Kronprinsparret i audiens hos paven

Med et besøg i Rom skal kronprinsparret blandt andet være med til at styrke båndet mellem Danmark og Italien.

Når kronprinsesse Mary og kronprins Frederik i næste uge drager mod støvlelandet som frontfigurer i endnu et dansk erhvervsfremstød, bliver et af rejsens højdepunkter et møde med pave Frans.

Den 81-årige pave vil torsdag 8. november modtage de danske æresgæster, når de lægger vejen forbi den hellige stat Vatikanet.

Styrke bånd og finde løsninger

Besøget i den italienske hovedstad, Rom, vil strække sig fra 6. til 8. november, hvor parret skal deltage i en række forskellige erhvervsaktiviteter i løbet af rejsen.

Kronprinsparret har tidligere holdt en privat miniferie i Rom, men denne gang får de følgeskab af en større erhvervsdelegation samt udenrigsminister Anders Samuelsen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Formålet med besøget er at styrke båndene mellem Danmark og Italien og sætte fokus på løsninger inden for sundhed og klima.

En sjældenhed

Det er efterhånden også 12 år siden, at en pave sidst trykkede hånd med et medlem af den danske kongefamilie i Vatikanet.

I 2006 var det Dronning Margrethe, der besøgte den daværende pave, pave Benedikt XVI, i forbindelse med åbningen af en udstilling med danske guldaldermalere.

Dengang var det første gang i mere end fire årtier, at det danske kongehus aflagde statsbesøg i landet.