Mistænkt storsvindlers datters hestefirma fik tilført 18 millioner kroner

En stor del af pengene i svindelmistænkts datters selskab er siden brugt. Pengene kom fra en ukendt kilde.

Sagen om den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen, der mistænkt for at svindle sig til 111 millioner via sit arbejde i Socialstyrelsen, trækker tråde til stadig flere lande i Europa.

Kvindens datter har således haft firmaer i både Danmark, Tyskland og Holland - og mindst et af firmaerne fik tilført et større beløb fra ukendt side.

Firmaet, som datteren oprettede i Holland, fik kort efter stiftelsen i 2012 tilført to millioner euro svarende til 15 millioner danske kroner.

Året efter steg det tal med omkring tre millioner danske kroner til samlet cirka 18 millioner, viser firmaets regnskaber, som TV 2 er i besiddelse af.

I byen Scherpenzeel, hvor firmaet er registreret, mødte TV 2 den hollandske forretningsmand Rob Bouman, der oprettede firmaet for Anna Britta Troelsgaard Nielsens datter.

- Hun virkede som en helt almindelig og naturlig pige, fortæller han om det første møde med sin daværende forretningspartner.

Fik tilført 18 millioner kroner

Rob Bouman fortæller, at han arbejdede tæt sammen med datteren. Han administrerede hendes firma i Holland – og han hjalp hende med at dyrke sin tilsyneladende enorme interesse for heste.

- Hun havde flere heste stående opstaldet hos mig. Det var sportsheste og ja – de var dyre. Men det er sådan nogle jo. Men jeg vil ikke udlevere detaljer om mine klienter, så jeg kan ikke fortælle journalister, hvor mange der var, hvad de havde kostet, eller hvor de var købt.

I firmaets regnskab for 2013 fremgår det, at firmaet havde optaget et kortfristet lån på 1.964.158 euro – knap 15 millioner kroner.

I 2014 steg lånet, så Anna Britta Troelsgaard Nielsens datters firma skyldte 2,4 millioner euro (knap 18 millioner kroner) til en ukendt långiver - samtidig med at pengene fossede ud af selskabet.

Af regnskabet fremgår det ikke, hvad pengene er gået til. Men firmaet er registreret i branchen for avl, træning og handel med heste.

Og i en database over registrerede heste fremgår det, at firmaet både har købt og solgt flere konkurrenceheste.

Otte millioner kroner brugt

TV 2 har set fakturaen på en hest, som firmaet solgte til en pris på knap 45.000 kroner.

Men der er tydeligvis brugt penge af en helt anden størrelsesorden i firmaet. Af de regnskaber, TV 2 har indblik i, fremgår det nemlig, at der i alt er brugt over otte millioner kroner til og med 2015.

I databasen over registrerede heste fremgår det, at Anna Britta Troelsgaard Nielsens datter har deltaget i talrige ridestævner i Europa - stævner som ifølge TV 2s kilder er dyre at deltage i.

Alene lastbilen til transport af hestene har måske kostet fire-fem millioner kroner. Det har den assisterende landstræner i springridning, Kristian Skovrider, tidligere fortalt TV 2.

- Der er få mennesker, der kan være med på det plan, siger han.

Datterens firmaregnskaber efter 2015 fremgår ikke af det hollandske virksomhedsregister, og derfor vides det ikke, om de resterende dele af de lånte penge fortsat står i firmaet.

Efterlyst i hele verden

Tilbage hos Rob Bouman ønsker forretningsmanden ikke at forholde sig til de millioner af kroner, der er fosset ud af selskabet.

Men han fortæller, at han ikke længere har forretninger med hverken Anna Britta Troelsgaard Nielsen eller hendes datter.

- Vi mødtes cirka en gang om måneden fra 2013 til 2015. Moderen har jeg aldrig mødt. Hun (datteren, red.) lejede stalde af mig, og jeg stod for administrationen af hendes selskab. Så vidt jeg ved, har hun ikke heste i Holland mere, siger Rob Bouman.

TV 2 har tidligere fortalt, hvordan Anna Britta Troelsgaard Nielsen og hendes datter har haft deres gang på et fornemt stutteri Schockemöhle i det vestlige Tyskland, hvor de handlede heste og modtog ridetræning.

Den 64-årige kvinde og hendes familie ejer desuden flere ejendomme i Sydafrika, heriblandt en villa med pool i og en andel i et safariresort.

I Sverige er en ødegård ejet af kvinden desuden blevet beslaglagt.

Anna Britta Troelsgaard Nielsen er fængslet in absentia for at have begået underslæb i forbindelse med sit arbejde i Socialstyrelsens tilskudsadministration igennem 16 år og er efterlyst internationalt via Interpol.

Hun skylder ifølge Sø- og Handelsretten den danske stat i alt 123 millioner kroner - de 111 millioner plus renter.