Svindelmistænkt med hang til heste | Bandeleder dømt | Rusland og Danske Bank

16x9
Et afsindigt blæsevejr er på vej mod Floridas kyst. Uvejret har fået navnet Michael og er en orkan i kategori 4. Foto: Devon Ravine / Ritzau Scanpix

Har du en holdning til sokker?

For det er der åbenbart en hel del vrede danskere, der har. I hvert fald, hvis det er sokker med et budskab

Vi er halvvejs igennem ugen, og her har du et friskt nyhedsoverblik: 

Svindelspor fører til eksklusivt stutteri i Tyskland

Anna Britta Troelsgaard Nielsen er mistænkt for svindel på op til 111 millioner. I dag blev navneforbuddet mod hende ophævet.
Anna Britta Troelsgaard Nielsen er mistænkt for svindel på op til 111 millioner. I dag blev navneforbuddet mod hende ophævet. Foto: Ridehesten.dk

Hvis ikke det sivede ind i går, hvor vildt det er, at en ansat i Socialstyrelsen er mistænkt for at slippe af sted med at svindle for 111 millioner kroner, så overvej lige det her:

Den 64-årige, internationalt efterlyste kvinde, som vi nu kender navnet på, har i gennemsnit taget 600.000 kroner om måneden. I 15 år. Uden nogen opdagede det. Ingen. 

Men hvad har hun dog brugt alle de penge på?

Et sted, hun i hvert fald har haft spenderbukserne på, er et ekstremt eksklusivt stutteri i byen Mühlen i det nordvestlige Tyskland. Her beskriver medarbejderne kvinden og hendes datter som meget velhavende og "gode kunder".

Det kommer endda bag på stedets general manager, Christoph Hinkel, at kvinden overhovedet havde et arbejde. Fordi "det har vores kunder normalt ikke. De fleste af vores kunder er meget velhavende og har ikke jobs, som os andre," siger han. 

Og kan du i øvrigt gætte, i hvilken bank kvinden havde de penge, hun tog fra Socialstyrelsen? Præcis. Danske Bank, som nu igen-igen-igen får kritik for ikke at være for vakse ved havelågen. 

Rusland er klar til at gå ind i Danske Bank-sag

Apropos Danske Bank: Hvis nogen nogensinde skal gøre sig forhåbning om at nå til bunds i sagen om de hvidvaskede milliarder i Danske Banks estiske filial - ja, så skal der skal samarbejdes med russiske myndigheder,

Ifølge hvidvaskekspert og forfatter Oliver Bollough er det meget sandsynligt, at en større del af de mange milliarder har sit oprindelige udgangspunkt i Rusland.

Derfor er det oplagt at bede russerne om hjælp, mener han.

Det russiske finanstilsyn, Rosfinmonitoring, tilkendegiver over for TV 2, at de er klar til at bistå i undersøgelsen. Hvis altså der kommer en forespørgsel fra officielle kanaler. 

Sådan en kanal kunne jo være det danske finanstilsyn, som i dag har lagt sig fladt ned og erkendt, at de stolede for meget på de oplysninger, Danske Bank gav, og at de skulle have forholdt sig mere kritisk. 

Tusinder opfordret til at flygte fra orkanen Michael

Palmetræer bøjer sig for de kraftige vinde, der er på vej.
Palmetræer bøjer sig for de kraftige vinde, der er på vej. Foto: Jonathan Bachman / Ritzau Scanpix

Orkanen Michael har i morges dansk tid udviklet sig til en kategori 4-orkan. Den frygtes at blive den mest ødelæggende til at ramme det nordvestlige Florida i flere årtier. Det oplyser USA's nationale stormcenter (NHC).

Mindst 180.000 personer har fået ordre om, at de skal lade sig evakuere fra området, inden orkanen ventes at ramme kysten onsdag eftermiddag lokal tid, skriver nyhedsbureauet AP.  

I alt er omkring 375.000 indbyggere ifølge myndighederne i Florida blevet enten beordret eller opfordret til at forlade området. Orkanen ventes at ramme kysten onsdag eftermiddag lokal tid.

Bandeleder dømt til udvisning for tredje gang

Den 52-årige tidligere bandeleder Danny Abdalla er i dag blevet idømt 12 års fængsel og endnu en udvisning af Danmark.

Det er dermed tredje gang, at den tidligere bandeleder er blevet smidt ud af landet, men da han vurderes at være i livsfare i sit hjemland Libanon, er han blevet i Danmark på tålt ophold.

Billedet af Danny Abdalla er fra 2008, da han stod i spidsen for banden Den Internationale Klub.
Billedet af Danny Abdalla er fra 2008, da han stod i spidsen for banden Den Internationale Klub. Foto: Claus Bech / Claus Bech / Scanpix

Dagens retsag i Vestre Landsret var en ankesag fra Byretten i Holstebro. Her havde man allerede dømt Danny Abdalla til forvaring og efterfølgende udvisning. I landsretten vurderede man dog ikke, at betingelserne for en forvarringsdom var opfyldt.

Retten har fundet ham skyldig i at have begået to voldtægter, i at have været bagmanden i forbindelse med fire skyderier samt for at have transporteret mindst 500 gram kokain fra København til Jylland.

Disse cykellygter skal du undgå

Forbrugerrådet Tænk har lavet en test af 22 cykellygter. Otte af dem dumper.
Forbrugerrådet Tænk har lavet en test af 22 cykellygter. Otte af dem dumper. Foto: TV 2

Er du sådan en, der cykler på arbejde om morgenen? Så ved du godt, at det er på høje tid at få gravet lygterne frem fra kommoden i entréen. 

Hvis du til gengæld mangler cykellygter, så skal du læse med her. For der er kæmpe forskel fra mærke til mærke, og det er bestemt ikke alle, der lever op til lovkravene om, hvad cykellygter skal kunne. Det skriver Forbrugerrådet Tænk

Det er især de der små silikonelygter, der dumper testen. Udover en bøde på 700 kroner for at køre med utilstrækkeligt lys, kan det få langt større konsekvenser, hvis bilerne ikke kan se dig.