Nyheder

TV 2 LIVECENTER

TV 2 Nyhederne giver dig i TV 2 LIVECENTER dagens historier først. TV 2 LIVECENTER er opdateret alle dage fra klokken 05.00 – 00.00. TV 2 NEWS kan ses på TV 2 PLAY.

Mand stukket ned - hastet til Herlev Hospital

En mand er blevet hastet til Rigshospitalets traume-afdeling, efter han er blevet stukket med kniv omkring kl. 21.30. Manden er stukket i låret, men kniven har ramt så uheldigt, at det har været nødvendigt at overflytte manden fra Herlev Hospital, hvor han selv mødte op, skriver Ekstra Bladet.

29-årig mand sigtet for drabsforsøg

Britisk politi har sigtet den 29-årige Salih Khater for mordforsøg på politibetjente og menige borgere. Politiet mener, at det var Khater, der bragede ind i en sikkerhedsbarriere i sin bil og ramte flere fodgængere på vejen i regeringskvarteret Westminster i London tirsdag morgen.

SF vil have kortere dage i folkeskolen

SF vil have kortere skoledage i folkeskolen, når skoleforliget næste år kan blive opsagt. Partiet er således klar til at gå enegang med de borgerlige partier. Det siger SF's politiske ordfører, Jacob Mark, til Politiken. De sparede penge skal i stedet bruges på flere timer med to voksne i klasseværelserne.

Regeringen vil tillade giftrester i cannabis

Regeringen vil tillade rester af sprøjtegift i cannabis, skriver Politiken. Det fremgår af et udkast til et lovforslag, der har været i høring. En forsøgsordning med cannabis trådte i kraft 1. januar 2018 og her var det et krav at cannabissen blev opdyrket uden pesticider. 

Efter otte år med krisehjælp skal Grækenland nu klare sig selv

Siden 2010 har den græske økonomi været afhængig af krisehjælp fra EU og internationale kreditorer. Men nu er det slut. Mandag ophører den tredje og indtil videre sidste græske hjælpepakke, og det sydeuropæiske land, hvis gældskrise fik hele det europæiske samarbejde til at vakle, skal nu igen til at stå på egne økonomiske ben. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Dødstal efter brokollaps stiger

 De italienske myndigheder opjusterede lørdag dødstallet efter motorvejsbrokatastrofen i Genova til 43. 

Hård kritik af myndigheder i sag om flugtfange

Politikere og fagfolk rejser på ny hård kritik af myndighedernes opsyn med den 46-årige terrormistænkte syrer, AD, som den 1. august flygtede fra Vestre Fængsel, hvor han havde siddet varetægtsfængslet siden januar. Han er ikke set siden. Reaktionen følger, efter at flere kilder fortæller til Jyllands-Posten, at AD under sin varetægtsfængsling arbejdede som rengøringsmand - et betroet job, typisk under begrænset opsyn og med stor frihedsgrad - på gangene i Nytorvs Fængsel i indre København.

Putin og Merkel mødes i Berlin

Vladimir Putin og Angela Merkel mødes netop nu i Berlin. På dagsordenen er blandt andet konflikterne i Syrien og Ukraine samt planerne om den hovedsageligt russisk ejede gasledning "Nord Stream 2". Gasledningen har en særlig interesse for Danmark, fordi den kan komme til at løbe hen over dansk territorie ved Bornholm. Den danske regering har dog endnu ikke givet tilladelse til det.  

Skib stødt på grund i Lillebælt

Det 75 meter lange fragtskib Darwin er stødt på grund i Lillebælt. Forsvaret er på vej med et hjemmeværnsfartøj. Der er ingen meldinger om olieforurening. 

Musk får aktien til at falde

Aktier i elbil- og batteriproducenten Tesla er stadig stærkt faldende, efter at gruppens topchef, Elon Musk, har sagt i et interview til The New York Times, at han slider sig selv op i sit arbejde og har brug for beroligende midler for at sove.

Tre varetægtsfængsles i isolation i hemmelig sag fra Tingbjerg

En stor politiaktion i Tingbjerg i København fredag aften har ført til, at tre personer lørdag er blevet varetægtsfængslet i isolation frem til 31. august, skriver DR Nyheder. Sagen skal herefter behandles igen, da folk kun må varetægtsfængsles i isolation i 14 dage. Hvad de tre beskyldes for, holdes imidlertid hemmeligt. Retsmøderne foregår bag såkaldt dobbeltlukkede døre, oplyser Københavns Politi til Ritzau.

Eftersøgt surfer fundet

Surferen, som blev eftersøgt ud for Klitmøller, er blevet hjulpet i land af en anden surfer, hvorfor eftersøgningen stopper. Det oplyser Forsvaret på Twitter. 

Muslimsk par afvist i Schweiz for ikke at give hånd

Et muslimsk par har fået afvist schweizisk statsborgerskab, efter at de to nægtede at give hånd til personer af det modsatte køn, da de skulle interviewes af myndighederne. Schweiziske embedsmænd bekræfter historien over for BBC, men siger, at parret ikke blev udspurgt om deres religiøsitet, da de var til samtale for flere måneder siden.

Firma bag kollapset bro vil investere en halv milliard euro

Direktøren for Autostrade d'Italia, der stod for driften af den nu kollapsede Morandi-bro, siger, at firmaet har øremærket 500 millioner euro (over 3,7 milliarder kroner) til forbedring og udbygning af infrastrukturen i Genova efter brokatastrofe. Samtidig understreger direktøren, at broer, hvis vedligeholdelse drives af firmaet, er sikre. 

Redningsaktion ved Klitmøller - Helikopter leder efter forsvundet surfer

Helikopter og redningsbåde leder lørdag eftermiddag efter en surfer, som formodes i knibe i havet en halv kilometer ud for Klitmøller. Kort før klokken 16 havde et vidne på stranden set et surfboard flyde rundt ude i vandet, og samtidig blev en person set i vandet ikke langt derfra. Eftersøgningen foregår ud for Klitmøller og nordpå.

Vindfølsomme køretøjer frarådes at køre på Sallingsundbroen

På rute 26 Sallingsundbroen frarådes vindfølsomme køretøjer at passere på grund af kraftig blæst. Vinden forventes at aftage i de tidlige aftentimer. Det meddeler Vejdirektoratet.

Frygt breder sig i rohingya-lejr efter flere drab

Flere drab skaber frygt blandt rohingya-flygtninge, der bor i store lejre i Bangladesh, som i stigende grad bliver domineret af kriminelle. Det skriver AFP. Politiet har problemer med at beskytte de næsten en million flygtninge, der bor i Cox's Bazar, der rummer flere flygtningelejre, mod voldelige bander. Kun 1000 politibetjente er sat til at vogte gaderne i labyrinten af blikskure, der er samlet i lejren. 

Ægtepar reddet fra brændende skib

Et ægtepar fra Falster måtte lørdag eftermiddag reddes, da deres skib brød i brand ud for Præstø. Det oplyser Midt- og Sydsjællands Brand og Redning til TV ØST. Meldingen om brand på et skib indløb til alarmcentralen lørdag klokken 13:18. august 2018, men heldigvis for ægteparret lå en sejler fra Præstø i nærheden og kunne redde de to.

Nordkorea og Sydkorea gør fælles indtog ved Asian Games

Ved dagens åbninsceremoni ved Asian Games i Indonesien gør Sydkorea og Nordkorea indtog under fælles flag. Det skriver AFP. Ved vinter-OL i Sydkorea i januar gjorde de det samme.

Erdogan truer kreditspekulanter

Kort tid efter, at flere kreditinstitutter har sænket deres vurderinger af Tyrkiet, siger landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, at han vil udfordre dem, der "leger" med landets økonomi. Det skriver Reuters.