GO'

Kunde havde ét sidste ønske til sin kassedame før sin død - og hun opfyldte det

Præsten nævnte Louise Lund Nilsson i sin tale om hendes afdøde kunde.

Man skal ikke kimse ad de minutter, man bruger på at betale sine varer i supermarkedet. For det kan der i sandhed komme smukke oplevelser ud af.

Det kan 29-årige Louise Lund Nilsson skrive under på. Hun elsker sit job, og hendes gode humør har givet flere smil og kram retur, end hun kan tælle. Hun har endda fået gode venner over disken.  

Det fortæller hun i 'Go' morgen Danmark' for at minde danskerne om, hvad vi hver især kan få ud af at møde hinanden med et smil.

- Jeg føler, at jeg gør en kæmpe forskel for de mange kunder, der kommer igennem min kasse i løbet af dagen, ved bare at smile og være glad, siger hun. 

Og hendes historie om en ældre herre ved navn Keld er et bevis på det.

Et kram om dagen

Hver dag for fire år siden skulle Louise Lund Nilsson nemlig stå klar, når klokken var mellem 10 og 10.30. 

Hun var dengang kassemedarbejder i Netto i Hørsholm, og formiddag efter formiddag kom Keld forbi for at få et kram. Og det var uanset, om der var kø eller ej. Eller om Keld havde brug for at handle ind, for den sags skyld. 

Jeg vidste godt, at jeg betød noget. Men jeg var ikke klar over, at jeg betød så meget

Louise Lund Nilsson, kassemedarbejder

- Det forstod alle. Som han sagde, var det en opmuntring i hans hverdag at komme ned til mig, fortæller Louise Lund Nilsson til TV 2. 

Den uskrevne aftale kom i stand, fordi Keld en dag sagde, at han ville ønske, han kunne få et kram af den smilende kassedame. Det fik han, og herfra tog det ene det andet.  

Men hvor meget de kram faktisk betød for ham, fandt Louise Lund Nilsson først ud af, da Keld pludselig i tre dage ikke dukkede op i butikken. 

Skulle bære sin kundes kiste

Keld var syg med kræft, og pludselig gik det stærkt. Derfor måtte Kelds søn tage turen ned i Netto for at fortælle hende, at hans far var død, men at Keld havde ét sidste ønske:

Han ville gerne have, at Louise skulle være med til at bære hans kiste ved begravelsen. 

- Jeg vidste godt, at jeg betød noget. Men jeg var ikke klar over, at jeg betød så meget, siger hun.  

Louise arbejder i dag i Meny i Hørsholm. Hun tog ellers en pause fra faget, da hun fik en elevplads som kosmetiker, men besluttede at vende tilbage, fordi hun savnede sine kunder.

Hun måtte da også lige sluge den rørende forespørgsel, for hvad ville resten af Kelds familie ikke tænke, når en fremmed kassedame dukkede op ved kisten? 

- Men det var hans sidste ønske, og det ville jeg gøre for ham, siger hun og fortsætter: 

- Familien blev så glad for, at jeg gjorde det. Han havde fortalt dem om mig, og i præstens tale blev det nævnt, at jeg skulle bære kisten, fordi jeg var den datter, han aldrig nogensinde havde haft.

- Jeg er stolt af mit job

Oplevelsen giver stadig Louise Lund Nilsson blanke øjne, når hun taler om den. Og hun håber, at hendes glæde til sit job kan smitte af på andre. 

- Mange føler måske, at det må være et kedeligt lavstatusjob, men jeg er super glad for og stolt af mit job, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror, at rigtig mange – ikke kun kassemedarbejdere – ville holde meget mere af deres job, hvis de fik lige så meget igen, som jeg gør, bare ved at smile og være glad. 

Og det giver psykolog Louise Luxhøi, der er ekspert i mental sundhed, hende ret i. 

- Når Louise møder kunderne i butikken med positivitet, skaber hun lidt hjernekemi i deres hjerner, hvor de er gladere og mere afslappede, og det giver dem automatisk lyst til at være mere venlige over for hende og måske også mere venlige over for det næste menneske, de møder, siger hun i 'Go' morgen Danmark'

Den 29-årige kassedame har da også to ganske simple råd til andre. 

- Husk øjenkontakt og sig "hej". Det der ”hej” betyder så meget. Virkelig meget.

Se hele interviewet med Louise Lund Nilsson på TV 2 PLAY