Dagens overblik

Rigmand betaler burkabøder | Sanktioner mod Iran | Dansk ulv i Tyskland

Et hus flyder rundt i den østlige del af Limfjorden.

- Det har vi godt nok ikke lige set før, lyder det fra politiet. 

De har været på jagt efter husets ejermand, som nu skal forsøge at få huset ind til land. 

Her er dagens overblik, som begynder med seneste kapitel i burkaføljetonen: 

Rigmand kommer til København og betaler burkabøder

Det kontroversielle tildækningsforbud, som trådte i kraft i sidste uge, har allerede kastet sin første bøde af sig. En 29-årig kvinde blev søndag stoppet af politiet i Hørsholm og bedt om at punge ud med 1000 kroner, fordi hun var iklædt niqab.

Men nu ser det ud til, at hun får økonomisk bistand fra en udenlandsk velgører

Burkabødebetaleren Rachid Nekkaz, en fransk-algerisk rigmand, vil nemlig komme til København den 11. september og betale alle burkabøder. Herefter vil han besøge Danmark en gang om måneden for at gentage sit stunt. Ikke fordi han er fortaler for islam, siger han, men fordi han vil forsvare "friheden til at bære en niqab, såvel som friheden til ikke at bære en hijab".

Den 46-årige forretningsmand har efter eget udsagn allerede betalt 1538 bøder for kvinder i lande som Belgien, Schweiz, Holland, Frankrig og Tyskland. Det fortalte han tidligere på året, da han var i Danmark og holdt et pressemøde foran Christiansborg. 

Normalvægtige konfirmander skal belønnes

Fedme er så stort et problem, at børn skal belønnes, hvis de er normalvægtige i konfirmationsalderen. Det mener Venstre-politikeren Jørgen Winther, der er medlem af Region Midtjylland. Stod det til ham, skulle teenagere med en normal BMI belønnes med en gulerod på helt konkret 22.000 kroner. 

- Vi skal lave incitamenter, så det er muligt, at børn får en interesse i at slanke sig eller bevare vægten, siger han til TV 2 Østjylland.

Forslaget har mødt både spredt kritik og opbakning. Nogle beskylder Jørgen Winther for ikke at have tænkt sociale problemer ind i ligningen, mens andre kalder det en god idé, fordi det kunne være en god motivation til at få 13-årige drenge til at komme ud og spille noget mere fodbold. 

Nye sanktioner mod Iran

Iran skal sættes under et "maksimalt økonomisk pres", mener præsident Trump, der er gået i gang med at spænde den politiske skruetvinge om Iran. Hans plan er, at nye sanktioner skal lokke iranerne til forhandlingsbordet, så der kan laves en ny atomaftale.

En aftale, som skal være endnu bedre end den fra 2015, som Trump selv trak USA ud af tidligere på året. 

Det kan blive svært. For den tidligere aftale blev beskrevet som et "diplomatisk mesterværk", siger Rasmus Christian Elling, der forsker i iranske forhold ved Københavns Universitet. Ifølge ham kan de nye sanktioner få Iran til at reagere lige modsat af, hvad Trump gerne vil have.

Sanktionerne trådte i kraft i morges klokken 06.01 dansk tid. De vil ramme den iranske regerings opkøb af amerikanske dollar og handel med guld, iranske statsobligationer, landets bilsektor samt eksporten af tæpper og fødevarer.

Politiet skælder ud på bilister 

De danske bilister skal lade mobilen ligge i lommen og holde øjnene på vejen, når de kører forbi ulykker. Det er nemlig dårlig stil og decideret ulovligt at tage billeder af ulykker med sin smartphone og dele dem på sociale medier. 

Københavns Vestegns Politi hev i dag bødehæftet frem og udskrev bøder til de lidt for smartphone-ivrige bilister, der tog billeder af en lastbil, som lå væltet på Holbækmotorvejen. Samtidig skrev Politiet følgende på Twitter: 

Ulv fra Ulfborg er vandret sydpå

Ulfborg i Vestjylland kom for alvor på danmarkskortet, da bølgerne tidligere på året gik rigtig højt i den danske ulvedebat. Det var nemlig her, en ulv blev skudt på en mark, som tilhørte en folketingskandidat fra Liberal Alliance. Kandidaten trak sig efterfølgende fra politik

Og nu er byen tilsyneladende blevet endnu en ulv fattigere. En af ungerne fra Ulfborg-ulveparrets forårskuld fra 2017 er blevet fundet i Tyskland. Det oplyser Miljøstyrelsen, efter at en dna-analyse har matchet dna på ulven.

Hvalpen, der er en han, har opholdt sig henholdsvis nord og nordvest for Hamburg. Det er en tur på mere end 300 kilometer i fugleflugt fra Ulfborg.