Presselogen

Chefredaktører kritiserer ansættelse af ny DR-vært

Flere chefredaktører kritiserer DR for at ansætte kommunikationsdirektøren for bankernes interesseorganisation som nyhedsvært. DR afviser kritikken.

Det har vakt en del opsigt, at DR har ansat Nina Munch-Perrin som ny studievært på TV Avisen.

Den kommende studievært har nemlig de seneste tre år været kommunikationsdirektør i Finans Danmark, en organisation, der beskriver sig selv som "interesseorganisation for bank, realkredit, kapitalforvaltning, værdipapirhandel og investeringsfonde i Danmark".

- Dårligt nyt for DR's troværdighed

Men i en tid, hvor medierne er fyldt med kritiske historier om blandt andet hvidvask i Danske Bank, så er det dårligt nyt for DR’s troværdighed at ansætte kommunikationsdirektøren for netop bankernes brancheorganisation.

Det mener Lisbeth Knudsen, der selv er tidligere nyhedsdirektør i DR og nu tværgående chefredaktør hos Mandag Morgen og Altinget.

- Generelt synes jeg, at det er problematisk at gå direkte fra et kommunikationschefjob eller et spindoktorjob og så til et studieværtjob. Her bærer du hele stationens troværdighed på dine skuldre, og det er bare et signal til hele omverdenen om troværdighed, og derfor er det vigtigt, at der er en karensperiode mellem, at man har den her type job, sagde Lisbeth Knudsen i medieprogrammet 'Presselogen' på TV 2 News.

Gambler med troværdigheden

Også Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen mener, at DR gambler med troværdigheden.

- Jeg synes, det er naivt af Danmarks Radio at gøre det her. Hvordan tror I, at folk vil se på det, i den tid vi er i nu? Om nogen er DR da nogen, der har brug for, at der er en folkelig opbakning omkring det, I laver lige i øjeblikket, sagde Poul Madsen.

DR afviser

Nina Munch-Perrin har tidligere været ansat som erhvervskorrespondent hos DR, men skiftede i 2015 til en stilling som kommunikationsdirektør hos Finans Rådet, som efterfølgende har skiftet navn til Finans Danmark.

DR’s nyhedschef, Thomas Falbe, mener ikke, at ansættelsen giver problemer hos DR.

- Jeg er ikke enig, for så havde jeg jo ikke ansat Nina Munch-Perrin, som jeg anser for at være en af de dygtigste og mest hårdtarbejdende journalister, som jeg har arbejdet sammen med. Det er jo det, vi har ansat hende på baggrund af, og det er den kompetence, hun tager med ind, og det er jeg fuldstændig overbevist om, at hun kommer til at løfte, så hun netop kan bære den troværdighed, som DR og TV Avisen skal have overfor for vores seere. Hvis der havde været nogen som helst tvivl om habilitet eller troværdighed, så havde vi jo ikke foretaget det valg, sagde Thomas Falbe i Presselogen.

Se hele debatten på TV 2 Play her.