Lippert

Ny TV 2-formand vil have lokaljournalistik til at fylde mere

Jimmy Maymann, bestyrelsesformand for TV 2, mener ikke, de store medier bare skal sende reportere ud i landet. Derfor skal TV 2-regionerne fylde mere.

TV 2s nye bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, vil have TV 2-regionerne til at spille en større rolle.

Han mener nemlig ikke, at den journalistik, der bliver producereret af de store medier, får den nødvendige kvalitet, hvis journalisterne ikke bor i de områder, de rapporterer om. 

- Du får ikke det samme ud af det, som hvis du har folk på jorden, der lever med de her mennesker, siger Jimmy Maymann i talkshowet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

Jimmy Maymann har tidligere boet flere år i USA, og fra 2012 til 2015 var han administerende direktør for det amerikanske nyhedssite Huffington Post. I samme periode voksede antallet brugere på hjemmesiden fra 30 millioner til 200 millioner månedlige brugere. 

Parallel til USA

Han forklarer, at i perioden fra Barack Obama blev valgt til præsident i 2012, til Donald Trump blev valgt i 2016, måtte mange amerikanske lokalmedier lukke. 

Lukningerne fik de store amerikanske medier som New York Times og Washington Post til at sende journalister ud i landet væk fra de store byer for at dække valgkampen lokalt, og det fik betydning for journalistikken. 

- Når du har lokalmedier, så har du også folk, der lever blandt lokalbefolkningen, og så har du en anden forståelse for, hvad der foregår, og hvad folk taler om, siger Jimmy Maymann.

Bakket op af forsker

Danskerne vil også gerne have lokaljournalistikken. Den 25. juni 2018 bragte Berlingske en historie om, at lokalmedierne efter 10 år med tilbagegang nu oplever en let brugerfremgang.

- Det kan være en del af en generel samfundsbevægelse med et større lokalt engagement, siger chefforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Flemming Tait Svith til Berlingske. 

TV 2-regionerne

Jimmy Maymann indtrådte som bestyrelsesformand for TV 2 den 25. april. Han blev udpeget til posten af kulturminister Mette Bock, og nu fortæller han, at TV 2-regionerne skal fylde mere.

- Det er derfor, jeg siger, at TV 2-regionerne bliver nødt til at spille en stor rolle, fordi de er ude i lokalsamfundet, siger Jimmy Maymann.

Stor eller større rolle?

Jeg mener, de bør spille en større rolle.

- Og så mener jeg, der bør være en diskussion af, hvordan vi kan bruge dem endnu mere aktivt, netop for at sikre at vi ikke taber udkantsdanmark på gulvet, uddyber han. 

Se 'Lippert' på TV 2 NEWS onsdag klokken 19.23 og på TV 2 PLAY.