Nyheder

Flere franskmænd brød dresscode til gallataffel på slottet

Ikke alle tog Dronningens dresscode lige højtideligt.

I anledning af den franske præsidents besøg i Danmark havde dronning Margrethe inviteret 181 gæster til gallataffel på Christiansborg Slot.

Og der var ifølge Dronningens designer, Annette Freifeldt, lagt op til en fornem middag og fest i det stiveste puds med dresscoden 'Galla A'.

- Det betyder, at alle skal møde op i den fineste påklædning, de har. Damerne er altid i lange kjoler og herrerne er i uniform, hvis de har sådan en - ellers kjole og hvidt, fortæller hun.

Ikke styr på etiketten

Der var dog nogle af gæsterne, der ikke havde læst invitationen grundigt nok. For der var kig til både ankler og underben hos flere af de franske gæster.

- Jeg tror, man forventer, at gæsterne lever op til dresscode. Det er netop derfor, det hedder galla, siger designeren.

Det er måske ikke lige det, man forventer.

Annette Freifeldt, Dronningens designer

Og hun havde selv sørget for at lave den lang, hvis hun havde stået for en 'Galla A'-kjole. Alligevel tror hun dog ikke, at det er noget, der er gjort bevidst.

- Nu er det franskmænd. Jeg tror ikke, de udenlandske er ikke lige så velbevandrede i den etikette som herhjemme, siger designeren.

- De tager det på, de synes synes er festligt, men det er måske ikke lige det, man forventer. De har taget det meget stille og roligt.

Det er kutyme, at kjolen går helt ned til gulvet, når dresscoden er 'Galla A'. Her ses en af de franske gæster.

Præsidentfruens ben må gerne vises frem

Blandt de danske gæster var der dog ingen slinger i valsen og både ministerene og de kongelige skred hen ad det karakteristiske, ternede gulv i Drabantsalen i den ene lange kjole efter den anden. 

Dronningen leder sine gæster ind i Riddersalen på Christiansborg Slot.

Også den franske præsidentfrue havde helt styr på påklædningen. Hun var iført en lang, hvid kjole med slids, hvor der dog var et lille kig til benet. Men en slids er ikke noget, der kolliderer med dresscoden.

- Når man har ben som hende, så kan de godt tåle at blive vist fem, siger Annette Ferifeldt.