig til nogle tyranner, der ikke lytter til folket. Trump er ikke politiker, han er folkets mand. Han kæmper også for, at regeringen skal have mindre bestemmelse over os.

Deres våben er nu blevet deres vigtigste allierede og det mest dyrebare i kampen for Trump og mod det regeringsapparat, de ikke mener, at han er en del af.

- Vi er ikke bare nogle idioter, der render rundt i skoven for sjov med vores våben. Det her er ikke nogen fucking leg for os. Det er vores grundlov som vi kæmper for at beskytte. Jeg træner herude for at være klar til at kæmpe for mine rettigheder en dag, konstaterer John Myers.

De mener, at USA har brug for militsgrupper som dem, fordi regeringen ikke lytter til amerikanernes ønsker og behov. 

- Det er godt, at vi har militsgrupper i landet. Der burde være flere af os. Vi kommer fra folket, forstår folket og vil hjælpe og beskytte folket, siger Joel Miller.  

De er klar til at affyre deres våben 

Lige nu findes der over 500 militsgrupper i USA. Og de har altså alle sammen som mål at kæmpe mod statsmagten, hvis de føler sig truet på det, de mener er amerikanske værdier.

- De vil fjerne vores våben, og det eneste, vi har at sige til det, er, at de bare kan forsøge, fortæller lederen af Georgia III% Security Force til TV 2.  

Det kan godt være, at de har fået deres mand i Det Hvide Hus, som kæmper deres sag, men opnår demokraterne mere magt efter valget tirsdag, så er der særligt en ting, de bekymrer sig om.

- Vi har på fornemmelsen, at de vil forsøge at vælte Trump, fortæller Chris Hill.  

Og hvis demokraterne skulle finde på at starte en rigsretssag mod deres præsident, er de ikke i tvivl om, hvad næste skridt fra træningen i skoven bliver.

- Hvis demokraterne forsøger at vælte Donald Trump som præsident, så er vi klar til at støtte præsidenten på alle måder. Vi er klar til at trække vores våben og skride ind, hvis højtstående politikere begynder på ting, vi ikke bryder os om. Vi har snart fået nok, konstaterer Chris Hill.