Skats forsvundne milliarder | Bombeattentat mod Obama og Clinton | Saudisk ambassadør skoleret

16x9
Lokalt politi i New York er undersøger de mistænkelige pakker, som er blevet sendt til nyhedsstationen CNN. Obama og Clinton har også modtaget sprængstof med posten, oplyser Secret Service. Foto: Kevin Coombs / Ritzau Scanpix

Arkæologer har fundet et gammelt skib på havets bund.

2400 år har det på bagen, men alligevel er det i helt usædvanligt god stand

Det er onsdag, og det her er dagens historier: 

Her er otte af Skats forsvundne milliarder

Hvis nu du kunne slippe afsted med at stjæle 12,7 milliarder kroner, hvordan og hvor ville du så gemme rovet?

Sådan flyver dine penge rundt fra skattely til skattely.
Sådan flyver dine penge rundt fra skattely til skattely. Foto: TV 2 Grafik

Den danske stat er på sporet af byttet fra danmarkshistoriens største tyveri, bedre kendt som 'udbyttesagen'. Og indtil nu har Skat været i stand til at opsnuse, hvor godt otte af de 12,7 forsvundne milliarder kroner er havnet. 

Det viser dokumenter fra en stævning ved High Court of London.

Ved hjælp af dokumenterne har TV 2 kortlagt pengestrømmene, der går på kryds og tværs af hele verdenen. Fra skattely på Cayman-øerne til private lommer i Dubai. Det kort kan du se her. 

Saudisk ambassadør har stået skoleret

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) indkaldte tirsdag Saudi-Arabiens ambassadør til møde i Udenrigsministeriet..
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) indkaldte tirsdag Saudi-Arabiens ambassadør til møde i Udenrigsministeriet.. Foto: Alastair Grant / Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet vil sende "et meget klart og tydeligt signal om, at det her er fuldstændig uacceptabelt" til Saudi-Arabien. Det siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), som i dag har haft et møde med den saudiske ambassadør i Danmark. 

Baggrunden for mødet er drabet på den tyrkiske journalist Jamal Khashoggi, som har udviklet sig til lidt af en diplomatisk krise for Saudi-Arabien

I en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet hedder det, at det under mødet blev gjort klart, at "ytringsfrihed, en fri presse og sikkerhed for journalister er centrale danske værdier, og at de bør respekteres overalt."

Sælgere af kemilegetøj skal nemmere kunne straffes

Efter en stribe af sager om legetøj, der indeholder giftige stoffer - heriblandt plastikfodbolde og de populære squishies - kommer både miljø- og erhvervsministrene nu efter forhandlerne.

Jakob Ellemann-Jensen (V) og Rasmus Jarlov (K) vil nemlig gøre det nemmere at straffe butikker, der sælger legetøjet. Tidligere kunne man kun få en bøde, hvis man solgte et produkt, man var klar over, var giftigt, men fremover kan selv uvidende forhandlere blive straffet.  

- På den måde bliver virksomhederne i højere grad stillet til ansvar for, hvad de sælger, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V).

Bomber sendt til Obama, Clinton og CNN

En tekniker, som screener Bill og Hillary Clintons post, har i dag fundet noget, der kan være sprængstof, i et brev adresseret til parret.

Det skriver det amerikanske Secret Service i en pressemeddelelse og oplyser samtidig, at en pakke med lignende indhold er fundet i den tidligere amerikanske præsident, Barack Obamas, post. 

Desuden er CNN's kontorer i New York blevet evakueret efter fund af en mistænkelig pakke.

USA's vicepræsident Mike Pence har fordømt angrebet mod de tidligere præsident-familier, som kommer kun få dage efter et lignende attentatforsøg mod milliardæren George Soros. 

- Disse kujonagtige handlinger er frastødende og har ingen plads i dette land. Jeg er taknemmelig for den hurtige reaktion fra FBI, Secret Service og lokalt politi, siger han. 

Knivstikkeri på Antarktis

Det lyder næsten som plottet til Kurt Russel-gyseren 'The Thing': En forsker har overfaldet en kollega i kantinen på den russiske forskningsstation Bellinghaus på Antarktis med en kniv efter et nervesammenbrud. Nu bliver han sigtet for drabsforsøg

Angrebet skal have fundet sted 9. oktober, og umiddelbart efter overgav gerningsmanden sig selv til stationslederen uden at gøre modstand. Han er nu sat i husarrest, mens den sårede forsker er blevet sendt til et hospital i Chile.

Og apropos Antarktis, så har Nasa fotograferet en gigantisk gletsjer som usædvanligt nok er fuldstændig firkantet.