Nyheder

Madonna får kritik for tale om Aretha Franklin

Aretha Franklins familie tager ikke Madonnas tale om sangeringen ilde op.

I mere end fem minutter holdt popdronning Madonna en tale under årets MTV Video Music Awards mandag, hvor hun udover at uddele prisen for 'Årets Video' hyldede afdøde Aretha Franklin.

Selvom hun sikkert havde gode intentioner, levede talen ikke op til forventningerne. 

I hvert fald er sangstjernen, som er den mest succesrige og bedst indtjenende kvindelige musiker nogensinde, endt i en klagestorm på de sociale medier.

På Twitter kritiserer flere mennesker popdronningen for at tale for meget om sig selv. 

- Undskyld, jeg elsker Madonna, men at hun fortalte en fem minutter lang historie om sig selv, var ikke den rigtige måde at hylde Aretha Franklin på, skriver modellen Isis King.

- Du respekterer ikke et ikon på den måde, skriver skuespiller Nina Parker.

Anekdote om Aretha Franklin

Den 60-årige superstjerne startede sin tale ved at fortælle, at Aretha Franklin ændrede den kurs, som hendes liv havde.

Madonna begynder fortællingen, dengang hun som 18-årig forlod Detroit for at forfølge sin drøm om at blive professionel danser, men endte med at gå til auditions på musicals, da hun efter flere år ikke var slået igennem.

Og det var her, at souldronningen Aretha Franklin kom ind i billedet.

Men inden Madonna uddybede, hvordan det skete, fortalte hun om sin manglende sangtræning, om flere afslag til auditions og om bekymringer, der fyldte i den tid, om hun ikke var høj eller køn nok.

Til en af de mange auditions kom Madonna uforberedt. Hun fortalte, hvordan hun bestod dansedelen, men da hun blev spurgt, om hun havde noder med til sin sangtest, gik hun i panik. Hun havde overset denne del.

Hun førte mig til den, jeg er i dag

Madonna

- Jeg var nødt til at tænke hurtigt, det var mit næste måltid, der var på spil. Heldigvis var et af mine yndlingsalbums ’Lady Soul’ med Aretha Franklin. Jeg sagde bare ’You Make Me Feel’… Og så der var stilhed, sagde hun i talen.

Madonna endte med at synge sangen uden musik.

- I undrer jer sikkert over, hvorfor jeg fortæller jer denne historie. Der er en forbindelse, for intet af dette ville være sket eller kunne være sket uden vores dronning af soul. Hun førte mig til den, jeg er i dag, og jeg ved, at hun havde stor indflydelse på mange af de mennesker, som er samlet her i aften. Og jeg vil gerne takke dig, Aretha, for at have givet os alle styrke. R-E-S-P-E-K-T. Længe leve Dronningen, afsluttede Madonna, der for få dage siden fyldte 60 år.

Madonna svarer på kritik

I et opslag på sin Instagram-profil har Madonna svaret igen på kritikken.

Hun ønsker at gøre det klart, hvorfor hun holdt sin tale, som hun gjorde. 

Den 60-årige sangstjerne forklarer, at hun havde fået besked på at dele nogle anekdoter fra sin karriere, der var forbundet til Aretha Franklin. Men desværre er folk så hurtige til at dømme, skriver hun:

- Jeg delte en del af min rejse og takkede Aretha for at inspirere mig på vejen. Jeg havde ikke til hensigt at hylde hende.

Ifølge Tim Franklin, som er en af Aretha Franklins nevøer, er familien ikke kede af Madonnas tale. Han fortæller samtidig, at han heller ikke tror, at Aretha Franklin ville være berørt af det, skriver TMZ.